Πόσο πιο χαμηλά θα πέσει η Ζωή

Δεν ήταν ανάγκη να συμβούν όλα όσα συνέβησαν σήμερα για να καταλάβουμε ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει... θέμα. Και ότι έχουμε μπλέξει άσχημα μαζί της και θα χρειαστούμε ψυχοφάρμακα για να την αντέξουμε. Όμως, η σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε στον Γ. Στουρνάρα δεν έχει προηγούμενο και ξεφεύγει οιασδήποτε ψυχοπαθητικής συμπεριφοράς.

Ο λόγος; Γιατί πρόκειται για ωμή παρέμβαση

του Προέδρου της Βουλής σε έναν ανεξάρτητο φορέα, σε έναν θεσμό όπως η ΤτΕ που οφείλει να έχει ανεξαρτησία και να παρεμβαίνει, να προειδοποιεί, να συμβουλεύει.

Γιατί η κ. Ζωή έστειλε πίσω της έκθεση της ΤτΕ; Όχι προφανώς γιατί ήταν σε στικάκι και την ήθελε τυπωμένη. Οι λόγοι είναι απλά δύο.

Ο ένας είναι ότι ο κ. Στουρνάρας κατέθεσε την έκθεση στη Βουλή σήμερα, την ώρα που συνεδρίαζε η περίφημη Επιτροπή για το Χρέος της οποίας προΐσταται η Πρόεδρος. Αυτή την έφτιαξε, αυτή βγάζει και τα συμπεράσματά της. Με την έκθεση της ΤτΕ να παίζει παντού, λόγω του σήματος κινδύνου που έστειλε ο διοικητής, η Ζωή και η ανόητη επιτροπή της έπαιξε στα μονόστηλα κι όπως ξέρουμε η πορφυρογέννητη δεν μπορεί να είναι δεύτερο βιολί στη χώρα.

Αυτός είναι ο αστείος λόγος αφού ο κ. Στουρνάρας είχε εδώ και ένα μήνα πει ότι αυτή τη μέρα θα καταθέσει την έκθεση. Άλλωστε δεν ήταν καν ο ίδιος εδώ να κάνει δηλώσεις αφού βρίσκεται στην ΕΚΤ.

Ο σοβαρός λόγος είναι ότι της κυρά Ζωής και του Τσίπρα τους χαλάει τη μανέστρα ένας οικονομολόγος που ξέρει καλύτερα από αυτούς τα οικονομικά της χώρας. Και που μπορεί να μιλάει, να χτυπάει καμπανάκια και με έμμεσο και απόλυτα κομψό τρόπο να λέει αυτά που λένε όλοι οι Έλληνες. Ότι δηλαδή καταστρέφεται η χώρα με τις παρατεταμένες βλακώδεις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης.

Με στοιχεία για την πραγματική κατάσταση της Ελλάδας ο κ. Στουρνάρας έχει εθνικό και ηθικό χρέος να προειδοποιεί τους πολίτες που πάει το καράβι. Αυτό ήταν που πείραξε πιο πολύ τον θηλυκό Ιαβέρη της κυβέρνησης. Θέλουν να ελέγχουν τους πάντες σε ένα σταλινικού τύπου κράτος στο οποίο όποιος μιλάει είναι γερμανοτσολιάς και εχθρός της πατρίδας. Επειδή η ΤτΕ είναι μαγαζί που δεν μπορούν να ελέγξουν και που θα τους πετάει στα μούτρα την αριστερή ξεφτίλα τους, το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να βάζουν τα μαντρόσκυλα να γαβγίζουν. Και είναι ενδεικτικό ότι η Ζωή είναι «στημένη» από τον Τσίπρα καθώς η κυβέρνηση δεν βγήκε να πει ότι πρόκειται περί τεράστιας ξεφτίλας η επίθεση στον Στουρνάρα.

Βεβαίως, υπάρχει και το μίσος της Ζωής για τον διοικητή, το οποίο ξεκίνησε απ' όταν ο Στουρνάρας ήταν υπουργός. Τότε μέσα στη Βουλή απάντησε σε ύβρεις της Κωνσταντοπούλου λέγοντάς της: «Καταθέσατε πρόταση δυσπιστίας. Γιατί; Με πιάσατε με τη γίδα στη πλάτη; Σφετερίστηκα δημόσιο χρήμα; Παίρνω επίδομα για ανήλικη κόρη;» Δεν μπορεί να αντέξει την αλήθεια η κυρά Ζωή όταν μια... ζωή ήταν στα πούπουλα.

Αλλά είναι τόσο βλακώδης η παρέμβασή της. Σε μια από τις κρισιμότερες συνεδριάσεις της ΕΚΤ ο Ντράγκι ακούει ότι επιτίθεται μια κυβέρνηση σε ένα μέλος της. Είναι επόμενο να έρθει η κυβέρνηση σε ρήξη και με τον Ντράγκι.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα