Περιορίζεται η κίνηση κεφαλαίων στην Κύπρο

Ολοκληρώθηκε γύρω στις 9 το βράδυ η έκτακτη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που συζήτησε το σχέδιο για την εξυγίανση της Λαϊκής Τράπεζας αλλά και σειρά άλλων μέτρων που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.

Μεταξύ αυτών είναι και η δυνατότητα περιορισμού της κίνησης κεφαλαίων. Ουσιαστικά δίνεται το δικαίωμα επιβολής ελέγχου στη κίνηση κεφαλαίων στον κεντρικό Τραπεζίτη της Κύπρου

ή τον υπουργό Οικονομικών της χώρας.

«Πιστεύω πως με συνεση και ψυχραιμία θα αποφύγουμε τη χρεoκοπία της Λαικής Τράπεζας», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

H Ολομέλεια της κυπριακής Βουλής αποφάσισε να συνεχίσει τη συνεδρίασή της αύριο το πρωϊ, προκειμένου να δοθεί χρόνος εξέτασης των κυβερνητικών νομοθετημάτων που κατατέθηκαν απόψε, με τη διαδικασία του επείγοντος.

Την ίδια ώρα,η Λαϊκή Τράπεζα της Κύπρου ανακοίνωσε ότι επιβάλει όριο 260 ευρώ ημερησίως στις αναλήψεις από τα αυτόματα τραπεζικά μηχανήματά της (ATM) ανά πελάτη, για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στην ζήτηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα