Πολλά τα μποφόρια στα κόμματα
Της Κύρας Αδάμ
Στις ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής, οι μισοί σχεδόν ψηφοφόροι τιμώρησαν με την αποχή τους το σύνολο του πολιτικού συστήματος. Δείχνοντας έτσι εμπράκτως τη δυσφορία τους ή και τον θυμό τους για την ανικανότητα και την αδιαφορία κυβέρνησης και αντιπολίτευσης να αντιμετωπίσουν τα επείγοντα και άλυτα προβλήματα καθημερινότητας, τα οποία έχουν ενταθεί από την οικονομική, ενεργειακή, επισιτιστική κρίση που δημιούργησε η αλλοπρόσαλλη κεντρική ευρωπαϊκή πολιτική από την έναρξη της ουκρανικής κρίσης.
Οι ψηφοφόροι που πήγαν στις κάλπες τιμώρησαν διά της ψήφου τους όλα
Τιμώρησαν την κυβέρνηση της Ν.Δ. με το «χαστούκι» του 28%, ενώ τα κομματικά και κυβερνητικά στελέχη βλακωδώς ανέμιζαν και υπενθύμιζαν τη «σημαία» του 41%, που έχει υποσταλεί οριστικώς. Ωστόσο, τη διατήρησαν στην πρώτη θέση, και με διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, που εξακολουθούν να βλέπουν την πλάτη της Ν.Δ. και του Κ. Μητσοτάκη.
Έδωσαν δηλαδή στην κυβέρνηση της Ν.Δ. μια ακόμα ευκαιρία να διορθώσει και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που εξακολουθεί να δημιουργεί το βαθύ κομματικό κράτος, το οποίο παρεμποδίζει τις φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης αυτής που δεν έχουν φιλολαϊκή οσμή και, πολύ περισσότερο, φιλολαϊκή κατεύθυνση.
Είναι άγνωστο για την ώρα τι έχουν καταλάβει και εισπράξει η Ν.Δ. και το Μέγαρο Μαξίμου από το μήνυμα των εκλογών. Ο χθεσινός φουριόζικος ανασχηματισμός προσώπων και όχι πολιτικής ούτε ριζικός ήταν ούτε εντυπωσιακός. Για την ακρίβεια, δεν άνοιξε ρουθούνι! Φυσικά, η κυβέρνηση ήταν υποχρεωμένη να τοποθετήσει σε υπουργικούς θώκους στελέχη της από τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία, μήπως και επαναδραστηριοποιηθεί το δυσαρεστημένο κομματικό στοιχείο. Αλλά η συνολική εικόνα της μετά τον ανασχηματισμό δύσκολα πείθει για την ώρα ότι θα δώσει τη μάχη της ακρίβειας και θα την κερδίσει, αφού, για παράδειγμα, στο τέλος του μήνα αυτού, και εν μέσω καύσωνα, οι ψηφοφόροι θα υποστούν σοκ από την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, που κανείς δεν έχει καταλάβει γιατί έπρεπε να αυξηθεί (για την ακρίβεια, όλοι καταλαβαίνουν την αισχροκέρδεια).
Οι Έλληνες ψηφοφόροι, ωστόσο, δεν στράφηκαν προς τα άλλα δύο κόμματα της μείζονος αντιπολίτευσης για να «τιμωρήσουν» τον κ. Μητσοτάκη. Για την ακρίβεια, τιμώρησαν και τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ με τα φτωχά ποσοστά που τους έδωσαν, κατώτερα των επιθυμιών των αρχηγών των δύο κομμάτων, έτσι, για να τους… ξεροτηγανίσουν.
Η εκλογική αυτή συμπεριφορά αποκαλύπτει το μοναδικό μήνυμα του εκλογικού σώματος. Οι ψηφοφόροι αμφιβάλλουν πλέον βαθιά για την ικανότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη να αντιμετωπίσει τα βασανιστικά προβλήματα στην ακρίβεια, στην Υγεία, στην ασφάλεια κ.λπ. Αλλά δεν εμπιστεύονται τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι έχουν συγκεκριμένες και αποτελεσματικές πολιτικές, που μπορούν να τους απαλλάξουν από τα δεινά τους.
Με δυο λόγια, το αποτέλεσμα της κάλπης είναι ότι οι ψηφοφόροι θεωρούν ακόμα την κυβέρνηση Μητσοτάκη «αναγκαίο κακό» και την αντιπολίτευση αναποτελεσματική και ανώριμη. Αυτά τα δύο τελευταία στοιχεία φαίνονται καθαρά στις μέχρι τώρα αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.
Το μονοπρόσωπο και μονοθέσιο κόμμα του κ. Κασσελάκη προσπαθεί να… πολυγωνίσει τον κύκλο, υποστηρίζοντας ότι οδήγησε τη Ν.Δ. στην ήττα, ενώ την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τρεις μονάδες από την αντίστοιχη εκλογική αναμέτρηση. Ο «μονοθεϊκός» ΣΥΡΙΖΑ καλεί τώρα τα κόμματα της Αριστεράς να συμπλεύσουν στην κοινοβουλευτική θητεία τους (κάτι που θα ήταν ευχής έργον, αν προηγουμένως τα κόμματα δούλευαν στα σοβαρά τις θέσεις και τις πολιτικές τους), αλλά εκ των προτέρων θεωρεί ότι, σε σύγκλιση κορυφής, η καρέκλα ανήκει μόνο στον έναν και μοναδικό «θεό», λες και μιλάμε για αρχηγία αμερικανικού κόμματος.
ΤΟ ΠΑΣΟΚ μπαίνει στη σφαίρα καλοκαιρινού ρέιβ πάρτι, με καθέναν να ονειρεύεται και να κάνει ό,τι του κατέβει, περιφρονώντας το γεγονός ότι, έστω ισχνό, το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ ανέβηκε.
Αυτά τα μποφόρια στην ελληνική πολιτική σκηνή δείχνουν ότι ο αέρας θα παρασύρει πολλούς και πολλά μαζί του. Και η επίπονη και βασανιστική πορεία ουσιαστικών και σοβαρών συγκλίσεων στις εθνικές πολιτικές είναι η αύρα που δεν έρχεται ακόμα.
The post Πολλά τα μποφόρια στα κόμματα appeared first on antinews.gr.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Blogs
- Το Ευαγγέλιο της Κυριακής 16 Ιουνίου 2024 – Άγιος Τύχων ο Θαυματουργός Επίσκοπος
- Survivor 2024: Ηττήθηκε κατά κράτος και αποχώρησε από το παιχνίδι
- Σοκ στην Καλαμάτα: Νεκρή 21χρονη που έπεσε από γκρεμό
- Κέιτ Μίντλετον: Η πρώτη δημόσια εμφάνισή της μετά την διάγνωση με καρκίνο – Βίντεο
- Πολλά τα μποφόρια στα κόμματα
- Γιορτή του Πατέρα 2024: Ποτέ πέφτει – Ευχές !!
- Opinion Poll για το Libre: Πλειοψηφικό αίτημα για συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ
- Νίκος Κοκλώνης: Όσα εκμυστηρεύτηκε για την πρόσφατη περιπέτεια που έζησε – «Στο παρελθόν δεν είχαν στήριξη από κανέναν»
- Ο Φρ. Ολάντ θα είναι υποψήφιος βουλευτής με το νέο Λαϊκό Μέτωπο
- Οι αθλητικές μεταδόσεις του σαββάτου
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Antinews
- Τελευταία Νέα Antinews
- Πολλά τα μποφόρια στα κόμματα
- Εξω ή μέσα από το μαντρί στις εκλογές;
- Το νέο δίλημμα του Μητσοτάκη έρχεται ολοταχώς…
- Γιατί γίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία
- Ανασχηματισμός αντί για εθνικές εκλογές
- Στο «κενό» το μήνυμα των εκλογών
- Στάνλεϊ Γκρίνμπεργκ: Ο γκουρού που πήρε στον λαιμό του τον Κυριάκο
- ΜΜΕ: Η μπάλα στην κερκίδα…
- Η φρόνιμος Εκκλησία σκύβει το κεφάλι
- Ανασχηματισμός… αποχαιρετισμού
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Blogs
- Γιαννακόπουλος: «Πρέπει όλη η ΕΟΚ και η ΚΕΔ να παραιτηθούν»
- Παροξυσμός στο λονδίνο για την εμφάνιση της κέιτ μίντλετον
- Χαμόγελα και «πηγαδάκια» στο Μέγαρο Μαξίμου – Φωτογραφίες από την πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου
- Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
- 20ΧΡΟΝΟΣ που λες κληρικός, έχω αρχίσει φουλ την αναπαραγωγή
- Το Ευαγγέλιο της Κυριακής 16 Ιουνίου 2024 – Άγιος Τύχων ο Θαυματουργός Επίσκοπος
- Γιάννης Σαρίδης: Νεκρός από ανακοπή καρδιάς στα 58 του ο πρώην βουλευτής Θεσσαλονίκης με την Ένωση Κεντρώων
- ΔΗΛΕΣΙ: Πλήθος Αρχιερέων για τα ονομαστήρια του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου
- Συνεχίζονται οι Επετειακές Εκδηλώσεις στη Μητρόπολη Νέας Ιωνίας για την Επέτειο 50 χρόνων από της Ιδρύσεώς της
- Κυρ. Μητσοτάκης: Περισσότερη δουλειά, λιγότερα λάθη – Θα είμαι αυστηρός ως προς την εκτέλεση του κυβερνητικού έργου



