Πέντε ερωτήματα κρίσιμα για τους θανάτους στην Πάτρα και τη Ρούλα Πισπιρίγκου

22:00 6/4/2022 - Πηγή: Antinews

Πέντε ερωτήματα αναζητούν άμεσα απαντήσεις σε σχέση με την υπό εξέλιξη υπόθεση της Πάτρας, με τους θανάτους 3 μικρών κοριτσιών, μετά τη σύλληψη της μητέρας τους Ρούλας Πισπιρίγκου, ως κατηγορούμενης για την απώλεια, μέχρι στιγμής, του ενός εκ των τριών παιδιών της.

Η υπόθεση αυτή έχει κυριαρχήσει στην επικαιρότητα, δημιουργώντας μάλιστα εύλογα απορίες δεκάδων χρηστών στα social media για τον ρόλο που ενδέχεται να έχει διαδραματίσει και η κυβέρνηση στην

επικοινωνιακή γιγάντωσή της, με στόχο την επικάλυψη όλων των υπόλοιπων κρίσιμων ζητημάτων, που πλέον στα δελτία ειδήσεων και στα συστημικά sites καταλαμβάνουν ελάχιστο «χώρο» (ακρίβεια, συνέπειες από τον πόλεμο στην Ουκρανία, απατηλή... αναζήτηση υπερκερδών από τις εταιρείες ενέργειας από τα μέσα του 2021 και μετά, κ.λπ.). Στο περιθώριο, όμως, τυχόν επικοινωνιακών «παιχνιδιών», ουσία έχει η εξεύρεση της αλήθειας σε σχέση με τα όσα έπραξε η κατηγορούμενη σε βάρος των παιδιών της και τι ρόλο μπορεί να διαδραμάτισαν άτομα του στενού ή μη οικογενειακού περιβάλλοντός της, μακριά φυσικά από εικόνες όχλου που θυμίζουν ασπρόμαυρες ταινίες του Φρανκενστάιν, με τα κινητά να αντικαθιστούν τους πυρσούς.

Τα κρίσιμα ερωτήματα στα οποία αναμένεται μέσα στα αμέσως επόμενα εικοσιτετράωρα να «ρίξουν φως» οι αρχές, είναι τα εξής:

1)Από πού προμηθεύτηκε η ίδια ή κάποιο άλλο άτομο την Κεταμίνη;

Η Κεταμίνη επίσημα διατίθεται μόνο από το ΙΦΕΤ (την κρατική φαρμακαποθήκη) αναφέρουν οι ειδικοί. Όμως, μπορεί να βρεθεί και σε ναρκωτικά τα οποία κυκλοφορούν παράνομα, όπως και πολύ εύκολα να γίνει παραγγελία μέσω διαδικτύου.

Δεδομένου ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορείται ότι είχε κάνει συνολικά 9 απόπειρες σε βάρος της κόρης της, Τζωρτζίνας, εκτιμάται ότι σίγουρα είχε προμηθευτεί μια ποσότητα που δεν ήταν αμελητέα και ενδεχομένως να είχε προβεί σε αγορές περισσότερες από μια φορά. Άρα, είναι αδύνατο να έχουν σβήσει όλα τα «ίχνη» της, είτε τα ψηφιακά, είτε τα πραγματικά, αν την προμηθεύτηκε στην Πάτρα. Το συγκεκριμένο ερώτημα, εφόσον απαντηθεί και τεκμηριωθεί ότι την αγόρασε ή την βρήκε παράνομα με τον οποιοδήποτε τρόπο (είτε αυτοπροσώπως, είτε μέσω διαδικτύου) αποτελεί το πλέον κρίσιμο στοιχείο για να σχηματιστεί εικόνα στο «παζλ».

2)Τι συνέβη και χάθηκε η Ίριδα, το μωράκι που «έσβησε» όταν ήταν μόλις 6 μηνών, το οποίο σύμφωνα με τις μαρτυρίες της Ρούλας Πισπιρίγκου και της αδερφής της, βρέθηκε νεκρό στην κούνια και δίπλα του ήταν ένα μαντιλάκι με λίγο αίμα;

Υπάρχουν πολλά κενά και οι επόμενες ημέρες, σε συνδυασμό με τις έρευνες των ιατροδικαστών, θα πρέπει να φέρουν πολλά νέα δεδομένα στην επιφάνεια.

3)Θα μπορούσε να είχε πάρει την κεταμίνη η Ρούλα Πισπιρίγκου μέσα από το χώρο φύλαξης της ΜΕΘ των νοσοκομείων που νοσηλεύτηκαν τα παιδιά της, αφού η ίδια είχε τελειώσει νοσηλευτική και είχε μια θεωρητική τουλάχιστον άποψη για το «πού» και «πώς» φυλάσσονται ουσίες όπως η Κεταμίνη;

Καταρχάς, κάτι τέτοιο φαντάζει αδύνατο. Όμως, επειδή υποθέσεις του παρελθόντος έχουν αποδείξει ότι ακόμη και τα πιο ακραία σενάρια πρέπει να εξετάζονται, πρέπει να ελεγχθούν από κάθε πλευρά όλα όσα έγιναν πριν και κατά τη διάρκεια των μοιραίων για το εννιάχρονο κορίτσι στιγμών.

4)Τι προκύπτει από τους ελέγχους των Αρχών σε σχέση με τις ποσότητες Κεταμίνης που υπήρχαν, αν υπήρχαν, στο φυλασσόμενο χώρο του νοσοκομείου για τις ΜΕΘ και τα χειρουργεία τόσο πριν και κατά τη διάρκεια, όσο και μετά την εξέλιξη του συμβάντος με την 9χρονη Τζωρτζίνα που οδήγησε στον θάνατο της;

Στα νοσοκομεία τηρείται θεωρητικά ένα πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής ανάμεσα σε κάθε βάρδια.Ακόμη κι αν οι καταγραφές δεν έχουν γίνει με σαφήνεια στις βάρδιες που ακολούθησαν του συμβάντος, οι όποιες αλλαγές φαίνονται με τη διερεύνηση του συνόλου των σχετικών εγγράφων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν νέα και από αυτό το πεδίο των ερευνών που θα εξαφανίσουν οριστικά τις όποιες «σκιές».

5)Ποιος προκάλεσε σημάδια κακοποίησης στην Τζωρτζίνα, όταν ήταν ακόμη μωρό, όπως η ίδια η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου αποκάλυψε σε τηλεοπτική εκπομπή, την Τρίτη 5 Απριλίου;

Η κυρία Ελένη Πισπιρίγκου ανέφερε συγκεκριμένα ότι η Ρούλα είχε αφήσει την Τζωρτζίνα, όταν ήταν ακόμη μωρό, σε δικό τους πολύ συγγενικό πρόσωπο. Όταν πήρε πίσω το μωρό, διαπίστωσε ότι ήταν μελανιασμένο και το πήγε στο Καραμανδάνειο για να το εξετάσουν, όπως υποστήριξε η μητέρα της κατηγορούμενης.

Το συμβάν της κακοποίησης, σύμφωνα με τη μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου, συνέβη δύο φορές και υπεύθυνο ήταν το ίδιο πρόσωπο. Μια πρώην κοπέλα του Μάνου που εκείνο τον καιρό είχε σχέση μαζί της, ανέφερε η κυρία Ελένη Πισπιρίγκου. «Και το παιδί ήταν χτυπημένο από άγαρμπα πιασίματα», όπως χαρακτηριστικά πρόσθεσε.

Το συγκεκριμένο πρόσωπο, πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχει μπει στο «μικροσκόπιο» των Αρχών, δεδομένου ότι είχε στενές σχέσεις και με άλλα πρόσωπα της οικογένειας. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι οι εξελίξεις τις αμέσως επόμενες ημέρες θα βάλουν στο «κάδρο» κι άλλα πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτή την υπόθεση και τα οποία έχουν καίριες ευθύνες για όσα συνέβησαν, με 3 παιδιά να οδηγούνται στον θάνατο.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα