Προτάσεις και ιδέες για μια αποτελεσματική κυβέρνηση Σαμαρά

Επί δυο χρόνια σε σειρά άρθρων στο Antinews είχαμε καταγράψει ποια πρέπει να είναι η στρατηγική εξόδου της Ελλάδας από το Μνημόνιο. Όχι όπως την αντιλαμβάνεται ο ΣΥΡΙΖΑ, με καταγγελία εδώ και τώρα, αλλά με εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που θα αλλάξουν την ελληνική κοινωνία, την οικονομία και το πολιτικό σύστημα.

Μόνο

μέσα από μεγάλες αλλαγές θα μπορέσει η χώρα να απαγκιστρωθεί από τρόικες, δουλικές συμπεριφορές και σκύψιμο του κεφαλιού. Κανείς δε λέει ότι θα γίνουμε ξαφνικά… κινεζική οικονομία. Κανείς δε λέει ότι δε θα έχουμε χρέος ή έλλειμμα. Μπορούμε όμως να έχουμε μικρότερο χρέος, μικρότερη εξάρτηση από δανεισμό, πολύ μικρότερο έλλειμμα, πρωτογενές πλεόνασμα, δυνατότητα να είμαστε αυτάρκεις, αυξημένη εξαγωγική δραστηριότητα με ελληνικά προϊόντα μοναδικά, μείωση των εισαγωγών αφού η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να παράγει ανταγωνιστικά προϊόντα.

Κύριο μέλημα της κυβέρνησης εκτός από την αποκατάσταση της ελπίδας για να ξεφύγουμε πια ως κοινωνία και ως έθνος από αυτήν την βαριά κατάθλιψη είναι η αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας στο εξωτερικό. Και τα δύο προϋποθέτουν σχέδιο κι όχι απλά διαχειριστική πολιτική. Δεν αρκούν μέτρα όπως η μείωση των φόρων ή το πάγωμα στις μειώσεις μισθών και συντάξεων. Πάνω απ’ όλα χρειάζεται μακρόπνοο σχέδιο κι όχι δωράκια της στιγμής που την άλλη μέρα κανείς δε θα θυμάται.

Αν οι ξένοι δουν ότι η χώρα έχει υπεύθυνο πρωθυπουργό, σοβαρή κυβέρνηση που δουλεύει με πρόγραμμα και σχέδιο και ένα στοιχειωδώς αξιόπιστο κράτος τότε το κλίμα στις διεθνείς αγορές θα αλλάξει άρδην.

Δείτε ένα παράδειγμα των μέτρων που έχουμε καταθέσει κατά καιρούς στο άρθρο του Κώστα Ροδινού “Η Ελλάδα μπορεί!”

Από τα μέτρα αυτά ορισμένα έχουν ήδη συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα της κυβέρνησης, όπως οι μειώσεις των φόρων, το πρόγραμμα υποδομών για τον Τουρισμό και τις μαρίνες στα νησιά, η επανεκκίνηση των μεγάλων έργων , η εξόφληση  των υποχρεώσεων του κράτους προς τον ιδιωτικό τομέα κ.α.

Από όλα τα μέτρα όμως που συμπεριλαμβάνονται στην προγραμματική συμφωνία των τριών πολιτικών κομμάτων αυτό από το οποίο εξαρτάται η υλοποίηση όλων των άλλων μέτρων και ταυτόχρονα αποτελεί το κλειδί για τις επενδύσεις και την διεθνή αξιοπιστία της χώρας είναι η πάταξη της γραφειοκρατίας. Ας ρίξει εκεί το βάρος του ο Σαμαράς κι ας τολμήσει. Μόνο κέρδη θα έχει από αυτήν την υπόθεση και ο ίδιος και η κυβέρνησή του και κυρίως η χώρα.

Για παράδειγμα, ας τολμήσει ο Α. Σαμαράς την κατάργηση της χειρότερης αλλά και πιο καίριας για την οικονομία του τόπου γραφειοκρατίας, της φορολογικής γραφειοκρατίας. Ας τολμήσει επίσης η κυβέρνηση να καταργήσει  την εξωφρενική γραφειοκρατία για την έκδοση των αδειών πολεοδομίας, για τα φωτοβολταϊκά και τόσες άλλες παραγωγικές δραστηριότητες που φρενάρονται αναίτια.

Από τα άλλα μέτρα που έχουμε προτείνει κατά καιρούς και είτε έχουν συμπεριληφθεί , είτε όχι στις προγραμματικές, δίνουμε έμφαση στα εξής:

- Να ιδρυθεί  υπουργείο Επενδύσεων, παρά τω Πρωθυπουργώ, το οποίο να αναλάβει να διεκπερ

Keywords
Τυχαία Θέματα