Σάλος με την τοποθέτηση Δανέλλη στην Επιτροπή Εξωτερικών

Τις έντονες διαμαρτυρίες άλλων ανεξάρτητων βουλευτών προκάλεσε η απόφαση της πλειοψηφίας να παραμείνει ο Σπύρος Δανέλλης ως μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής. Ενώ ο Π. Καμμένος έκανε γνωστό πως θα μπει επίσης στην Επιτροπή στην θέση του βουλευτή του Κ. Κατσίκη.

Ήδη, άλλοι ανεξάρτητοι βουλευτές, όπως ο Στάθης Παναγούλης, με επιστολή τους στον ΠτΒ Νίκο Βούτση καταγγέλλουν ως "αντιδημοκρατική και πραξικοπηματική" την πράξη ορισμού του κ. Δανέλλη ως ανεξάρτητου στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.

Πηγές της ΝΔ τονίζουν πως στην επίμαχη Επιτροπή -η οποία αναμένεται να συνεδριάσει σε τέσσερις ώρες με αντικείμενο την Συμφωνία των Πρεσπών- θα πρέπει οι θέσεις των δύο ανεξάρτητων βουλευτών να πληρωθούν με κλήρωση "και όχι με απόφαση ΠτΒ".

Από την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής επίσης αντικαταστάθηκε ο Κ. Κατσίκης των ΑΝΕΛ από τον επικεφαλής του κόμματος Πάνο Καμμένο.

Το θέμα της σύνθεσης της Επιτροπής θα συζητηθεί στην Διάσκεψη των Προέδρων.

Στην ίδια συνεδρίαση η αξιωματική αντιπολίτευση θα ζητήσει να είναι ανοιχτή στην μετάδοσή της από το Κανάλι της Βουλής.

Η επιστολή Παναγούλη στον ΠτΒ:

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων ορίσατε τον ανεξάρτητο βουλευτή Σ. Δανέλλη.

Επειδή δεν ερωτήθηκα και επειδή η πράξη σας είναι όχι μόνο αντιδημοκρατική αλλά και πραξικοπηματική, που θυμίζει εποχές του αποφασίζουμε και διατάσσουμε, επειδή μαζί με τον συνάδελφο Ν. Νικολόπουλο είμαστε ανεξάρτητοι βουλευτές από τον Νοέμβριο του 2015, σας ζητώ όπως ανακαλέσετε την απόφασή σας αυτή και χωρίς να προτείνω τη συμμετοχή μου σε αυτήν την Επιτροπή, παρακαλώ να επιλέξετε ανάμεσα στους συναδέλφους κ.κ. Ν. Νικολόπουλο, Γ. Λαζαρίδη και Γ. Αμυρά.

Διαφορετικά, παρακαλώ να προβείτε σε κλήρωση.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα