Πως πρέπει να αντιμετωπιστεί η Χρυσή Αυγή ;

Του Νίκου Αργεάδη

Ο Νικόλας Δημητριάδης (http://ardin-rixi.gr/archives/8540) λέει πως η ΧΑ αποτελείται από «ανθρώπους» που έχουν ιδεολογία υπερανθρώπου αλλά κουλτούρα και συμπεριφορά υπανθρώπου. Συμφωνούμε.

Αυτό (πρέπει να) είναι κλειδί για την αντιμετώπισή της.

Πρέπει στην Ελλάδα να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με τα αυτονόητα. Τα αυτονόητα στα οποία ομνύουν ανίκανοι πολιτικοί που έχουν κανει καρριέρα την φαυλότητα και την αναποτελεσματικότητα.

Γι’ αυτό και βαρύγδουπες αναλύσεις που (ξανα)λένε

τα αυτονόητα, δλδ πως έιναι ναζιστική, εγκληματική, που επιτίθεται εναντίον λαθρομεταναστών κλπ, κλπ, δεν προσθέτουν απολύτως ΤΙΠΟΤΑ στην συζήτηση και στην ξεκαθάριση της όλης εικόνας.

Όμως, η ΧΑ έχει ένα σοβαρό πλεονέκτημα που πρέπει να ληφθεί υπ’ οψιν: Είναι –δυστυχώς- μέλος του κοινοβουλίου αφού ψηφίστηκε από μισό εκατομμύριο Έλληνες, για λόγους καθόλου ιδεολογικούς αλλά πρακτικούς. Γιατί, κατ’ επίφαση ασχολήθηκε με τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών και προσπάθησε να υφαρπάξει τον ρόλο που θα έπρεπε να έχει το (οργανωμένο) δημοκρατικό κράτος:

Την προστασία των πολιτών και την δόμηση της δημόσιας ζωής έτσι ώστε οι Έλληνες πολίτες να μπορούν να βελτιώνουν την ζωή τους και να έχουν ελπίδα για το μέλλον. Κάτι που όχι μόνο δεν έγινε αλλά μας έβαλαν στην μέγγενη του μνημονίου που δεν ξέρουμε που θα μας οδηγήσει. Αυτό είναι το χωράφι όπου «σπέρνει» η ΧΑ αλλά το «σιτάρι» της δράσης της θα το «γευτεί» όλη η κοινωνία.

Αν αντιμετωπιστεί ως κόμμα μπορεί να επικαλεστεί το τελευταίο άρθρο του συντάγματος για να «υπερασπιστεί» το σύνταγμα, στο οποίο ούτως ή άλλως δεν πιστεύει, αλλ΄αυτό είναι άλλο θέμα. Η επίκληση της ναζιστικής του φύσης δεν επαρκεί για να αντιμετωπιστεί. Η ουσία είναι να απονομιμοποιηθεί στα μάτια ΟΛΩΝ των Ελλήνων, ειδικά αυτών που την ψήφισαν, πιστεύοντας πως εκπροσωπεί τα συμφέροντά τους ως πολιτών.

Επανέρχομαι λοιπόν στο κλειδί: Η ΧΑ δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί ως ΧΑ (με τις γνωστές κοινοτυπίες που είναι καλές μόνο για μαθητικές εκθέσεις) αλλά ως άτομα του κοινού ποινικού δικαίου. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο.

1) Τα ΜΜΕ πρέπει να σταματήσουν να δίνουν βήμα έκφρασης στην ΧΑ.

2) Η δράση της πρέπει να αντιμετωπιστεί ως αυτή παρακρατικής ομάδας.

3) Τα μέλη της όταν εμπλέκονται σε βιαιοπραγίες να αντιμετωπίζονται ΑΤΟΜΙΚΑ ως κοινοί ποινικοί και τα ΜΜΕ να μην τους δίνουν πολιτική κάλυψη επειδή ανήκουν σε κόμμα της Βουλής. Όταν συμβαίνει αυτό νομιμοποιούνται και αποκτούν ηθικό έρισμα για να διαστρέψουν την ουσία των γεγονότων. Αυτό το τελευταίο είναι κρίσιμο, διότι αν τους τα γεγονότα παρουσιάζονται ως πολιτικά τότε το παιχνίδι είναι χαμένο εκ των προτέρων.

Τέλος, πολλοί θα πούν «μα, δολοφονούν για πολιτικούς λόγους». Η απάντηση είναι, ε! και λοιπόν ; Ο φόνος είναι φόνος και οι αξιόποινες πράξεις είναι κολάσιμες, τον πολίτη δεν το ενδιαφέρουν τα κίνητρα αλλά το αποτέλσμα. Ζωές χάνονται, σαν του Π. Φύσσα.

Απομονώστε τους ως ατομα που διαπράττουν αξιόποινες πράξεις, όχι ως πολιτικό σχηματισμό που πρέπει να απαγορευτεί. Δεν πρέπει να τους δοθεί η δυνατότητα να δράσουν ως εκλεγμένο κόμμα που «αγωνίζεται» για τους ‘Ελληνες. Διότι δεν το έκανε ΠΟΤΕ. Δεν συμμετείχαν ποτέ σε διαδήλωση εναντίον του μνημονίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα