Ρίχνουν τους τόνους… στο ΠΑΣΟΚ

17:43 8/5/2013 - Πηγή: Antinews

Να ρίξουν τους τόνους επιθυμούν στο ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να αποφύγουν δυσάρεστες εσωκομματικές εξελίξεις, με απρόσμενες συνέπειες.

Τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν διαδοχικές συναντήσεις του Ε. Βενιζέλου αλλά και του Νέου Γραμματέα Ν. Ανδρουλάκη, με σκοπό να ηρεμήσει το κλίμα και να ξεκαθαρίσει το τοπίο, ως προς τη “Μαύρη Τρύπα” του Κινήματος, ενώ το θέμα θα τεθεί και στην αυριανή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του

Κινήματος, που θα γίνει υπό την προεδρία του κ. Βενιζέλου.

Πληροφορίες του Antinews κάνουν λόγο για μια σημαντική συνάντηση σήμερα στα γραφεία του Κινήματος, από αξιωματούχους και των δύο πλευρών.

Την ίδια στιγμή, πάντως, σαφώς μεγαλύτερη είναι η ενόχληση στο στρατόπεδο του Γιώργου Παπανδρέου, όπου όλοι μιλούν για «διαρκή σύγκρουση» με όσους αμφισβητούν τις αρχές του πρώην πρωθυπουργού, αφήνοντας να εννοηθεί πως στο εξής δεν θα αφήσουν τίποτα αναπάντητο…

Για την ιστορία η κόντρα των δύο αντρών ξεκινάει από το 2006.

Ήταν τότε που ο Βενιζέλος εκδήλωνε με κάθε τρόπο την αντίρρησή του με την κατάργηση του άρθρου 16 του Συντάγματος και, εξ αυτής, τη δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Τον Ιανουάριο του 2007 καταψήφισε τη σχετική τροποποίηση, παρά την εκπεφρασμένη βούληση του κ. Παπανδρέου να συνδράμει τη Ν.Δ. στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Πολλοί αναφέρουν πως εκείνη η κόντρα αποτέλεσε κομβικό σημείο στις σχέσεις των δύο πολιτικών.

Στενοί συνεργάτες του Β. Βενιζέλου θεωρούν -και μάλλον ορθά- πως θα έπρεπε η ρήξη αυτή για την χρηστή διαχείριση των οικονομικών του Κινήματος, να είχε λάβει χώρα αρκετά νωρίτερα. Κυρίως όμως υποστηρίζουν πως η οικονομική διάσταση της ρήξης, θα ήταν καλό να συνοδεύεται ή να προηγείται, μιας σαφούς και διακριτής πολιτικής ρήξης με το παρελθόν.

Έτσι ώστε η νέα ηγεσία να αποδείξει πως ξεκινάει από μία νέα ιδεολογική και πολιτική αφετηρία, χωρίς αγκυλώσεις και δεσμεύσεις με το παρελθόν.

Βανζέτι

Keywords
Τυχαία Θέματα