Ψεύτες με γραβάτες…

Του Strange Attractor

Η ακρίβεια θερίζει, όπως και ο πληθωρισμός.

Τα προϊόντα γης, όπως και η ενέργεια, έχουν καταστεί χρηματιστηριακές αξίες, τίτλοι, η τιμή των οποίων δεν έχει πια καμιά σχέση με την πραγματικότητα, αλλά διακυμαίνεται (πάντα προς τα πάνω) με βάση τις ορέξεις των κερδοσκόπων που «παίζουν» στα χρηματιστήρια.

Τα νοίκια, όπως λέει ο λαός, φτάσανε στον Θεό, όπως και τα τρόφιμα, ειδικά το λάδι.

Για να μη μιλήσουμε για τα μεροκάματα… ή τα χαράτσια που πέφτουν σαν χαλάζι.

Μέχρι και στους αγαπημένους της ελεύθερους επαγγελματίες βάζει χέρι η κυβέρνηση,

στοχοποιώντας τους ως φοροφυγάδες.

Αυτούς δηλαδή που μέχρι προχθές τους έδινε πάσης φύσεως επιδόματα ως ευάλωτους, μιας και η πλειοψηφία τους δηλώνει κάτω από 5.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα.

Με το επιτελείο των «αρίστων» να παρακολουθεί αμήχανο το δυστοπικό αυτό οικονομικό σκηνικό, με τον ανέμελο πρωθυπουργό να μιλάει περιχαρής για οικονομικό θαύμα και με τους λαλίστατους υπουργούς, όπως π.χ. ο της Εργασίας να σιωπούν, με τον ίδιο περιοριζόμενο στο να εγκαινιάζει (ως συνήθως) σούπερ μάρκετ…

Η δε εγκληματικότητα έχει κι αυτή σπάσει κάθε ρεκόρ. Μπογκοτά λέμε…

Οι ληστείες, τα μαχαιρώματα, οι δολοφονίες, οι εκτελέσεις, οι μολότοφ, είναι πια καθημερινό φαινόμενο, με την ίδια την αστυνομία να σηκώνει τα χέρια ψηλά, προχωρώντας ακόμη και σε λευκή απεργία, ή σε άρνηση εκτέλεσης εντολής. Το είδαμε και αυτό.

Κατά τα άλλα, οι άριστοι είχαν περάσει νόμο βάσει του οποίου απαγορεύονται οι πορείες και οι διαδηλώσεις χωρίς άδεια, ειδικά στο οδόστρωμα, ενώ συστάθηκε (και υπάρχει) το ειδικό σώμα της ΕΛΑΣ ονόματι ΟΔΟΣ, με τις γαλάζιες ελεκτρίκ στολές και τις σφυρίχτρες, που παρέα με τους ειδικούς διαπραγματευτές θα συνεννοούνται με τους επικεφαλής των πορειών…

Χα χα χα… το θυμόσαστε άραγε; Τι να απέγινε;

Το ίδιο θα αναρωτιέται και ο δυστυχής άνδρας των ΜΑΤ που δέχθηκε ναυτική φωτοβολίδα από αγέλη χουλιγκάνων και τώρα βρίσκεται ακρωτηριασμένος σε ΜΕΘ.

Ίσως φταίει που δεν άφησαν τον Μηταράκη να συστήσει ιππική αστυνομία… τον φάγανε μάλλον τα συμφέροντα κι αυτόν, όπως τον Καραμανλή του Αχιλλέως που ακόμη περιμένουμε τα ιπτάμενα ταξί και τα τρένα υδρογόνου που είχε υποσχεθεί, τότε που ήταν ακόμη υπουργός Τεμπών.

Και μιας και τον θυμήθηκα, να σημειώσω πως μας άφησε παρακαταθήκη νόμο με τον οποίον καταργήθηκαν όλοι οι κρατικοί έλεγχοι στα αεροδρόμια, με αποτέλεσμα χθες βράδυ στη Βουλή ο (διορισμένος από τον ίδιο) διοικητής της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας (παλιότερα διοικητής του ΟΣΕ) να μιλάει για κίνδυνο «αεροπορικών Τεμπών», ειδικά στα 14 αεροδρόμια της χώρας που λειτουργούν οι ιδιώτες της Φραπόρτ.

Χώρια το μεγαλεπήβολο έργο «φλάιοβερ», που εδώ και μήνες έχει χωρίσει στα δυο τη Θεσσαλονίκη, με μποτιλιαρίσματα άνευ προηγουμένου… έργο για το οποίο κάποιοι κακοπροαίρετοι επιμένουν πως έγινε μόνο και μόνο για να πάρουν δουλειές φίλα προσκείμενοι (κατά σύμπτωση Σερραίοι) εργολάβοι.

Όσο για το μετρό της ερωτικής συμπρωτεύουσας… υπάρχει φως. Σε 1-2 χρόνια θα είναι έτοιμο λένε (όπως έλεγαν και το μακρινό 1999). Προς το παρόν απλά πληρώνεται ο εργολάβος (από εμάς) 1.5 εκατομμύρια το μήνα για να κάθεται.

Και τέλος ας πούμε και λίγα λόγια για το περίφημο (λαθρο)μεταναστευτικό.

Που όταν ήταν στα πράγματα ο Σύριζας (και ο Καρανίκας), οι γαλάζιοι νοικοκυραίοι ήταν καθημερινά στα κάγκελα, ζητώντας απελάσεις, σφράγισμα των συνόρων και άλλα παρόμοια.

Σήμερα, με την κωλοτούμπα του Κυριάκου, οι νοικοκυραίοι ή κάνουν τουμπεκί, ή περνάνε στην αντεπίθεση στοιχιζόμενοι πίσω από τον «κοσμοπολίτη» Καιρίδη, δικαιολογώντας τα αδικαιολόγητα, μιλώντας για την ανάγκη της χώρας για «χέρια στα χωράφια».

Με τον Σαμαρά που αντιδρά στις κυβιστήσεις να στοχοποιείται ως οπισθοδρομικός και αντιδραστικός.

«Ποιος θα μαζέψει τις ελιές; Ο Αντωνάκης; Ή μήπως το βλαστάρι του;».

Το άκουσα και αυτό από χειροκροτητή, που επί Καρανίκα ήταν λάβρος εναντίον των λαθροεισβολέων.

Σήμερα όμως, με την κόρη του διορισμένη μετακλητή σε υφυπουργό, όλα καλά… χέρια χρειαζόμαστε… λέει, «εξάλλου, πως θα πέσει η τιμή του ελαιόλαδου, αν δε μαζευτούν οι ελιές»; Χμ;

Με αυτά και με αυτά, πέρασαν σχεδόν 5 χρόνια με τους άριστους στο πηδάλιο, και όλα μα όλα δείχνουν σαν να μην πέρασε ούτε μια μέρα από τότε που μας κυβερνούσαν τα ιδεοληπτικά σούργελα του σέξι Αλέξη, τα οποία παρά το χάος που επέφεραν έβγαζαν τουλάχιστον και λίγο γέλιο…

Σήμερα όμως; Τα ψέματα ψέματα, το μπάχαλο μπάχαλο, αλλά και οι γραβάτες γραβάτες…

Και όποιος αντιδράει, τρώει στα μούτρα ένα χαχανητό, συνοδευόμενο από τη φράση κλισέ «41 τακατό ρε…».

The post Ψεύτες με γραβάτες… appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα