Πριν το πτώμα κακοφορμίσει, συζητάμε για τους … διαπλεκόμενους συγγενείς

Η ομιλία του κ. Παπαδήμου στο υπουργικό συμβούλιο του Σαββάτου μοιάζει με τον καφέ και το κονιάκ που δίνουν μετά τις κηδείες. Πεθαίνει δηλαδή ο ασθενής, τον θάβουμε και μετά συγκεντρώνονται οι τεθλιμμένοι συγγενείς για να θυμηθούν τα καλά του μακαρίτη.

Και αν είναι δυνατόν, να κάνουν και καμιά πρόταση για το μέλλον (όχι του μακαρίτη) των συγγενών.

Κατ’ αρχάς, απ’ ότι μαθαίνουμε από την εισήγηση του πρωθυπουργού, μας είπε ότι είναι μικρή η μείωση 12% στις συντάξεις πάνω από 1.300 ευρώ. Όποιος παίρνει

1.500 θα έχει περικοπή 24 ευρώ. Πράγματι, ποταπό ποσό αν πρόκειται για τη σωτηρία της πατρίδας.

Ξέχασε όμως να μας πει ο πρωθυπουργός πόσα έχασαν οι συνταξιούχοι τον τελευταίο χρόνο, αν μπορούν να ζήσουν με όσα τους έμειναν και ποιοι στο διάβολο είναι όλοι αυτοί που σπεύδουν να πάρουν ένα κομμάτι κρέας και λίγες πατάτες δωρεάν.

Επίσης, δε μας είπε τίποτε για τα πολυτεκνικά επιδόματα που περικόπτει. Άνθρωποι που είχαν την… ατυχία να κάνουν 4 παιδιά και πάνω θα δουν τώρα πόσο λάθος έκαναν να εμπιστευτούν το κράτος που τους έλεγε ότι θα τους βοηθήσει γιατί κι αυτοί βοηθούν με το δημογραφικό πρόβλημα. Αν σε μερικά χρόνια οι αλλοδαποί είναι περισσότεροι από τους Έλληνες, μην εκπλαγεί ο κ. Παπαδήμος.

Επίσης, είπε ο κ. Παπαδήμος ότι δεν συζητείται το θέμα επιτρόπων στα υπουργεία. «Προβλέπονται ήδη», είπε, «και λειτουργούν μόνιμοι μηχανισμοί παρακολούθησης εφαρμογής του προγράμματος, οι οποίοι θα ενισχυθούν. Δεν τίθεται θέμα επιτρόπου». Προφανώς δε ρώτησε τους δανειστές που ήδη έχουν δώσει αρμοδιότητες πολύ ισχυρές στον Ράιχνεμπαχ. Ούτε μας είπε τίποτε για το ειδικό ταμείο στο οποίο θα μπουν τα λεφτά του δανείου και δε θα δίνεται φράγκο για οτιδήποτε άλλο. Αυτό και μόνο είναι επιτροπεία, έλεγχος των οιοκονομικών από τους ξένους, δε χρειάζονται και φυσικά πρόσωπα εδώ στην Αθήνα για να καταλάβουμε ότι μας έχουν σβερκώσει για τα επόμενα 20 χρόνια.

Και το ανέκδοτο του υπουργικού. Ο κ. Παπαδήμος θυμήθηκε την ανάπτυξη και μίλησε για το πρόγραμμα Ήλιος και για την ανάπτυξη του Ελληνικού. «Η άμεση στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας αποτελεί προτεραιότητα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης. Χρησιμοποιώ τη λέξη «άμεση», διότι όπως υπογράμμισα και κατά την ομιλία μου στη Βουλή, το νέο πρόγραμμα περιέχει πολλές μεταρρυθμίσεις και άλλες ρυθμίσεις που αποσκοπούν στην ανάκαμψη και ανάπτυξη της οικονομίας μεσοπρόθεσμα. Παράλληλα, είναι απολύτως αναγκαίο να ληφθούν και μέτρα τα οποία θα έχουν μία πιο άμεση, θετική επίδραση πάνω στην οικονομική δραστηριότητα», είπε ο κ. Παπαδήμος.

Είναι ακριβώς αυτό που σας γράφαμε στην αρχή. Πριν το πτώμα κακοφορμίσει, συζητάμε για τους συγγενείς. Και οι συγγενείς είναι η εγχώρια και η ξένη διαπλοκή που έρχεται να σαρώσει. Διότι όπως μαθαίνουμε, γερμανικές εταιρείες τρίβουν τα χέρια τους με το πρόγραμμα Ηλιος ενώ οι καταριανοί ετοιμάζονται να κάνουν πάρτι με το Ελληνικό σε συνεργασία με ντόπιους εργολάβους. Ποια θα είναι τα οφέλη της Ελλάδας εκτός από τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθ

Keywords
Τυχαία Θέματα