Πέθανε ο Τζορτζ Μάικλ

Μία από τις εμβληματικότερες μορφές της ποπ μουσικής, ο Τζορτζ Μάικλ άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 53 ετών, στο σπίτι του στο Λονδίνο. Ο τραγουδιστής πέθανε στο σπίτι του, στο Γκόρινγκ του Οξφορντσιρ και η αστυνομία δεν θεωρεί τον θάνατό του ύποπτο.

«Με μεγάλη μας θλίψη επιβεβαιώνουμε ότι ο αγαπημένος μας γιος, αδελφός και φίλος Τζορτζ πέθανε ειρηνικά στο σπίτι του τα Χριστούγεννα», ανακοίνωσε ο ατζέντης

του τραγουδιστή, ο οποίος ανέφερε ότι άφησε την τελευταία του πνοή εξαιτίας καρδιακού προβλήματος. Το πραγματικό του όνομα ήταν Γιώργος Κυριάκος Παναγιώτου, γιος ενός Κύπριου ιδιοκτήτη εστιατορίου και μιας Βρετανίδας χορεύτριας. Ξεκίνησε ως εφηβικό ποπ είδωλο στη δεκαετία του '80 και έγινε γνωστός με το συγκρότημα Wham! το οποίο ίδρυσε με τον Άντριου Ρίτζλεϊ το 1981. Με τα χρόνια όμως αποφάσισε να κάνει πιο ώριμες "δηλώσεις" με τα τραγούδια του. Κέρδισε ένα Grammy το 1988 για το τραγούδι “I Knew You Were Waiting (for Me),” ένα ντουέτο με την Αρίθα Φράνκλιν, ενώ το “Faith” κέρδισε αν ακόμα βραβείο για το άλμπουμ της χρονιάς. Τα τελευταία χρόνια είχε αποσυρθεί, αλλά ετοίμαζε ένα νέο άλμπουμ με τον Βρετανό μουσικό παραγωγό Naughty Boy.

nytimes.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα