Πιο ψεύτικος πεθαίνεις...

Είναι Ιανουάριος του 2013 και διαβάστε το εξής κείμενο:

«Προτείνουμε να καταργηθεί η μισθοδοσία των ιερέων από το κράτος. Είναι προφανές ότι, όταν ζητούμε τον διαχωρισμό Κράτους - Εκκλησίας, δεν νοείται μισθοδοσία ιερέων οποιασδήποτε θρησκείας ή δόγματος από την Πολιτεία. Θα έλεγα ότι εάν αυτό είναι δύσκολο να γίνει, θα μπορούσαμε να συζητήσουμε μια εναλλακτική πρόταση. Η εναλλακτική πρόταση είναι να επιβληθεί ειδικός φόρος σε όσους πολίτες δηλώνουν κατά την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης ότι είναι

χριστιανοί ορθόδοξοι και ο οποίος θα αποδίδεται στην Εκκλησία. Σε αυτή την περίπτωση οι πολίτες θα πρέπει να είναι απολύτως ενημερωμένοι ότι η δήλωσή τους ότι είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι συνεπάγεται την επιβολή αυτού του φόρου».

Ποιος τα λέει αυτά; Μα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης ο οποίος ουσιαστικά προτείνει χριστιανικό φόρο. Τότε είχε προκληθεί σάλος αλλά ο Τσίπρας και η παρέα του κάλυψαν τον ανεκδιήγητο βουλευτή. Ήταν η εποχή της… επανάστασης στην Εκκλησία. Τότε που ο Τσίπρας δεν πήγε να φιλήσει την… αριστερά του Κυρίου, δεν ήξερε ούτε που πέφτει το Αγιο Όρος και το Βατικανό νόμιζε πως είναι κάποιο φαγητό.

Από τότε κύλησε πολύ νερό στ’ αυλάκι και είναι σίγουρο ότι κάποιοι επικοινωνιολόγοι χάραξαν στην Κουμουνδούρου ένα σχέδιο, μια πορεία για τον Τσίπρα με στόχο την κατάκτηση των «νοικοκυραίων». Εκείνων που έβλεπαν με μισό μάτι τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για βασικά θέματα, μεταξύ των οποίων και οι σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους. Έτσι λοιπόν, με τους νοικοκυραίους φοβισμένους ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε καμιά τύχη. Με τις οικογένειες και τους χριστιανούς κοντά η αριστερά έχει πολλές τύχες.

Η «επιχείρηση» κατάληψης του προνομιακού πεδίου της κεντροδεξιάς είναι σε εξέλιξη. Από τη ΔΕΘ ο Τσίπρας έκλεισε το μάτι στον μέσο Έλληνα που θα του μειώσει τους φόρους, θα του αυξήσει το μισθό ή τη σύνταξη, θα προσλάβει το παιδί του στο Δημόσιο, θα του δώσει και λεφτά στο χέρι αν χρειαστεί.

Το κλείσιμο του ματιού ολοκληρώθηκε με το προσκύνημα του Τσίπρα στις δύο Εκκλησίες. Ακόμη και αν δεν πιστεύει λέξη απ’ ότι λέει το ρόλο του τον παίζει πολύ καλά. Χτυπάει τη ΝΔ με τα δικά της όπλα, κλείνει το χάσμα που άφησε το παραδοσιακό κόμμα που στηρίζει τους νοικοκυραίους.

Η κυβέρνηση κοίμισε τα αντανακλαστικά της ΝΔ και άφησαν τον Τσίπρα να αλωνίζει στα δικά της χωράφια. Πρώτα το Αγιο Όρος, μετά το Βατικανό, τι άλλο θα δούμε; Τον Αλέξη με την Περιστέρα και τα δύο τους μωρά να πηγαίνουν να μεταλάβουν στην Εκκλησία. Και τότε με πηχυαίους τίτλους θα δούμε τον… αριστερό ηγέτη να μεταμορφώνεται σε προστάτη της μεσαίας τάξης και κάτω. Θα διαβάσουμε πως θα είναι η πρώτη φορά που στο Μαξίμου θα ξεσκατίζουν μωρά. Τι συγκινητικό και πόσο… αμερικάνικο να βλέπουμε τον Αλέξη να χαιρετά τα μωράκια του έξω από την πόρτα του Μαξίμου όταν αυτά πάνε στον παιδικό σταθμό. Και πόσο θα συγκινήσει τους νοικοκυραίους η εικόνα του καλού οικογενειάρχη, που πάει στην Εκκλησία, πετάγεται μέχρι το Αγιο Όρος και το Βατικανό, φιλάει τα χέρια του παπά και του Πάπα και ούτε λέξη για φορολόγηση της Εκκλησίας.

Αυτός είναι ο Τσίπρας κύριοι. Πιο ψεύτικος πεθαίνεις.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα