Πιάσανε πάτο...

Είναι πλέον κοινοτυπία να λέμε ότι το πολιτικό σύστημα έχει πιάσει πάτο. Κάθε τι συμβαίνει τα τελευταία χρόνια δεν σου αφήνει περιθώριο για να ελπίζεις σε κάτι καλό. Όμως, το να τσακώνονται δύο κόμματα για το ποιος «αγαπάει» περισσότερο τον Ανδρέα Παπανδρέου, αυτό ξεπερνά τα όρια της πολιτικής διαστροφής.

Τα τελευταία 24ωρα ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν πλακωθεί για τα καλά

γιατί ο Τσίπρας είχε τη φαεινή ιδέα να μας δείξει ότι είναι Τσιπρανδρέου. Με αφορμή την εκδήλωση για τα 20χρονα του θανάτου του ηγέτη του ΠΑΣΟΚ τώρα η Χαριλάου Τρικούπη επιτίθεται στην Κουμουνδούρου που ούτε λίγο ούτε πολύ θέλει να οικειοποιηθεί τον Παπανδρέου.

Κατηγορούν δε τον Πρόεδρο της Βουλής για επιχείρηση οικειοποίησης του Ανδρέα ενώ ο Βούτσης απαντά ότι η εκδήλωση πραγματοποιείται από το Ίδρυμα της Βουλής και πως ο πρωθυπουργός δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για να παραστεί.

«Η εκδήλωση έχει πάρει διαστάσεις. Από μια απλή έκθεση φωτογραφίας έχει αποκτήσει πολιτικές διαστάσεις», σχολίασε ο Ανδρέας Λοβέρδος για να προσθέσει με νόημα απευθυνόμενος στο προεδρείο του κοινοβουλίου: «Αν είναι να κάνετε κάτι που θα χρησιμοποιηθεί εις βάρος μας, κάντε εκδήλωση και για τον Μαμανέα που χρησιμοποιήσατε τα βρώμικα χρόνια».

Υπενθυμίζεται ότι ο Βασίλης Μαμανέας, ήταν σωματοφύλακας του Γιώργου Κοσκωτά και η τότε κατηγορούσα αρχή, με πρώτο – πρώτο τον Νίκο Κωνσταντόπουλο, υποστήριζε ότι μετέφερε τα περίφημα «πάμπερς».

Όμως, όλο αυτό κινείται στα όρια της γελοιότητας. Δυο γάιδαροι μαλώνανε στον... ίδιο αχυρώνα. Ή έχασε η Βενετιά βελόνα και σπεύδουν να τη βρουν το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Σιγά παιδιά μην στριμώχνεστε για το ποιος είναι πιο κοντά στη σοσιαλδημοκρατία της αρπαχτής, της ρεμούλας, της λαϊκίστικης προσέγγισης των προβλημάτων της χώρας και όλων των φαινομένων κοινωνικής παθογένειας που καλλιέργησε η Πασοκαρία από το 1981 και μετά.

Αλλά έχει πλάκα μεγάλη να βλέπεις δύο «αδερφά» κόμματα να τσακώνονται για το ποιος είναι πιο... ΠΑΣΟΚ. Τόσο χαμηλά έχει πέσει το πολιτικό σύστημα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα