Πως οι Βρετανοί σχεδιάζουν να αποθαρρύνουν τους μετανάστες

«Μην έρθετε στη Βρετανία. Είναι φρικτά»

«Μην έρθετε στη Βρετανία. Είναι φρικτά και βρέχει συνέχεια». Με σλόγκαν τέτοιου τύπου οι Βρετανοί σκοπεύουν να λανσάρουν μια νέα διαφημιστική εκστρατεία που στοχεύει να αποθαρρύνει μετανάστες από την Ρουμανία και την Βουλγαρία, οι οποίοι σκέφτονται να μετοικήσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η εκστρατεία είναι ανάμεσα στις ιδέες που συζητιούνται από αξιωματούχους της κυβέρνησης, οι οποίοι αναζητούν τρόπους να αναχαιτίσουν τις αναμενόμενες αφίξεις μεταναστών από

την ανατολική Ευρώπη και δη τη Ρουμανία και την Βουλγαρία, τις δύο νέες χώρες μέλη της ΕΕ, όταν θα λήξουν οι προσωρινοί περιορισμοί, τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, υπουργός φέρεται να είπε ότι οι αρνητικές διαφημίσεις θα μπορούσαν «να διορθώσουν την εντύπωση ότι οι δρόμοι εδώ είναι στρωμένοι με χρυσάφι». Οι διαφημίσεις θα εστιάζονται σε αρνητικές πλευρές της ζωής στη Βρετανία, με έμφαση στον κακό καιρό. Το υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει δώσει ακόμη στη δημοσιότητα επίσημη εκτίμηση για τον αριθμό των πολιτών από την Ρουμανία και την Βουλγαρία, δύο χώρες με συνολικό πληθυσμό 29 εκατ. ανθρώπων, που ενδέχεται να επιλέξουν να μεταναστεύσουν στη Βρετανία το 2014. Λέγεται ότι υπουργοί ανησυχούν επειδή όταν η Πολωνία εντάχθηκε στην ΕΕ πολύ μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπων από όσους υπολογιζόταν μετανάστευσαν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η κυβέρνηση έχει παραδεχθεί ότι το ρεύμα μετανάστευσης θα «προκαλούσε προβλήματα» σε διάφορες υπηρεσίες, ιδίως στις περιοχές γύρω από το Λονδίνο.

Ο Guardian πάντως επιστρατεύει το γνωστό βρετανικό φλέγμα για να δείξει ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο να λανσάρεις μια τέτοια καμπάνια. Μερικά από τα σλόγκαν που προτείνει;

«Μην έρχεστε στη Βρετανία επειδή σας περιμένει η πιο καλοντυμένη αστυνομία».

«Η Βρετανία θα σας προκαλέσει καρκίνο».

«Ελάτε στην ευρωπαϊκή πρωτεύουσα της παχυσαρκίας για το 2013. Είναι μεταδοτικό!».

http://www.guardian.co.uk/uk/shortcuts/2013/jan/28/negative-ads-about-britain

Keywords
Τυχαία Θέματα