Σε βέρτιγκο Καμμένος και ΑΝΕΛ: Απειλές, ανταλλάγματα και αποχωρήσεις

Το αδιέξοδο και ο πανικός στον οποίο έχουν περιέλθει οι ΑΝΕΛ μετά τη συμφωνία για το Σκοπιανό επιβεβαιώθηκαν χθες περίτρανα.

Αλαλούμ για το χρόνο που θα έκανε τη δήλωση ο πρόεδρος του κόμματος, έμμεση επιβεβαίωση των όσων είπε ο Δημήτρης Καμμένος για το Σκοπιανό και τα «ανταλλάγματα» για το χρέος

από τον αντιπρόεδρο Παναγιώτη Σγουρίδη, αμηχανία και εκνευρισμός στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Κι όλα αυτά με φόντο τις μαζικές αποχωρήσεις από το κόμμα του Πάνου Καμμένου που συνεχίζονται σε όλη την Ελλάδα…

Η Ελενα Κουντουρά διαμαρτυρόταν χθες ότι δεν δέχθηκε αποδοκιμασίες σε… μεγάλο βαθμό κι ότι φταίνε τα Μέσα Ενημέρωσης ενώ πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση οι βουλευτές εμφανίστηκαν προβληματισμένοι και σκεπτικοί.

Το κλίμα ήταν ήδη πολύ βαρύ ενώ ο Παναγιώτης Σγουρίδης με δηλώσεις του το πρωί στον ΣΚΑΪ σχεδόν παραδέχθηκε ότι μπήκαν στο τραπέζι, προκειμένου να πειστούν οι βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ., ανταλλάγματα με βάση τη διευθέτηση του χρέους, επιβεβαιώνοντας τον Δημήτρη Καμμένο και τις αποκαλύψεις που είχε κάνει λίγα 24ωρα νωρίτερα και οι οποίες μέχρι στιγμής διαψεύδονταν. «Συζητήθηκαν παράλληλα σε πηγαδάκια όλα τα θέματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η δήλωση αυτή άναψε νέες φωτιές στους ΑΝ.ΕΛ. και «κυκλοφόρησε» ότι ο Πάνος Καμμένος επρόκειτο να κάνει δηλώσεις στη Βουλή πριν από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Μάλλον όμως το… ξανασκέφτηκαν και ο προγραμματισμός άλλαξε με αποτέλεσμα οι δηλώσεις να γίνουν με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

Εκπλήξεις δεν υπήρχαν. Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. κινήθηκε στη γνωστή «γραμμή» των απειλών και των πιέσεων. Είπε χαρακτηριστικά ότι οι προπηλακισμοί εναντίον των στελεχών του υποκινούνται από τη Ν.Δ., ενώ παράλληλα κατήγγειλε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο εξαγοράς βουλευτών και στελεχών των ΑΝ.ΕΛ. Ο,τι δηλαδή έλεγε και τον Δεκέμβριο του 2014 με Χαϊκάλη, Λάκη κ.λπ.…

Ο ίδιος, μάλιστα, ζήτησε την παρέμβαση εισαγγελέα ενώ επίσης ανέφερε ότι αν και όταν έρθει η συμφωνία στην Ελληνική Βουλή θα ζητήσει την κύρωσή της με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση παραδέχθηκε ότι «ήταν δύσκολη η απόφαση να μη στηρίξουμε την πρόταση μομφής καθώς θα μας απογείωνε και στις δημοσκοπήσεις», σε διευκρινιστική ερώτηση όμως υποστήριξε ότι η δυσκολία αφορούσε τις απειλές που δέχθηκαν οι βουλευτές του.

Ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι στη διαδικασία της πρότασης μομφής επέλεξε να επιβεβαιώσει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση προκειμένου να μη διαταραχθεί η πορεία εξόδου από τα Μνημόνια. Προκειμένου, δε, να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την υπογραφή της συμφωνίας που επιτράπηκε και λόγω της δική του στήριξης είπε ότι «αυτό που υπογράφηκε δεν ήταν συμφωνία αλλά σχέδιο συμφωνίας χωρίς νομική ισχύ».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. κατονόμασε πρώην υποψήφιο του κόμματος στα Χανιά, τον Παντελή Καπαρουδάκη, ότι πρωτοστάτησε στα επεισόδια κατά της υπουργού Τουρισμού Ελενας Κουντουρά:

«Στόχος ήταν ο εκφοβισμός. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα χθες στα Χανιά, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης όπου ήταν παρούσα η υπουργός Τουρισμού, κ. Κουντουρά, να έχουμε ένα στημένο τηλεοπτικό σόου όπου με επικεφαλής τον πρώην κρατούμενο των φυλακών, κ. Παντελή Καπαρουδάκη, στελέχη της Χρυσής Αυγής αλλά και υπαλλήλων συγκεκριμένου επιχειρηματικού ομίλου να γίνει μια προσπάθεια δημιουργίας κλίματος κατά των ΑΝ.ΕΛ., ενός κλίματος το οποίο θα οδηγούσε, όπως εκείνοι επιθυμούσαν, στο να φυλλορροήσουν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Παντελής Καπαρουδάκης στις 16 Ιουλίου 2015 είχε ανακοινώσει στον τοπικό Τύπο ότι αποχωρεί οριστικά από τους ΑΝ.ΕΛ. σημειώνοντας ότι μετά τη συμφωνία με τους δανειστές το κόμμα βρίσκεται στο ίδιο στρατόπεδο «με εκείνους που μέχρι χθες ο ίδιος ο πρόεδρος έλεγε δωσίλογους, εθνοπροδότες, προσκυνημένους». Σε νεότερες δηλώσεις του και απαντώντας ουσιαστικά στον Πάνο Καμμένο δήλωσε ότι δεν είναι χρυσαυγίτης και ότι έχει αθωωθεί από τα δικαστήρια για την υπόθεσή του, πράγμα το οποίο… γνωρίζει ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ.

Το «αντίο» από το κόμμα του Πάνου Καμμένου είπε χθες ένα ακόμη στέλεχος. Ο Χρήστος Μπανιώρας, εκλεγμένο μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας και του Εθνικού Συμβούλιου των ΑΝ.ΕΛ. και πολιτευτής Α’ Θεσσαλονίκης: «Παραιτούμαι όντας ο πρώτος από τη Θεσσαλονίκη Ανεξάρτητος Ελληνας που πολύ πριν ανακοινωθεί το κίνημα συντάχτηκα στις ιδέες και τα πιστεύω που πρεσβεύαμε. Παραιτούμαι διαμαρτυρόμενος γιατί συμβάλαμε στον ακρωτηριασμό της Ελλάδας, γιατί ταπεινώσαμε τους αγνούς ανθρώπους που μας ακολούθησαν. Παραιτούμαι γιατί η ιδρυτική μας διακήρυξη έγινε κουρελόχαρτο στα χεριά λάθος ανθρώπων. Ζητώ ταπεινά συγγνώμη από φίλους και συναγωνιστές που οι μικρές μου δυνάμεις δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν τη συμφορά και δίνω ραντεβού μαζί σας στου νέους αγώνες που ξεκινάνε για την πατρίδα μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα