Σε μεγάλο φιάσκο εξελίσσεται η εφεδρεία!

Σε ένα απίστευτο φιάσκο κινδυνεύει να μετατραπεί το περίφημο σχέδιο της εργασιακής εφεδρείας που με τόσο σθένος υποστήριξε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Τα στοιχεία που έβγαλε ο Δ. Ρέππας για τις αποχωρήσεις από το δημόσιο τις τελευταίες ημέρες αποδεικνύουν την προχειρότητα με την οποία σχεδιάστηκε το μέτρο και κυρίως την αδυναμία του κράτους να εφαρμόσει το μέτρο.

Μόλις 515 δημόσιοι υπάλληλοι εντάχθηκαν σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας από

τους συνολικά 4.929 αποχωρήσεις από το δημόσιο. Επίσης, 8 στους 10 εργαζόμενους έφυγαν κακήν κακώς κάνοντας αίτηση για σύνταξη προκειμένου να προλάβουν την εφεδρεία.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι βασικά υπουργεία και συνάδελφοι του κ. Ρέππα όπως ο Ευ. Βενιζέλος στο Οικονομικών, ο Α. Λοβέρδος στο Υγείας, η Α. Διαμαντοπούλου στο Παιδείας, ο (πρώην υπουργός), Π. Μπεγλίτης στο Άμυνας «έφτυσαν» την εργασιακή εφεδρεία και δεν έστειλαν στοιχεία που έπρεπε μέχρι την προηγούμενη Δευτέρα.

Θα πρέπει επίσης, να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, η «σωτηρία» του κράτους από την εφεδρεία ανέρχεται το πολύ σε 50-60 εκατ. ευρώ. Πολύ κακό για το τίποτε δηλαδή.

Όμως, η τρόικα καραδοκεί και ετοιμάζει τα μαχαίρια της αφού μια ακόμη υπόσχεση που της δόθηκε πάει στα σκουπίδια. Μέχρι το τέλος του χρόνου πρέπει να αποχωρήσουν με την εργασιακή εφεδρεία 30.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Εχουν φύγει μόλις 515 ενώ οι υπόλοιποι έκαναν αίτηση για σύνταξη. Θα προσμετρηθούν κι αυτοί για να συγκεντρωθούν οι 30.000 ή θα ζητήσει κι άλλες η τρόικα.

Η ουσία είναι ότι πρόκειται για ένα φιάσκο που έχει την υπογραφή του ΠΑΣΟΚ αλλά που θα ταλαιπωρεί όλη τη χώρα αφού οι δανειστές μας θα μας βάλουν ακόμη μια φορά στο στόχαστρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα