Ποια είναι η αξία των χαρτονομισμάτων σε δραχμές που δεν έχουν ανταλλαχθεί;

Την πρώτη Μαρτίου λήγει η δεκαετής προθεσμία για την ανταλλαγή δραχμών με ευρώ. Γεγονός που αυτομάτως συνεπάγεται ότι μετά την 1η Μαρτίου τα μη ανταλλαγμένα τραπεζογραμμάτια θα έχουν μόνο συλλεκτική αξία.

Από μια μικρή έρευνα που πραγματοποίησα στο διαδίκτυο κατέληξα στο μη ασφαλές συμπέρασμα λόγω έλλειψης επαρκών και αντικειμενικών στοιχείων, που μπορεί και να επαληθευθεί όμως, ότι ένα 2% περίπου της αξίας των χαρτονομισμάτων που κυκλοφορούσαν σε δραχμές δεν έχει ανταλλαχθεί ακόμη σε ευρώ.

Δεν γνωρίζω το μέγεθος της αξίας των χαρτονομισμάτων σε δραχμές που κυκλοφορούσαν μέχρι το

2002 ούτως ώστε να γνωρίζω σε τι αντιστοιχεί το 2% αλλά θεωρώ ότι αξίζει να διερευνηθεί.

Άξιο διερεύνησης είναι επίσης το τι προβλέπεται για το ποσό ή την αξία αν θέλετε που δεν έχει ανταλλαχθεί.  Διαγράφεται; Πιστώνεται στο Ελληνικό Δημόσιο; Η δεύτερη περίπτωση είναι και η επιθυμητή βέβαια.

Όπως και να είναι η κατάσταση θεωρώ καλό να αναδειχθεί το θέμα. Πού ξέρετε, ίσως να βρεθούν απ’ αυτή την υπόθεση κάποια εκατομμύρια ευρώ για να καλυφθούν κάποιες ανάγκες του προϋπολογισμού.

Σας παρακαλώ να πράξετε σύμφωνα με τις δυνατότητές σας για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.

Ε. Π.

FactorX: επειδή ομολογώ ότι δεν γνωρίζω το θέμα παρακαλώ όλους τους ειδικευμένους οικονομολόγους του site να προσφέρουν τα φώτα τους

Keywords
Τυχαία Θέματα