Στα 6,4 δισ. ευρώ οι ανάγκες των τραπεζών βάσει των stress test

19:45 6/3/2014 - Πηγή: Antinews

Κάνοντας πράξη αυτό που είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση, έδωσε εντολή στην Τράπεζα της λλάδος να δημοσιοποιήσει το αποτέλεσμα των stress tests για τις ελληνικές τράπεζες, αδιαφορώντας για το τι θέλει η τρόικα. Έτσι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από τους ελέγχους τριών ανεξάρτητων ελεγκτών οι επιπρόσθετες κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών

διαμορφώνονται στα 6,382 δισ. ευρώ.

Πιο αναλυτικά, οι κεφαλαιακές ανάγκες της Eurobank ανέρχονται σε 2,945 δισ. ευρώ, της Εθνικής στα 2,183 δισ. ευρώ, της Τρ. Πειραιώς στα 425 εκατ. ευρώ, της Alpha Bank στα 262 εκατ. ευρώ, της Attica Bank στα 397 εκατ. ευρώ και της Πανελλήνιας στα 169 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος, ζητήθηκε από τις τράπεζες να υποβάλουν, το αργότερο μέχρι τις 15 Απριλίου 2014, σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης με βάση τα αποτελέσματα του βασικού σεναρίου και με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης το συντομότερο εύλογο χρονικό διάστημα.

Η ΤτΕ σημειώνει ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες κάθε τράπεζας προσδιορίστηκαν σύμφωνα με το Βασικό Σενάριο, όπως αντίστοιχα προβλέπεται να γίνει στην ευρωπαϊκή άσκηση προσομοίωσης ακραίων σεναρίων που θα διενεργήσει η ΕΒΑ το 2014.

Μένει πλέον να δούμε τι θα κάνει η τρόικα, και ειδικά το ΔΝΤ που επιμένει σε ποσά πολύ μεγαλύτερα από τα 6,3 δισ. ευρώ κι αν θα υιοθετηθεί η πρόταση Στουρνάρα για απαγκίστρωση του θέματος από τη διαπραγμάτευση καθώς και για το αν θα δοθεί χρόνος μέχρι το Νοέμβριο ώστε να καλυφθούν αυτές οι κεφαλαιακές ανάγκες.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα