Πολάκης: "Αν δεν ακούσεις πέρδικα να κακαρίζει δεν καταλαβαίνεις τον σφακιανό ψυχισμό"

21:43 9/5/2019 - Πηγή: Antinews

Με ένα... βουκολικό ξέσπασμα για να εξηγήσει "τον ψυχισμό κι αυτό που κουβαλώ μέσα μου ως αψύς Σφακιανός" έκλεισε τη μισάωρη ομιλία του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης στην Ολομέλεια της Βουλής για να απαντήσει στα όσα είπε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τους κατοίκους των Σφακίων.

"Άκουσα τον Κυριάκο Μητσοτάκη να λέει πως πηγαίνει στα Σφακιά από μικρός και έχει πολλούς φίλους αλλά δεν είναι θρασύδειλοι" είπε ο υπουργός και στην συνέχεια ξέσπασε με φράσεις όπως, "αν δεν έχεις πάει σε κούρα προβάτου

κι αν δεν έχεις ακούσει το κακάρισμα της πέρδικας δεν είσαι πραγματικός Σφακιανός". Ο κ. Πολάκης "χώρεσε" ακόμα και μια μαντινάδα για να υποστηρίξει πως τον έχουν στοχοποιήσει ("όλοι οι καιροί με δέρνουνε αλλά οι κλώνοι μου δεν ‘σπουν"), αλλά συγγνώμη για τα όσα δήλωσε για την αναπηρία του Στέλιου Κυμπουρόπουλου δεν ζήτησε.

Μάλιστα αποκάλυψε πως υπήρξαν πολλοί και από το κόμμα του και του είπαν πως πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη για τα όσα δήλωσε. "Τους απάντησα πως εμείς ζητήσαμε συγγνώμη από τα άτομα με αναπηρία με τις πράξεις μας" υπογράμμισε με αυτοπεποίθηση ο υπουργός και στην συνέχεια έκανε εκτενή αναφορά στο έργο που έχει επιτελέσει η κυβέρνηση στον τομέα της Υγείας.

Χαρακτήρισε "ανεπαρκή και φυγόπονο" τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης , ενώ για την ομιλία του χθες είπε πως ήταν "ανερμάτιστη και άθροισμα τσιτάτων χωρίς επιχειρήματα". Ενώ περνώντας στην επίθεση κατά του κ. Μητσοτάκη με τον οποίο χθες είχε και προσωπικό λεκτικό επεισόδιο είπε: "τους τραμπούκους να τους ψάξει στην παρέα του κουμπάρου του".

Απαντώντας στον κ. Πολάκη τόσο η Ντόρα Μπακογιάννη όσο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας εξέφρασαν την θλίψη τους γιατί δεν ζήτησε ούτε και σήμερα συγγνώμη από τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

"Έχουμε αξιακή διαφορά, ο κ. Πολάκης είναι κατώτερος των περιστάσεων γιατί δεν είχε το θάρρος να ζητήσει συγγνώμη ούτε και σήμερα" είπε χαρακτηριστικά η Ντόρα Μπακογιάννη. Η ίδια με αυστηρό ύφος προκάλεσε την πτέρυγα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και την υπουργό Πρόνοιας Θεανώ Φωτίου που υποστήριξαν πως μόνο η σημερινή κυβέρνηση έκανε έργο για τα άτομα με αναπηρία λέγοντας σε προσωπικό τόνο: "Πως τολμάτε να λέτε κάτι τέτοιο. Όταν εμείς κάναμε αγώνα για να βγουν στην κοινωνία τα άτομα με αναπηρία. Πως τολμάτε να το παίζεται μόνο εσείς αποκλειστικά ευαίσθητοι σε εμάς. Είχα την μητέρα μου που ήταν άτομο με αναπηρία, πως τολμάτε".

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πολάκης,polakis