Στα «μαχαίρια» Παναρίτη και Χουλιαράκης

Στην πιο κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης φαίνεται ότι επικρατεί η γνωστή ελληνική «φαγωμάρα» μεταξύ κορυφαίων στελεχών που παίρνουν μέρος στις συζητήσεις που διεξάγονται στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει σοβαρή διάσταση απόψεων μεταξύ των δύο βασικών διαπραγματευτών από την πλευρά της Αθήνας και συγκεκριμένα της Ελενας Παναρίτη, συμβούλου του Γιάνη Βαρουφάκη και τους Γιώργου Χουλιαράκη ο οποίος φέρεται να

ανήκει στο περιβάλλον του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη.

Παρά το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών βρίσκεται στα μετόπισθεν και δεν εμφανίζεται συχνά, το ρόλο του βασικού εκπροσώπου έχει η Ελενα Παναρίτη, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επί Γ. Παπανδρέου. Η κ. Παναρίτη και ο Ν. Θεοχαράκης, επίσης στενός συνεργάτης του κ. Βαρουφάκη πήγαν στις Βρυξέλλες, όχι όμως και ο κ. Χουλιαράκης ο οποίος συμμετείχε σε όλες τις προηγούμενες διαπραγματεύσεις.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο τελευταίος διαφωνεί με το κείμενο των μεταρρυθμίσεων που καταθέτει η Αθήνα στους δανειστές, λίστα η οποία έγινε ερήμην του κ. Χουλιαράκη και φαίνεται να συντάχθηκε από την κ. Παναρίτη. Η τελευταία συνέταξε το κείμενο το οποίο, όπως διαρρέουν οι δανειστές, είναι γενικών κατευθύνσεων και δεν είναι στο πνεύμα των συνομιλιών και συμφωνιών που έκανε ο κ. Τσίπρας με την κ. Μέρκελ στο Βερολίνο.

Φαίνεται ότι με εντολή του κ. Βαρουφάκη πρέπει να δόθηκαν κατευθύνσεις ώστε οι μεταρρυθμίσεις που προτείνονται να είναι ασαφείς και κυρίως να μην περιλαμβάνουν υφεσιακού τύπου μέτρα. Το γεγονός αυτό βρίσκει αντίθετο τον κ. Χουλιαράκη ο οποίος τελικά μετέβη στις Βρυξέλλες την Κυριακή το απόγευμα και είναι σήμερα στις διαπραγματεύσεις.

Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός έχει μάθει για το κλίμα που επικρατεί στις Βρυξέλλες κι έστειλε δικούς του συνεργάτες ώστε να έχει άμεση ενημέρωση για την πορεία των συνομιλιών.

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Αναζητήσεις
γ χουκιαρακης τσιπρας, χουλιαράκης θεοχαράκης
Τυχαία Θέματα