Ποιος θέλει να ακυρώσει τις εσωκομματικές εκλογές;

Όποιος παίρνει μια απόφαση, οφείλει να έχει προηγουμένως υπολογίσει και τα αποτελέσματα αυτής. Από την αρχή κιόλας της προκήρυξης των εσωκομματικών εκλογών, είχαμε εδώ στο Antinews γράψει για την ανάγκη να υπάρξει μια εντελώς ανοικτή και συμμετοχική διαδικασία, η οποία δε θα βάζει αναχώματα και περιορισμούς και θα ενθαρρύνει τη συμμετοχή.

Δυστυχώς, τα πράγματα δε πάνε έτσι. Με απόλυτη ευθύνη του «μεταβατικού» προέδρου Βαγγέλη Μεϊμαράκη, η εικόνα

της ΝΔ προς την κοινωνία δεν είναι καλή. Αντί αυτή η διαδικασία να διαμορφώσει τους όρους επανεκκίνησης της παράταξης, στην ουσία, αποθαρρύνει τον κόσμο.

Και προφανώς αυτό, γίνεται μεθοδευμένα και με στρατηγική.

Η πλευρά Μεϊμαράκη, βλέποντας πως κάθε μέρα βουλιάζει σε επίπεδο επιρροής και η αρχικώς εκτιμώμενη άνετη επικράτησή του, πηγαίνει περίπατο, προσπαθεί με όποιο τρόπο μπορεί να μπαχαλοποιήσει την διαδικασία και στο τέλος να ακυρώσει τις εσωκομματικές εκλογές.

Ήδη από την πρώτη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, η πλευρά Μεϊμαράκη, αλλά και τα μέλη της που πρόσκεινται σε αυτόν, έθεσαν θέμα μείωσης των καλπών στο μισό σε σχέση με το 2009. Παράλληλα, ζήτησαν να μπει το «εξωπραγματικό ποσό των 20 ευρώ» ως όρος συμμετοχής νέων μελών, δημιουργώντας ένα ξεκάθαρο αντικίνητρο για την προσέλκυση καινούργιου κόσμου.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μεϊμαράκης εγείρει θέμα για την οικονομική κατάσταση του κόμματος σε αυτή τη στιγμή, ρίχνοντας καθολικά τις ευθύνες στο γενικό διευθυντή του κόμματος και αναμένεται με αυτή την πρόφαση να δημιουργηθεί θέμα στην ΚΕΦΕ για τα οικονομικά των εκλογών.

Στο ίδιο πλαίσιο ζητάει να ανακληθούν οι αποσπάσεις από το Δημόσιο 87 υπαλλήλων του κόμματος. Το σημαντικό εδώ είναι ότι μέσα στους 87 είναι ο γενικός διευθυντής του κόμματος καθώς και ο αναπληρωτής του, πρόσωπα που έχουν επιφορτιστεί με την ευθύνη να διοργανώσουν όλες τις λεπτομέρειες της εκλογικής διαδικασίας.

Σε κάθε περίπτωση ενώ ο ίδιος λέει δημοσίως ότι δεν ενδιαφέρεται για τις λεπτομέρειες των εκλογών και θέλει ανοιχτή διαδικασία, στην ουσία οι άνθρωποί του στην επιτροπή που αποτελούν την πλειοψηφία, βάζουν διαρκώς προσκόμματα.

Όσο και αν κάποιοι επιμένουν να προκαλούν, να ξέρουν πως για άλλη μια φορά ο κόσμος θα γυρίσει τη πλάτη στα συστήματα και τους μηχανισμούς. Και θα είναι ο ίδιος ο κόσμος που θα περιφρουρήσει την ενότητα του κόμματος. Έτσι γίνεται στα σύγχρονα αστικά κόμματα.

Εκτός, αν κάποιος θέλει να την κάνει...

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα