Πόλεμος στην Ουκρανία – Μαριούπολη: Αιχμάλωτοι 2.500 Ουκρανοί

Μετά από τρεις μήνες σκληρών μαχών, οι Ρώσοι «πήραν» τη Μαριούπολη, ενώ σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Μόσχας, χιλιάδες παραδόθηκαν

Σύμφωνα με πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας στα ρωσικά ΜΜΕ, μέχρι τώρα έχουν παραδοθεί 2439 Ουκρανοί. Πολλοί από αυτούς τραυματίες.

Περικυκλωμένες στρατιωτικές μονάδες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και της ακραίας εθνικιστικής οργάνωσης, «Αζόφ», βρίσκονταν εδώ και πάνω από δύο μήνες στα υπόγεια

του εργοστασίου, «Αζοφστάλ».

Μεταξύ των παραδοθέντων, σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, βρίσκονται ο υπαρχηγός της «Αζόφ» στο εργοστάσιο, καθώς και ο διοικητής των στρατιωτικών που είχαν απομείνει.

Η Μόσχα εκμεταλλεύεται επικοινωνιακά την εικόνα της παράδοσης των Ουκρανών, επιδιώκοντας ταυτόχρονα να δείξει ότι οι αιχμάλωτοι έχουν τη μεταχείριση που ορίζουν οι διεθνείς Συνθήκες. Από την άλλη, απόλυτη σιγή για το ζήτημα επικρατεί στο Κίεβο.

Κατά τους ρωσικούς ισχυρισμούς, μαζί με τους αιχμαλώτους από το «Αζοφστάλ», οι Ουκρανοί που έχουν παραδοθεί, ανέρχονται στους 7.000. Κάτι, ωστόσο, που δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.

Μέχρι στιγμής, τέλος, δεν έχουν επιβεβαιωθεί ρωσικοί ισχυρισμοί στο πρόσφατο παρελθόν, σύμφωνα με τους οποίους στο εργοστάσιο υπήρχαν ΝΑΤΟϊκοί αξιωματικοί.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Μαριούπολη «έπεσε» – Παράδοση των Ουκρανών ή ανταλλαγή αιχμαλώτων με τους Ρώσους;

The post Πόλεμος στην Ουκρανία – Μαριούπολη: Αιχμάλωτοι 2.500 Ουκρανοί appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα