Σε ποιο σημείο έχουν πληγεί οι αγρότες από τα Μνημόνια;

10:26 7/2/2014 - Πηγή: Antinews

Εντάξει, είπαμε να «λουφάρουν» βουλευτές και υπουργοί από τη μεγάλη, εθνική προσπάθεια για έξοδο από την κρίση. Αλλά να λουφάρει και μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού σε βάρος άλλων κορόιδων, ποιος το αντέχει;

Παρά το γεγονός ότι η συμπαθής τάξη των αγροτών είναι σκληρά εργαζόμενη και προσφέρει πολλά σε όλους εμάς τους … αστούς, να κάνουμε μια ερώτηση; Σε ποιο σημείο έχουν πληγεί οι αγρότες από τα Μνημόνια; Που χτυπήθηκαν τόσο πολύ ώστε να μην αντέχουν άλλο;

Οι επιδοτήσεις συνεχίζονται κανονικά, έστω και

ψαλιδισμένες σε σχέση με τα προηγούμενα χρυσά χρόνια. Ελαφρύνσεις έχουν οι αγρότες σε σειρά ζητημάτων. Ο φόρος ακινήτων που θα πληρώσουν είναι μηδαμινός σε σύγκριση με αυτά που θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες αστικών ακινήτων. Και ξαφνικά στήνουν μπλόκα ζητώντας ουσιαστικά να μην φορολογούνται. Να είναι ανεξέλεγκτοι, να μην έχουν βιβλία εσόδων – εξόδων ή να έχουν αφορολόγητο 20.000 ευρώ και πάνω. Και απειλούν ότι θα δημιουργήσουν τον ετήσιο εφιάλτη για την οικονομία, να κόψουν την Ελλάδα στα δύο.

Κι αν θέλουμε να δούμε ποιοι είναι αυτοί, ας ρίξουμε μια ματιά στο ποιοι αποφασίζουν. Κυρίως ο Βαγγέλης Μπούτας που έχει ξεσηκώσει τον κάμπο διότι τον συμφέρει μια αναταραχή. Πήρε γραμμή από το κόμμα, το ΚΚΕ δηλαδή του οποίου είναι και υποψήφιος περιφερειάρχης.

Βολεύονται και φυσικά ρίχνουν λάδι στη φωτιά και οι Συριζαίοι. Αυτοί κι αν βολεύονται με τις κινητοποιήσεις. Στο βόλεμα και αρκετοί γαλάζιοι συνδικαλιστές που είχαν μάθει στη μάσα, τη ρεμούλα και την απουσία ελέγχου.

Όταν, όμως έρχεται η στιγμή για να μπει κάποιο φρένο στην ασυδοσία, αντιδρούν όλοι και λένε: «να καεί το σπίτι του γείτονα, όχι το δικό μου».

Διότι, τις φορολογικές απαλλαγές και τις διευκολύνσεις που κάνει η κυβέρνηση σίγουρα θα τις πληρώσουν κάποιοι άλλοι Έλληνες. Τα συνήθη κορόιδα, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.

Στη λούφα και οι εφοπλιστές που δε θέλουν τώρα να πληρώσουν περισσότερους φόρους. Στη λούφα και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δε θέλουν να κόβουν αποδείξεις και να τα παίρνουν όλα μαύρα.

Ε, δεν θα πάει μπροστά αυτή η χώρα. Ας υπογράψουμε όλοι την οριστική χρεοκοπία και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα