Ποιός θα αναλάβει πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ;

Έντονο είναι το παρασκήνιο σχετικά με την τύχη του ΤΑΙΠΕΔ και κυρίως με το ποιος θα αναλάβει τη θέση του προέδρου από την οποία αποπέμφθηκε ο Στέλιος Σταυρίδης. Γνωστοί και άγνωστοι κύκλοι προωθούν τα δικά τους… παιδιά, άλλοι για να τους κάψουν κι άλλοι για να παίξουν το όνομά τους μπας και η κυβέρνηση «τσιμπήσει» και τους προτιμήσει.

Φαίνεται ότι γίνεται μεγάλο παζάρι τόσο μεταξύ επιχειρηματικών – εκδοτικών κύκλων όσο και μεταξύ των δύο κομμάτων της συμπολίτευσης για το ποιος τελικά θα αναλάβει τη θέση. Απορίας άξιο, πάντως, πώς εμφανίζονται πολύ γνωστά ονόματα, με μεγάλες

περιουσίες και θέσεις παλαιότερα πολύ σημαντικότερες, να διεκδικούν την προεδρεία του ΤΑΙΠΕΔ. Διότι γιατί να είναι ελκυστική μια θέση που πληρώνεται με λιγότερα από 3 χιλ. ευρώ ενώ δεν έχει και κεντρικό ρόλο, καθώς όλη τη δουλειά την κάνει ο διευθύνων σύμβουλος; Εκτός κι αν η προβολή όταν μπαίνουν υπογραφές σε μια συμφωνία (που σπάνια γίνεται κάτι τέτοιο) ή κάποιες άλλες «κρυφές χάρες» της θέσης, την καθιστούν «μήλον της Εριδος».

Εν πάση περιπτώσει, το πρώτο όνομα που ακούστηκε ήταν αυτός του Τάσου Γιαννίτση. Δεξί χέρι του Σημίτη, υπουργός που δεν έχει προκαλέσει ιδιαίτερα, φαίνεται να κάηκε στην πορεία. Τελευταία ακούγονται δύο άλλα γνωστά ονόματα. Ο Νίκος Νανόπουλος είναι ο πρώτος, ο άνθρωπος του Λάτση στην Ελλάδα, επικεφαλής μέχρι πρότινος στη Eurobank, προτού αυτή περάσει στον έλεγχο του ΤΧΣ.

Ο δεύτερος που ακούγεται είναι ο Γιάννος Γραμματίδης, τέως πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, ο οποίος έχει εξαιρετικές σχέσεις με τον αμερικανικό παράγοντα, κι αυτό ίσως παίξει το ρόλο του. Λένε μάλιστα ότι η τρόικα δε θα έλεγε όχι στην επιλογή αυτή καθώς ο Τόμσεν είναι φίλος με τον κ. Γραμματίδη.

Η κυβέρνηση, εφόσον αποφασίσει να διατηρήσει το ΤΑΙΠΕΔ ως έχει, παρά το γεγονός ότι δεν έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο στις αποκρατικοποιήσεις, πρέπει να αποφασίσει σύντομα να βρει το πρόσωπο που θα αναλάβει πρόεδρος. Κι αυτό διότι όσο διατηρούνται τα σενάρια και τα δημοσιεύματα για την ανάληψη του ελέγχου του Ταμείου από ξένους, τόσο κακό κάνει στην εικόνα και της κυβέρνησης και της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα