«Περιβόλι»…ο Ρόμνεϋ

Το βίντεο με τον υποψήφιο πρόεδρο των Ρεπουμπλικάνων Μιττ Ρόμνεϋ να απαξιώνει το 47% των αμερικανών πολιτών ως «κρατικοδίαιτους» του έχει προξενήσει φοβερή ζημιά, καθ΄ ότι απέκτησε τεράστια δημοσιότητα και προκάλεσε εντονώτατη κριτική. Μετά από μια μεγάλη αλληλουχία από γκάφες, ο Μιττ Ρόμνεϋ προχώρησε και στην πλέον θανατηφόρο μέχρι τώρα – είναι ενδεικτικό το πόσο τον εκμηδενίζει ο Jon Steward στο The Daily Show, μια εκπομπή με τεράστια ακροαματικότητα, επ’ αφορμή αυτής της δήλωσης. Όμως, στην ίδια ομιλία σε υποψήφιους μεγαλοδωρητές διάρκειας πάνω από μίας ώρας (εδώ θα βρείτε την απομαγνητοφώνηση

στα αγγλικά), ο Μιττ Ρόμνεϋ λέει και διάφορα άλλα αξιοσημείωτα -  αποδεικνύοντας ότι τελικά «ο τύπος είναι περιβόλι», και πως ίσως η μόνη λύση για να μην καταποντισθεί στις εκλογές θα ήταν να μην προβεί σε καμία απολύτως δήλωση μέχρι την 6η Νοεμβρίου. Το Motherjones σταχυολογεί επτά σὺν δύο «κορυφώματα» αυτής της ομιλίας μετ’ εμποδίων:

Κοροϊδεύοντας τους μετανάστες (…δηλαδή, όλους) των ΗΠΑ:

«Θα ήθελα να δώσω μια πράσινη κάρτα σε κάθε διδάκτορα του κόσμου και να του πώ ‘Ελάτε στην Αμερική, σας θέλουμε εδώ’. Αντ’ αυτού, το καθιστούμε δύσκολο για όσους μορφώθηκαν εδώ ή αλλού να νιώσουν σαν στο σπίτι τους στην Αμερική. Εκτός, φυσικά, αν δεν έχεις καμία ειδίκευση ή προϋπηρεσία, οπότε σε περιμένουμε με ανοιχτές αγκάλες να διασχίσεις τα σύνορά μας και να μείνεις εδώ μέχρι το τέλος της ζωής σου».

 Συλλογιζόμενος πώς θα εκμεταλλευόταν μια προεκλογική διεθνή κρίση με αμερικανούς ομήρους:

«… στις εκλογές επί Τζίμι Κάρτερ, το γεγονός ότι είχαμε θέμα ομήρων στο Ιράνήταν σχεδόν το μόνο θέμα. Και είχαμε και δύο ελικόπτερα που συνετρίβησαν στην έρημο, θέλω να πω ότι αυτό ήταν το επίκεντρο, και έτσι το να επιλύσει το πρόβλημα ήταν εκείνη την στιγμή το πλέον σημαντικό, η ειδοποιός διαφορά. φοβάμαι ότι σήμερα αν έλεγες: «Καταφέραμε να συμφωνήσει το Ιράν να παραιτηθεί από τη δημιουργία πυρηνικού όπλου», θα έλεγαν «περίμενε λίγο»… Παρεμπιπτόντως, αν συμβεί τίποτα τέτοιο, θα εργασθώ για να βρω έναν τρόπο να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία.»

Ισχυριζόμενος ψευδώς ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα εξαγοράζει «τα τρία τέταρτα» του αμερικανικού χρέους:

«Ναι, είναι ενδιαφέρον … ο πρώην επικεφαλής της Goldman Sachs, ο John Whitehead, ήταν, επίσης, ο πρώην επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας στην Νέα Υόρκη και συναντήθηκα με αυτόν, και είπε ότι μόλις η Fed σταματήσει να αγοράζει όλο το χρέος που σωρεύουμε- διότι αυτό κάνανε, η Fed αγοράζει σα να λέμε τα τρία τέταρτα του χρέους που σωρεύει η Αμερική».

Κάνοντας αμφιλεγόμενα καλαμπούρια για τους λατινογενείς ψηφοφόρους και την Elisabeth Warren:

«Και αν είχε γεννηθεί [ο πατέρας μου] από μεξικανούς γονείς, θα είχα μια καλύτερη ευκαιρία να κερδίσω… [Κάποιος εκ των δωρητών:«Πες ένα για την Elizabeth Warren»] Αυτό είναι, θα μπορούσα να πάω και να πω -για όσους δεν γνωρίζουν την Elizabeth Warren, είναι η γυναίκα που έχει θέσει υποψηφιότητα για την Γερουσία των ΗΠΑ στη Μασαχουσέτη και ισχυρίζεται ότι κατ

Keywords
Τυχαία Θέματα