Πώς οι Γερμανοί από ναζιστές έγιναν γυμνιστές

Οι Αγγλοσάξονες έχουν ανακαλύψει κάτι για τους Γερμανούς που είναι γνωστό ως «ο ενθουσιασμός του FKK». FKK σημαίνει Freikörperkultur ή κουλτούρα του γυμνισμού. Αλλά τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται. Για παράδειγμα, σε ένα πρόσφατο άρθρο των New York Times, ένας Αμερικανός ο οποίος περιέγραψε τον εαυτό του ως σεμνότυφο κατά κάποιον τρόπο, έγραψε για μια φορά που κατάφερε να βρει το θάρρος να πάει σε ένα λουτρό του Βερολίνου. Θέλοντας να συγχρονιστεί πολιτισμικά με τους Γερμανούς λάτρεις του γυμνού, ο ίδιος, η σύζυγός του και μια φίλη της έριξαν πετσέτες γύρω από τα γυμνά σώματά τους, μόνο και μόνο για το «ταξίδι» από τα αποδυτήρια προς τη θερμαινόμενη πισίνα. Όπως οι τρεις τους, εντελώς γυμνοί, γλιστρούσαν μέσα στο ζεστό αλμυρό νερό, παρατήρησαν ότι όλοι οι άλλοι άνθρωποι στην πισίνα φορούσαν τα μαγιό τους.

Αυτές τις μέρες, ο αγγλόφωνος Τύπος απεικονίζει συχνά τις γερμανικές σάουνες και τα πάρκα ως ενώσεις γυμνιστών, αισθητικής κλειδαρότρυπας. Μέχρι πριν από μια σχετικά σύντομη περίοδο, υπήρχε ένα διαφορετικό στερεότυπο σχετικά με τους Γερμανούς: είχαν μια τάση να φορούν στολές. Και όχι με κολακευτικό τρόπο. Αλλά κατά κάποιο τρόπο όλα αυτά τα άρθρα για τα κατάλοιπα ου πολέμου περιείχαν περισσότερο σεβασμό από αυτήν την τρέχουσα έξαρση.

Θυμάστε το ταξίδι του δημάρχου του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον στο Βερολίνο το περασμένο καλοκαίρι; Σε μια στήλη στην Telegraph, ανέφερε με ενθουσιασμό την «φρενήρη Τευτονική χαλάρωση» στο Βερολίνο. «Το πιο σοβαρό πρόβλημα της δημόσιας τάξης αυτή τη στιγμή είναι η τάση των Βερολινέζων να ακολουθούν τη λογική της Freikörpeskultur τους (σικ), μοιχεύοντας στην πραγματικότητα στα πολλά υπέροχα πάρκα τους» έγραψε. Ο παππούς του τον είχε προειδοποιήσει για τους Γερμανούς και την ακόρεστη δίψα του έθνους για υπεροχή, την οποία η επανένωση τροφοδότησε. Αλλά στο μυαλό του νεώτερου Τζόνσον, η επανένωση έχει κάνει τη Γερμανία έναν καλό κόσμο και δεν υπάρχει απολύτως τίποτα να φοβηθούν από εμάς τους Γερμανούς .

Έι, εδώ είναι η αλήθεια. Αλλά ο Τζόνσον δεν έβλεπε σωστά τα πράγματα. Εμείς, οι Γερμανοί γυμνιστές επικοινωνούμε με πιο λεπτούς τρόπους από την ομάδα διαμαρτυρία επιδειξιών κυριών FEMEN. Το πρόγραμμά μας είναι γραμμένο στα στήθη μας με αόρατο μελάνι. Και αν ξέρατε πώς να το διαβάσετε θα μαθαίνατε για πράγματα όπως τα νέα πρότυπα ντυσίματος για όλες τις περιοχές διακοπών της ΕΕ: υποχρεωτικός FKK μια και καλή!
Μήπως οι Βρετανοί ξέρουν τι έκανε η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ την ημέρα που έπεσε το Τείχος του Βερολίνου; Ακριβώς! Χαλάρωνε στη σάουνα. Τώρα ήρθε η στιγμή που οι Βρετανοί και οι άλλοι λαοί της ΕΕ θα πρέπει να ξεπεράσουν το φόβο τους. Ναι, εμείς οι Γερμανοί έχουμε απογυμνωθεί από τις στολές μας. Επειδή σε περιόδους ασύμμετρου πολέμου, οι στολές δεν είναι της μόδας.

Η επόμενη σύγκρουση της ΕΕ; Ο γυμνός τρόμος. Τα παιδιά είναι στο σωστό δρόμο. Πρόσφατα, μία φίλη μου οδηγούσε σε ένα ερημικό μέρος του Βρανδεμβούργου με τα τέσσερα παιδιά της, όταν είδε κάτι τόσο απίθανο που στη συνέχεια τα παιδιά, όλο ενθουσιασμό, το περιέγραψαν το καθένα αποσπασματικά στον πατέρα τους ως εξής:

Παιδί 1: «Είδαμε έναν άνθρωπο».

Παιδί 2: «σε ένα ποδήλατο».

Παιδί 3: «Και ήταν».

«Παιδί 4: γυμνός».

Τα παιδιά πίστευαν ότι η γυμνή ποδηλασία ήταν μια αρκετά cool ιδέα.

Πρόσφατα εκπαιδεύτηκα για τη γυμνή ανατροπή της ΕΕ σε μια ουγγρική σάουνα ξενοδοχείου. Στη ρεσεψιόν μου είπαν να φορέσω μαγιό, αλλά όταν βρέθηκα μόνη στη σάουνα ξεγυμνώθηκα όπως κάθε καλός Γερμανός. Δεν υπάρχει αμφιβολία γι' αυτό: μια ματιά στα μυστικά όπλα μου και ο όρος «σεξοβόμβα» θα πρέπει να επαναπροσδιοριστεί.

http://www.welt.de/

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα