Σχέδιο «περήφανη συνθηκολόγηση»

Παρά το γεγονός ότι με τους τρελούς που έχουμε μπλέξει δεν μπορεί ποτέ να είσαι σίγουρος, με δυσκολίες, αμοιβαίες υποχωρήσεις και συγκρούσεις, μέχρι την Κυριακή το βράδυ κάποια συμφωνία θα υπάρξει. Αλλιώς καλό είναι να μην πάμε στις τράπεζες από Δευτέρα καθώς δεν θα βρούμε πόρτες ανοιχτές. Ή τουλάχιστον δεν θα βρούμε ευρώ για να σηκώσουμε.

Και σίγουρα ο Τσίπρας δεν θα θελήσει να φάει... γιαούρτια από τον κόσμο μόλις λίγους μήνες αφ' ότου

έγινε ήρωας. Έτσι λοιπόν μάλλον θα αποφύγουμε τα δράματα της ρήξης και θα έχουμε τα δράματα των σκληρών μέτρων και της ύφεσης.

Τώρα λοιπόν που και ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει... μνημονιακό κόμμα και ο Τσίπρας θα βάλει την φουστανέλα του Γερμανοτσολιά δεν θα υπάρχουν εχθροί στο εξωτερικό για να τα ρίχνουμε όλα πάνω τους. Τι θα λέει δηλαδή ο Τσίπρας μόλις υπογράψει τη συμφωνία και πάρει το μπικικίνι; Ότι οι δανειστές είναι εγκληματίες, σκοτώνουν την Ελλάδα και είναι και συμμορία; Δεν τον παίρνει να κάνει τέτοια πράγματα; Τι θα γενούν οι Συριζαίοι χωρίς βαρβάρους που ήταν κάποια λύσις;

Το σχέδιο είναι έτοιμο και το έχουν ήδη προωθήσει τα επικοινωνιακά παπαγαλάκια. Το λένε σιγά – σιγά και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, θα αρχίσει να το πουλάει το παραμύθι και ο Τσίπρας με την άφιξή του από το προσωπικό Βατερλό στις Βρυξέλλες.

Οι νέοι βάρβαροι θα είναι η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, οι «μνημονιακές» δυνάμεις, η «τρόικα εσωτερικού», η «πέμπτη φάλαγγα», ο Σαμαράς, ο Στουρνάρας και όσοι άλλοι δεν είναι απλά... ΣΥΡΙΖΑ. Θα αρχίσει να παίζει το σενάριο του «Βασιλάκη Καϊλα» δηλαδή: «Τι να κάνουμε;; Πήραμε σκληρά μέτρα γιατί δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο. Μας άφησαν χρεοκοπημένη χώρα, με δεσμεύσεις στους δανειστές και δεν μπορέσαμε να τα βγάλουμε πέρα γιατί κάποιοι σαμποτάρισαν τις συζητήσεις».

Αυτή θα είναι η νέα γραμμή της κυβέρνησης. Αυτό το «αφήγημα» θα πουλήσει στον κόσμο ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να δικαιολογήσει το απίστευτης αγριότητας μνημόνιο που θα φέρει την υπογραφή «Αλέξης Τσίπρας».

Καθώς οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες σε πολιτικό επίπεδο και δεν αποκλείονται ούτε οι εκλογές, ο στόχος του Μαξίμου είναι να οδηγήσει τον κόσμο σε άλλα «θεάματα». Για παράδειγμα, είναι τυχαίο ότι η καλή μας η Ζωή που πάντα μας κάνει να γελάμε (και να κλαίμε για τα χάλια της χώρας) θέλει να αλυσοδέσει τον Στουρνάρα και να πάει να καταθέσει τις επόμενες ημέρες κι όχι όταν ζήτησε ο διοικητής της ΤτΕ; Όχι, δεν είναι τυχαίο, παρά την εμμονική κυρία. Ο λόγος είναι ότι ο κόσμος πριν πάει για τα μπάνια του και πριν χωνέψει ότι θα πρέπει να πληρώσει 8-10 δισ. ευρώ τους επόμενους 18 μήνες σε φόρους, πρέπει να χαρεί με... αίμα. Τι καλύτερο από τον Στουρνάρα και από μια – δύο παραστάσεις στη Βουλή ή κανέναν επιχειρηματία να πληρώνει πρόστιμα;

Η κυβέρνηση θα βάλει μπροστά το σχέδιο αποπροσανατολισμού για να γλιτώσει την «πίσσα και πούπουλα». Για να γλιτώσει τη χλεύη του ελληνικού λαού. Για να κερδίσει πολιτικό χρόνο. Μέχρι πόσο όμως τα κολπάκια θα σώσουν τον ηττημένο και βαριά τραυματισμένο Τσίπρα; Μέχρι πότε θα νομίζει ότι το ψέμα και ο λαϊκισμός θα κυριαρχούν και θα γίνονται πιστευτά από τον κόσμο. Ο χρόνος πλησιάζει για να αρχίσουν να πέφτουν... σφαλιάρες.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα