Πυροτέχνημα ΠΑΣΟΚ με εξεταστική για την οικονομία

Σε κίνηση «πυροτέχνημα», προκειμένου να αλλάξει την ατζέντα, καταφεύγει ο Γιώργος Παπανδρέου. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, συλλέγονται υπογραφές από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για να συσταθεί εξεταστική για την οικονομία, η οποία όμως θα αφορά μόνο την περίοδο 2000 – 2009!

Με δεδομένο το εκρηκτικό κλίμα ανάμεσα στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

(για «κατάσταση διάλυσης» έλεγαν ορισμένοι) και την γενικότερη πολιτική κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ (που πέφτει κάτω και από το 20% στις δημοσκοπήσεις), οι επιτελείς του ΓΑΠ τον έπεισαν ότι πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία συσπείρωσης της ΚΟ. και αυτό που σκέφθηκαν ήταν να προτείνουν εξεταστική για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή, αλλά και του Σημίτη. Πρόκειται εκτός των άλλων για την «απάντηση» του ΓΑΠ στην επανεμφάνιση Σημίτη και την γενικότερη επαναδραστηριοποίησή του, καθώς θεωρεί ότι κρύβεται πίσω από τα σενάρια για κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Πάντως στο κείμενο της πρότασης για εξεταστική θα δίνεται έμφαση στην απογραφή του 2004 και την εκτόξευση του ελλείμματος το διάστημα 2007-2009 και όχι στα πεπραγμένα Σημίτη – αυτός θα τεθεί σε ομηρία, σύμφωνα με τους συμβούλους του ΓΑΠ…

Ανεξάρτητα όμως από τις επιθυμίες του ΠΑΣΟΚ στο μικροσκόπιο της επιτροπής -εφόσον αυτή συσταθεί- θα είναι οι πρώην υπουργοί Οικονομικών  Γιάννος Παπαντωνίου, Νίκος Χριστοδουλάκης, Γιώργος Αλογοσκούφης, Γιάννης Παπαθανασίου και Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Αλλά επειδή έχει επέλθει παραγραφή των όποιων ποινικών αδικημάτων τελέστηκαν έως το 2009 και συγκεκριμένα έως την τελευταία διακυβέρνηση της ΝΔ, η ουσία της έρευνας θα επικεντρωθεί στον κ. Παπακωνσταντίνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα