Πόσο θα κοστίσει η αλλαγή ονόματος στο υπουργείο Παιδείας

Ιδιαίτερα δαπανηρή αποδεικνύεται κάθε φορά η μετονομασία κάποιου υπουργείου που αποφασίζει η εκάστοτε κυβέρνηση... Ετσι και αυτή τη φορά...

Όπως αναφέρει το Έθνος, μόνο η μετονομασία του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων σε υπουργείο Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων (που ισχύει από προχθές) θα κοστίσει στο ελληνικό Δημόσιο κοντά στα 800.000 ευρώ.

Και δεν είναι η πρώτη φορά που το υπουργείο αλλάζει όνομα...

Ανάλογο

ποσό χρειάστηκε και το 2013 όταν και τότε το υπουργείο άλλαξε πάλι ονομασία, καθώς στον τίτλο του «μπαινοβγαίνουν» λέξεις όπως: Εθνικής Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Διά Βίου Μάθησης, Ερευνας κ.ά., ανάλογα με τις εμπνεύσεις της κάθε κυβέρνησης.

«Μου ζήτησαν 2.000 ευρώ μόνο για την νέα προμετωπίδα και φυσικά αποφάσισα να μην τα δώσω, αφού σκέφτηκα ότι σε λίγο μάλλον θα χρειαστεί να αλλάξουμε πάλι ονομασία», λέει στο Εθνος παλιός γενικός γραμματέα του υπουργείου.

Για αυτό άλλωστε σήμερα η ταμπέλα έξω από το κτίριο γράφει ακόμη υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, παρότι δεν ισχύει πια και έχει αλλάξει.

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα