Στα χαρακώματα Πλατινί - Μπλάτερ

Τα τύμπανα του πολέμου ήχησαν πλέον για τα καλά ανάμεσα στον Μισέλ Πλατινί και τον Σεπ Μπλάτερ . Οι δυο πρόεδροι της UEFA και της FIFA αντίστοιχα είναι πλέον στα χαρακώματα με φόντο την προεδρία στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

Το πολεμικό σάλπισμα έδωσε ο Μισέλ Πλατινί με τις δηλώσεις εναντίον του ομολόγου του πιο καθαρά από ποτέ. Σε σχόλιά του στην γαλλική αθλητική εφημερίδα L'Equipe, κατέστησε σαφές πως δεν προτίθεται

να στηρίξει τη νέα υποψηφιότητα Μπλάτερ, υπογραμμίζοντας πως έχει έρθει η ώρα για αλλαγή στην ηγεσία της FIFA.

«Δεν τον υποστηρίζω , τελείωσε … Το ξέρει, του το είπα. Πιστεύω πως η FIFA χρειάζεται μία φρέσκια νότα», σημείωσε ο Πλατινί. «Τον υποστήριξα το 1998, αλλά δεν τον υποστηρίζω το 2014», συμπλήρωσε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και άλλοι επικεφαλής ομοσπονδιών-μελών της UEFA εξέφρασαν ανοιχτά την αντίθεσή τους στην υποψηφιότητα Μπλάτερ, παρά το γεγονός ότι ομοσπονδίες άλλων ηπείρων, κυρίως από την Ασία και την Αφρική, έχουν ταχθεί υπέρ της επανεκλογής του.

«Συμφωνώ με την ευρωπαϊκή θέση. Μία νέα θητεία για τον Μπλάτερ θα ήταν κάτι κακό για το ποδόσφαιρο. Αλλά είναι ένα πρόσωπο που πρέπει να σεβόμαστε και έχει τον σεβασμό μου», τόνισε ο επικεφαλής της UEFA.

Μόνο τυχαίο δεν είναι πάντως πως και ο ίδιος ο Μισέλ Πλατινί εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της FIFA στις εκλογές του 2015.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα