Πρέπει οι άνδρες να πληρώνουν πάντα;

Όπως φαίνεται, τα χρήματα μπορεί να είναι το μεγαλύτερο ταμπού. Η δημοσκόπηση διαπιστώνει ότι τα δύο τρίτα των Αμερικανών πιστεύουν πως είναι πιο δύσκολο να μιλάς με τον σύντροφό σου για χρήματα, παρά για σεξ. Τρεις στους 10 λένε ότι είναι πιο δύσκολο να μιλάς για σεξ. Και όταν η συζήτηση φτάνει στη σχέση χρήματος και ρόλων σε ένα ραντεβού, έρχεται στην επιφάνεια όποια αντίφαση μπορεί να φανταστεί κανείς. Επτά στους 10 ερωτηθέντες λένε ότι είναι απαράδεκτο να περιμένουν από ένα ραντεβού να πληρώνει τα πάντα.

Αλλά οι περισσότεροι εξακολουθούν να λένε ότι είναι δουλειά του άντρα να πληρώνει το πρώτο ραντεβού.

Οι περισσότεροι λένε ότι είναι εντάξει να ζητάς από κάποιον να βγείτε επειδή αυτός ή αυτή φαίνεται επιτυχημένος. Αλλά ακόμα περισσότεροι λένε ότι είναι απαράδεκτο να απορρίπτεις ανθρώπους επειδή δεν είναι ιδιαίτερα επιτυχημένοι. Το ένα τρίτο υποστηρίζει ότι είναι εντάξει να αναζητούν onlineενδείξεις για την επιτυχία ενός πρώτου ραντεβού. Αλλά πολύ λίγοι θεωρούν ότι θα πρέπει να δώσουν προσοχή στα οικονομικά του άλλου πριν η σχέση γίνει αποκλειστική. Συνολικά, τα χαρακτηριστικά που οι άνδρες και οι γυναίκες αξιολόγησαν ως σημαντικά αφορούν στους παραδοσιακούς ρόλους των δύο φύλων. Άνδρες και γυναίκες συμφωνούν ότι η προσωπικότητα είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό για ένα πρώτο ραντεβού με κάποιον και πολύ λίγοι θεωρούν τα χρήματα ύψιστης σημασίας. Ωστόσο, για τους άνδρες, η αίσθηση του χιούμορ αντισταθμίζει την ευφυΐα και είναι πιο πιθανό να δώσουν προτεραιότητα στην εμφάνιση σε σχέση με τις γυναίκες. Οι περισσότερες γυναίκες δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στην οικονομική κατάσταση ενός μνηστήρα και στις επαγγελματικές φιλοδοξίες του.
Δεν αισθάνονται έτσι μόνο οι μεγαλύτεροι. Οι διαφορές ενισχύονται και στους νεότερους. Περίπου οι μισοί από τους μόνους άνδρες ηλικίας κάτω των 45 λένε ότι η εμφάνιση είναι προτεραιότητα, ενώ το 70 τοις εκατό των ανύπαντρων γυναικών κάτω των 45 ετών θεωρούν τις επαγγελματικές φιλοδοξίες σημαντικές.
Υπάρχει μια σαφής διαφορά μεταξύ των φύλων, σχετικά με τα οικονομικά. Οι άνδρες είναι λιγότερο πιθανό από τις γυναίκες να λένε ότι βγαίνουν με κάποια που βγάζει πολύ περισσότερα χρήματα από αυτούς. Το 70 τοις εκατό των γυναικών θα ένοιωθαν άνετα με αυτή την κατάσταση, σε σύγκριση με το 59 τοις εκατό των ανδρών. Οι γυναίκες είναι πιο επιφυλακτικές στο να βγαίνουν με κάποιον που κερδίζει λιγότερα. Το 43 τοις εκατό των ανδρών θα αισθάνονταν καλά αν έβγαιναν με κάποια με σημαντικά χαμηλότερο μισθό, αλλά μόνο το 28 τοις εκατό των γυναικών θα ένοιωθαν το ίδιο.
Ένα ασταθές οικονομικό παρελθόν είναι γενικά αποδεκτό και οι περισσότεροι λένε ότι αισθάνονται άνετα να βγαίνουν με κάποιον που μεγάλωσε σε μια φτωχή οικογένεια από ό,τι με κάποιον που μεγάλωσε σε πλούσια. Το αμφίβολο παρόν πάντως προκαλεί αμφιβολίες.
Μόλις το 16 τοις εκατό είπε ότι θα αισθανόταν άνετα σε ένα ραντεβού με κάποιον άνεργο και 23 τοις εκατό είπε ότι θα αισθανόταν άνετα με κάποιον που έχει λάβει ένα σημαντικό φοιτητικό δάνειο.

Όταν το ραντεβού εξελιχθεί σε σχέση, τα χρήματα είναι πολύ πιο σημαντικά για τις γυναίκες, όταν αποφασίσουν να παντρευτούν. Μεταξύ των ανδρών που δεν είναι παντρεμένοι ή συζούν, το 84 τοις εκατό είπε ότι θα παντρευόταν κάποιον που αγαπά, ανεξάρτητα από το αν αυτός ή αυτή θα μπορούσε να παράσχει οικονομική ασφάλεια. Οι γυναίκες είναι πιο επιφυλακτικές, με το 61 τοις εκατό να επιλέγουν έναν γάμο από αγάπη, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη την οικονομική κατάσταση.

http://www.nydailynews.com/life-style/dating-poll-money-gender-roles-reveals-contradictions-article-1.1810049

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα