Σιγά, η πατρίδα κοιμάται…

18:32 7/4/2016 - Πηγή: Antinews

Όποιος είχε την… ατυχία να κατέβει στις σημερινές συγκεντρώσεις της ΑΔΕΔΥ για το Ασφαλιστικό κατάλαβε γιατί αυτή η κυβέρνηση υπάρχει ακόμη και γιατί εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να μείνει για καιρό.

Πλην του ΠΑΜΕ που είναι σταθερά μεγάλες οι κινητοποιήσεις (ο αριθμός τους είναι σταθερός όπως του ΚΚΕ, πέντε πάνω, πέντε κάτω), κατά τα λοιπά μία από τα ίδια. Μια απεργία

στη Δημόσιο για το μείζον θέμα του Ασφαλιστικού και ήταν σα να μην έγινε. Αντί να σηκωθούν και οι πέτρες, αντί να γίνει ο κακός χαμός δεν κουνήθηκε φύλλο. Αλλά και να κουνιόταν ποιος θα το έπαιρνε χαμπάρι. Φρόντισαν οι αρχισυνδικαλισταράδες ή «αληταράδες» της ΕΣΗΕΑ να κρύψουν τα πάντα. Μια απεργία δήθεν για το Ασφαλιστικό των δημοσιογράφων έτσι χωρίς πρόγραμμα μόνο και μόνο για λίγη επαναστατική γυμναστική. Μόνο που έτσι κρύφτηκε η απεργία που έγινε στο Δημόσιο με αποτέλεσμα να δοθεί η χαριστική βολή σε μια ακόμη αποτυχημένη κινητοποίηση.

Οι συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ είναι ευχαριστημένοι άραγε από αυτό που έκαναν; Αυτοί της ΓΣΕΕ άραγε που ήταν; Γιατί δεν έκαναν απεργία; Μια θλιβερή εικόνα ενός συνδικαλιστικού κινήματος που δεν υπάρχει και είναι καλύτερα να καταργηθεί. Όμως, οι... τύποι που παριστάνουν τους εργατοπατέρες θα βρουν τη θέση τους στην ιστορία. Καιρός είναι να μιλήσουμε και για τον κόσμο, για τους εργαζόμενους, τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Που ήταν όλοι αυτοί στις διαδηλώσεις σαν την σημερινή; Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων την τελευταία χρονιά που κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ ο λαός είναι απών. Έρχεται ένα ασφαλιστικό – λαιμητόμος και είναι σα να είναι ο κόσμος… ψεκασμένος, αδιαφορεί, δεν αντιδρά, δεν εξεγείρεται. Εντάξει. Έχει κουραστεί από τα μνημόνια και τα μέτρα. Έχει απογοητευτεί από το πολιτικό σύστημα. Δεν αντέχει να του κόβουν το μισθό, είναι απαισιόδοξος καθώς θεωρεί πως ό,τι κι αν κάνει οι αποφάσεις είναι ειλημμένες.

Όμως, γιατί αφήνει τώρα να τον τσακίζουν κι αυτός να κάθεται στα γραφεία και τους καναπέδες του; Είναι το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ισχυρές προσβάσεις στο δημόσιο και στο συνδικαλιστικό κίνημα με αποτέλεσμα να σαμποτάρεται κάθε ιδέα εξέγερσης; Μπορεί να είναι κι έτσι, όμως, μέχρι πότε θα αποφασίζει ο Τσίπρας και ο Κατρούγκαλος για το μέλλον μας; Πόσο ακόμη θα τους ανεχόμαστε;

Κάτι τέτοιες μέρες αποτυχίας του εργατικού κινήματος αποδεικνύουν την κυριαρχία της Αριστεράς. Σκεφτείτε να έπαιρνε τόσο σκληρά μέτρα μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Σκεφτείτε ότι ο Σαμαράς έπεσε γιατί ήθελε να πάρει μέτρα 1 δις. Και τώρα η κυβέρνηση της Αριστεράς παίρνει μέτρα 5,5 δις ίσως και περισσότερα. Εκθεμελιώνει το ασφαλιστικό σύστημα, τσακίζει τη μεσαία τάξη και διαλύει την αγορά. Με τον ελληνικό λαό να παρακολουθεί εκ του μακρόθεν και βεβαίως χωρίς ειδήσεις αφού γι’ αυτό φροντίζουν οι συριζαίοι συνδικαλιστές της ΕΣΗΕΑ.

Η κυβέρνηση της Αριστεράς, η πιο… θατσερικού τύπου κυβέρνηση που πέρασε ποτέ, αποφασίζει μέτρα – φωτιά και στο Σύνταγμα απλά… έπιναν καφεδάκι αντί να γίνεται χαμός. Σε άλλες εποχές οι μπαχαλάκηδες τα είχαν κάνει λίμπα. Είχαν πάρει γραμμή από τα Εξάρχεια και είχαν διαλύσει τα πάντα. Σήμερα… μούγκα στη στρούγκα.

Οι συνδικαλιστές λένε ότι προγραμματίζουν νέα 48ωρη απεργία όταν κατατεθεί το ασφαλιστικό. Μπράβο αδέρφια, κοιτάξτε να είναι Μεγάλη Τετάρτη – Μεγάλη Πέμπτη. Έτσι, μαζί με την αργία του Κατρούγκαλου την Τρίτη του Πάσχα να γίνει ολόκληρη εβδομάδα διακοπών κι ακόμη περισσότερο με δυο μερούλες από τη σημαία θα βάλει για τα καλά λουκέτο η Ελλάδα. Η κυβέρνηση θα περάσει χαλαρά τα μέτρα και η ζωή συνεχίζεται. Έτσι ελληνικέ λαέ που αν ήταν μια… κακή δεξιά στην κυβέρνηση θα γινόταν χαμός;

Αποδεικνύεται ότι ο αποκλεισμός της Βουλής, η αδυναμία να πάνε οι βουλευτές να ψηφίσουν, τα επεισόδια, οι φωτιές και οι νεκροί στην Αθήνα ήταν απλά ένα στημένο παιχνίδι της Αριστεράς και των ακραίων συνεταίρων της για να έλθουν στην εξουσία. Το κατάφεραν και τώρα ο λαός είναι σε πλήρη αφασία.

Μην κάνουμε φασαρία. Σιγά, η πατρίδα κοιμάται…

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα