Πύραυλοι στο Τελ Αβίβ

Μέλη της παλαιστινιακής οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ προσπάθησαν λίγο νωρίτερα να χτυπήσουν με πυραύλους την πρωτεύουσα του Ισραήλ, το Τελ Αβίβ. Eκπρόσωπος του στρατού του Ισραήλ ανέφερε πως δύο πύραυλοι εκτοξεύτηκαν πάνω από το Τελ Αβίβ, ωστόσο κανένας δεν βρήκε στόχο, ενώ ο ένας έπεσε σε θαλάσσια περιοχή.

Οι σειρήνες ήχησαν στην πόλη και το στρατιωτικό ραδιόφωνο μετέδωσε ότι γινόταν επίθεση με πυραύλους.

Στο μεταξύ, τρεις νεκροί Ισραηλινοί είναι ο απολογισμός από τα πυρά που εξαπέλυσαν νωρίτερα μέλη της Χαμάς νότια της Λωρίδας

της Γάζας σήμερα, σηματοδοτώντας την πρώτη απάντηση των Παλαιστινίων μετά τον καταιγισμό βομβαρδισμών των Ισραηλινών. Κατά τη διάρκεια της κηδείας του επικεφαλής των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Χαμάς, οι μαχητές της οργάνωσης πυροβόλησαν στον αέρα και πανηγύρισαν το γεγονός.

Επίσης, λίγο μετά το μεσημέρι εξερράγη για πρώτη φορά μια ρουκέτα σε απόσταση 15 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά του Τελ Αβίβ, χωρίς ωστόσο να προκληθούν τραυματισμοί ή σημαντικές ζημιές.

Η ρουκέτα από την πλευρά της Χαμάς έπληξε μια πολυκατοικία και πληροφορίες αναφέρουν πως νεκροί είναι δύο άνδρες και μια γυναίκα. Είχε προηγηθεί νέα επίθεση από την πλευρά του Ισραήλ το πρωί, στην οποία έχασαν τη ζωή τους τρεις Παλαιστίνιοι.

Ο απολογισμός από τις ισραηλινές επιθέσείς είναι 15 νεκροί και δεκάδες τραυματίες.
Η αναταραχή στη Γάζα ρίχνει «λάδι στη φωτιά» στην Μέση Ανατολή, η οποία ήδη μετράει τις πληγές της από τα δύο χρόνια εχθροπραξιών στη Συρία. Ισραηλινά μαχητικά πέταξαν σήμερα φυλλάδια στη Γάζα, προτρέποντας τους αμάχους να μείνουν μακριά από τη Χαμάς, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέφρασαν την αντίθεσή τους προς την οργάνωση, χαρακτηρίζοντάς την «εμπόδιο» για την ειρήνη στην περιοχή.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως θα συνεχίσει να αναλαμβάνει οποιαδήποτε δράση απαιτείται για να υπερασπιστεί τον λαό του. Παράλληλα, η Χαμάς ανακοίνωσε ότι απορρίπτει «οποιαδήποτε συζήτηση για ανακωχή με το Ισραήλ».

http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-20349280

Keywords
Τυχαία Θέματα