Στα χαρακώματα Μαξίμου με Μαρινάκη – Με ειρωνείες απάντησε η κυβέρνηση στις καταγγελίες του εφοπλιστή

Νέα κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στο μέγαρο Μαξίμου και τον Βαγγέλη Μαρινάκη μετά από την τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε ο τελευταίος στον Alpha.

Ο Βαγγέλη Μαρινάκης χαρακτήρισε ψεύτη χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα, περιέγραψε τις σχέσεις που είχαν, την επικοινωνία που ανέπτυξαν και πότε και για ποιο λόγο διεκόπησαν αυτές.

Παράλληλα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης

έστειλε το μήνυμα ότι θα πληρώσουν όλοι όσοι έστησαν την ιστορία με το Noor 1, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Με το χέρι στην καρδιά, σας λέω: Οι ρίζες μου είναι από την Κρήτη και από τον Πόντο και δεν έχω μάθει με φτύνουν και να σκύβω το κεφάλι. Όλοι αυτοί, υπάρχουν και πολιτικοί, οι οποίοι έχουν ανάμειξη σε αυτή την ιστορία, θα πληρώσουν πολύ ακριβό τίμημα στα χρόνια που έρχονται. Για να μη βγουν αύριο και πουν, απειλή. Είναι μια υπόσχεση». Ξεκαθάρισε δε, για μια ακόμη φορά, ότι ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση λέγοντας εμφατικά «Οσο εμπλέκεται ο κύριος Τσίπρας με το Noor 1, άλλο τόσο εμπλέκομαι και εγώ».

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τις επιθέσεις που εξαπολύει εναντίον του το τελευταίο διάστημα, υπογραμμίζει ότι «από τη μέρα που έγινε πρωθυπουργός είπε 5 εκατομμύρια ψέματα και έχει διαπράξει 3 εκατομμύρια εγκλήματα και παραμένει πρωθυπουργός». Σε κάποια αποστροφή του λόγου του, μάλιστα, ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε στον κ. Τσίπρα ως «ο Αλέξης ο ψεύτης».

Ψήφισα Ποτάμι, στήριξα τη Δούρου

Με αποκαλυπτική διάθεση ο Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε για το πώς έβλεπε τον ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές λέγοντας ότι «το 2014 πίστευα ότι κάτι καινούργιο μπορεί να έρθει στον τόπο μας και ότι αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να είναι λίγο πιο διαφορετικοί από ό,τι είχαμε δει μέχρι σήμερα προς το καλύτερο». Αποκάλυψε ακόμη ότι ψήφισε «Το Ποτάμι», αλλά και την Ρένα Δούρου για την περιφέρεια Αττικής.

Η εξαγορά του ΔΟΛ και το τέλος των σχέσεων με τον Τσίπρα

Ο κ. Μαρινάκης περιγράφει ως καλές τις σχέσεις που είχε αρχικά με τον πρωθυπουργό και το περιβάλλον του, αναφέροντας συγκεκριμένα ότι οι σχέσεις αυτές ξεκίνησαν από την ημέρα που άρχισε η διαδικασία για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών και προσδιορίζει το τέλος αυτών λίγους μήνες αργότερα, στα τέλη του 2016.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέφερε ότι τα προβλήματα ξεκίνησαν μετά το διαγωνισμό για τις άδειες, όταν εξέφρασε την την επιθυμία να αγοράσει τον ΔΟΛ, το Βήμα και Τα Νέα. «Είχαν βάλει σκοπό ζωής να κλείσουν το Mega (…) και ήθελαν να κλείσουν και οι δύο αυτές εφημερίδες ή να υπάρξει ένας επιχειρηματίας ή ένας άλλος άνθρωπος ο οποίος θα τις αγοράσει και αυτές οι εφημερίδες, για να μιλάμε με πραγματικά παραδείγματα, θα ήταν κάτι όπως βλέπουμε σήμερα το «Εθνος», το «Ντοκουμέντο» ή τη «Νέα Σελίδα»».

Αφού απέκτησε τις δύο αυτές εφημερίδες ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποκάλυψε ότι του ζητήθηκε να τοποθετηθούν δικοί τους άνθρωποι (σσ της κυβέρνησης) για να επηρεαστεί η γραμμή των εφημερίδων, αλλά και να απομακρυνθούν κάποιοι δημοσιογράφοι, που όπως είπε, είχαν μεγάλη διαδρομή, κάτι το οποίο δεν δέχτηκε.

Τυπικές οι σχέσεις με τον Κυριάκο, φιλικές με την Ντόρα

Ο κ. Μαρινάκης μίλησε ακόμη για τις πραγματικές σχέσεις που έχει με την οικογένεια Μητσοτάκη, τη φιλική του σχέση με την Ντόρα Μπακογιάννη και τον σύζυγό της Ισίδωρο Κούβελο (τους οποίους έχει παντρέψει), αλλά και τη φιλία του πατέρα του με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Ακόμη, περιέγραψε ως τυπικές τις σχέσεις του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι «δεν μπορώ να αισθανθώ φίλο έναν άνθρωπο τον οποίο έχω δει πολύ λίγες φορές και έχω μιλήσει πολύ λίγες φορές μαζί του». Σας λέω και πάλι. Αν ήταν φίλος μου δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να το παραδεχτώ, όπως σας είπα για τον αείμνηστο πατέρα του, όπως σας είπα για τον παιδικό μου φίλο, τον Ισίδωρο, τον οποίο πάντρεψα με την Ντόρα, και με την ίδια την Ντόρα Μπακογιάννη. Δεν είναι ντροπή».

Για τον Καλογρίτσα και τον Παππά

Αναφερόμενος την πρόσφατη αποκάλυψή του, ότι ο Νίκος Παππάς του είχε ζητήσει, κατά τη διαδικασία έκδοσης των τηλεοπτικών αδειών να δανείσει 20 εκατ. ευρώ στον κ. Καλογρίτσα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης επανέλαβε: «Ο κ. Καλογρίτσας ήρθε στο γραφείο μου, το ραντεβού το έκλεισε ο κ. Παππάς με εντολή του κ. Τσίπρα όπως μου είχε πει, γιατί δεν έκανε τίποτα χωρίς να το γνωρίζει ο κ. Τσίπρας, με σκοπό να χρηματοδοτήσω τον κ. Καλογρίτσα».

Η απάντηση από το Μαξίμου

Η απάντηση του Μαξίμου ήταν ειρωνική και δεν υπήρξε καμία τοποθέτηση σχετικά με την ουσία των καταγγελιών που έκανε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

«Όσο ο διωκόμενος για εμπορία ναρκωτικών κ. Μαρινάκης βλέπει ότι πόνταρε σε κουτσό άλογο μήπως και καθαρίσει τις εκκρεμότητές του, τόσο αγχώνεται και βγαίνει από την κουρτίνα για να δώσει συνεντεύξεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου.

«Χθες σε μία αμιγώς πολιτική συνέντευξη στον Alpha μηρύκασε όσες ανοησίες είχε συλλαβίσει και πριν από έναν μήνα. Ευτυχώς, όμως, μας πληροφόρησε ότι οι ιστορικές εφημερίδες που αγόρασε για να τις κάνει φερέφωνο της Ν.Δ. στηρίζουν την κεντροαριστερά και ότι ο ίδιος είναι Ποτάμι. Εμείς πάντως θα τον ενθαρρύνουμε να δώσει κι άλλες συνεντεύξεις πριν τις εκλογές. Ως αρχηγός κόμματος εξάλλου δικαιούται και διακαναλική. Γιατί όσο βγαίνει τόσο καταλαβαίνει ο κόσμος πως η οικογένεια Μητσοτάκη στηρίζει και στηρίζεται στην υγιή επιχειρηματικότητα», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: eletherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα