Προεκλογικό τάξιμο Τσίπρα πάνω από την κάλπη: Αύξηση εθνικής κατώτατης σύνταξης 10%

Ανοικτό ενδεχόμενο εάν πάει καλά η οικονομία να αυξηθεί η εθνική κατώτατη σύνταξη κατά 10%, άφησε ο Αλέξης Τσίπρας μία ανάσα πάνω από την κάλπη.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του στο Star, κάθε συνταξιούχος θα λάβει από 50 ευρώ, ποσό που για τους χαμηλοσυνταξιούχους ισοδυναμεί με αύξηση 10%. Όπως διευκρίνισε η αύξηση θα αφορά όλους τους συνταξιούχους και όχι μόνο την κατώτατη

σύνταξη.

Ο κ. Τσίπρας στην ίδια συνέντευξη, επανέλαβε ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο για επαναφορά του ΕΚΑΣ.

Αν η διαφορά είναι 4% θα μας ξηλώσουν τα μέτρα

Ο Αλέξης Τσίπρας, στην ίδια συνέντευξη είπε ότι εάν η εκλογική διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ είναι 4 μονάδες υπέρ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τότε τα μέτρα δεν θα έχουν λαϊκή νομιμοποίηση, επιδιώκοντας να "εκβιάσει" πάνω από την κάλπη, επ' απειλή ακύρωσης των μέτρων.

ο κ. Τσίπρας εξάλλου τις τελευταίες ημέρες διαμορφώνει το δίλημμα για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ: ή ψηφίζετε εμάς που εγγυόμαστε την 13η σύνταξη και τα θετικά μέτρα ή τη Ν.Δ που θα τα ακυρώσει.

Εξαγγελίες και από Ηράκλειο για Δημόσιο - Ιδιωτικό Τομέα

Στο μεταξύ, ο κ. Τσίπρας, από το Ηράκλειο όπου πραγματοποίησε προεκλογική ομιλία, έδωσε και νέες υποσχέσεις για παροχές, όχι μόνο σε συνταξιούχους αλλά και σε εργαζομένους Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

Συγκεκριμένα ανέφερε: "Τα θετικά μέτρα θα εμπλουτιστούν ακόμη περισσότερο. Γιατί αυτά τα μέτρα στήριξης είναι σχεδιασμένα στη βάση των δεδομένων που έχουμε σήμερα. Όμως, η διαρκής βελτίωση των οικονομικών της χώρας, η οποία είναι κανόνας την τελευταία τριετία, θα μας δώσει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σε ακόμα περισσότερα. Και αυτό σημαίνει ότι σταδιακά την επόμενη τετραετία θα αποκαταστήσουμε τις μεγάλες πληγές και τις απώλειες τόσο των συνταξιούχων όσο όμως και των εργαζομένων, στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα. Αυτό είναι το σχέδιό μας".

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα