Ψήφος εμπιστοσύνης για την οικονομία η ΑΜΚ της Πειραιώς

Ως τεράστια επιτυχία για την Πειραιώς και ως ψήφο εμπιστοσύνης για την οικονομία, χαρακτηρίζουν ειδικοί της αγοράς την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας με τη συμμετοχή των ιδιωτών να φτάνει σε 1,4 δις ευρώ.

Το ποσοστό συμμετοχής των ιδιωτών ανέρχεται σε περίπου 19% ενώ η τράπεζα

θα εκδώσει επίσημη ανακοίνωση μετά την πλήρη καταμέτρηση σήμερα. Η συνολική αύξηση της τράπεζας υπενθυμίζεται πως είναι ύψους 7,33 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες πάνω από 800 εκατ. ευρώ τοποθέτησαν στην αύξηση ξένα χαρτοφυλάκια ενώ πλήρως κατέβαλαν την ιδιωτική τους τοποθέτηση η BCP κατά 400 εκατ. ευρώ και η Societe Generale 170 εκατ. ευρώ.

Το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών υπήρξε πολύ υψηλό. Χαρακτηριστικό του ενδιαφέροντος αυτού και της ψήφου εμπιστοσύνης των διεθνών χαρτοφυλακίων είναι πως υπήρξε από την πλευρά τους προσφορά 1,7 δισ. ευρώ για αδιάθετες μετοχές ενώ

Η μαζική συμμετοχή των επενδυτών στην έκδοση νέων μετοχών του ομίλου επιτρέπει στην τράπεζα να επαναφέρει τους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας αρκετά πάνω από τα ελάχιστα επιτρεπτά όρια, χωρίς να καταστεί απαραίτητη η χρήση των ακριβών μετατρέψιμων ομολόγων (CoCos).

Keywords
Τυχαία Θέματα