Προκαταρκτική έρευνα για τον Α. Θωμόπουλο

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η Εισαγγελέας Διαφθοράς κ. Ελένη Ράικου για ενέργειες του πρώην στελέχους της Τράπεζας Πειραιώς, Άνθιμου Θωμόπουλου, με αφορμή καταγγελίες και δημοσιεύματα. Η έρευνα θα αναζητήσει την ύπαρξη πιθανόν «οργανωμένου σχεδίου» από τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας, ο οποίος φαίνεται να είχε διαβεβαιώσει τα στελέχη της τράπεζας

ενόψει ανακεφαλαιοποίησής της, πως υπήρχαν τα κεφάλαια από το εξωτερικό, γεγονός που τελικώς δεν υφίστατο, με αποτέλεσμα να κινδυνέψει να χάσει η τράπεζα τις σχετικές προθεσμίες και να βρεθεί ενώπιον ζητήματος επιβίωσης.

Η κ. Ράικου ανέθεσε στους επίκουρους Εισαγγελείς Διαφθοράς Αντώνη Ελευθεριάνο και Γιάννη Δραγάτση να μελετήσουν τα στοιχεία και να διαπιστώσουν αν προκύπτει η διάπραξη τυχόν αξιοποίνων πράξεων μεταξύ άλλων τα στοιχεία θα διερευνηθούν και για «απόπειρα απιστίας». Η εντολή της Εισαγγελέος είναι να εξετασθεί εάν εθίγησαν τα συμφέροντα της τράπεζας, θέτοντας σε κίνδυνο την επιβίωσή της. Σύμφωνα με τις καταγγελίες η τράπεζα είχε σωθεί όταν στελέχη της τράπεζας αντιλήφθηκαν λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία της ανακεφαλαιοποίησης πως δεν ίσχυαν οι διαβεβαιώσεις του κ. Θωμόπουλου και γι' αυτό το λόγο υπήρξε άμεση κινητοποίηση κορυφαίων στελεχών, ώστε να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα και να προληφθούν οι προθεσμίες για την ανακεφαλαιοποίηση.

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα