Σκληρή κόντρα Μαξίμου - Ν.Δ. με καταγγελίες και non paper

Σκληρές καταγγελίες από την κυβέρνηση, που έκανε λόγο για «βαθιά απελπισμένο ναρκέμπορο χρηματοδότη των “Παραπολιτικών”», αλλά και από τη Νέα Δημοκρατία, που μίλησε για «σκοτεινή υπόθεση χρηματισμού, που χρήζει απαντήσεων από την κυβέρνηση», προκάλεσε προχθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά».

Το δημοσίευμα φιλοξενούσε καταγγελίες του μάρτυρα κατηγορίας στο «σκάνδαλο Καρούζου» Ιωσήφ Λιβανού, σύμφωνα με τις οποίες σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου

ζήτησε «μίζα», προκειμένου να υπογραφεί η υπουργική απόφαση σχετικά με τη νόμιμη αμοιβή του καταγγέλλοντος για τις πληροφορίες τις οποίες παρείχε στις Αρχές για την υπόθεση Καρούζου.

Το Μέγαρο Μαξίμου απάντησε με σκληρή γλώσσα μέσω non paper, που ανέφερε: «Τελικά, πρέπει να είναι βαθιά απελπισμένος ο ναρκέμπορος χρηματοδότης των “Παραπολιτικών” για να κάνει πρωτοσέλιδο αυτή την ανοησία περί δήθεν μίζας σε σύμβουλο υπουργού, αποσιωπώντας ακόμα και το γεγονός ότι το ίδιο το γραφείο του υπουργού έστειλε την υπόθεση στη Δικαιοσύνη. Με την υπόθεση που βγάζει στις εφημερίδες του ο απελπισμένος διωκόμενος και κουμπάρος του κ. Μητσοτάκη θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι... Η συνέχεια, στον φυσικό χώρο των κ. Μαρινάκη και Κουρτάκη, τις αίθουσες των δικαστηρίων».

Το υπ. Οικονομικών
Από την πλευρά του, το υπουργείο Οικονομικών ανέφερε ότι η ψηφισμένη από το 2007 διάταξη περί χορήγησης αμοιβής σε περίπτωση καταγγελίας για φοροδιαφυγή έχει «γενική διατύπωση» και «δεν ενεργοποιήθηκε από καμιά κυβέρνηση, καθώς δεν εκδόθηκε ποτέ απαραίτητη υπουργική απόφαση». Επομένως, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να εκδοθεί από το υπουργείο Οικονομικών πράξη που να αφορά ατομικά τον καταγγέλλοντα ή οποιαδήποτε άλλη μεμονωμένη περίπτωση» κι έτσι «δεν υπήρχε καν το έδαφος για οποιαδήποτε συναλλαγή». Το υπουργείο έβαλε, μάλιστα, ευθέως κατά του κ. Λιβανού, κατηγορώντας τον ότι «στην προσπάθειά του να “δικαιωθεί”, δεν διστάζει να πετάξει λάσπη κατά συνεργάτη του υπουργού» και προσθέτοντας: «Τον λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη, στην οποία αμέσως προσέφυγε το γραφείο του υπουργού Οικονομικών, μόλις γνωστοποιήθηκε η καταγγελία».

Ακολούθησε ανακοίνωση της Ν.Δ. σε έντονο ύφος, η οποία ζητεί «άμεσες και πειστικές απαντήσεις», μεταξύ άλλων, για το αν ισχύουν οι καταγγελίες, για τον λόγο που ο κ. Τσακαλώτος διατηρεί τον καταγγελλόμενο σύμβουλό του στη θέση του και για το αν αληθεύει ότι το υπουργείο Οικονομικών καθυστέρησε την παραπομπή της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη.

Την ανακοίνωση της Ν.Δ. σχολίασαν ειρωνικά κύκλοι της κυβέρνησης: «Δέκα ώρες καθυστέρησε ο κ. Μητσοτάκης να βγάλει ανακοίνωση για τις συκοφαντίες των “Παραπολιτικών”. Να το προσέξει, γιατί μπορεί να θυμώσει ο ναρκέμπορος καθοδηγητής και κουμπάρος του». Σε ανάλογο ύφος, πηγές του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν: «Προ ολίγων ωρών εκδόθηκε ευανάγνωστη ανακοίνωση του γραφείου υπουργού Οικονομικών, με έξι σημεία. Προφανώς η Ν.Δ. δεν είναι μόνο πολιτικά αναλφάβητη. Είναι και κυριολεκτικά».

dimokratianews.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα