ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Να πέσει φως στον θάνατο της ναυτικής δοκίμου

Στις 25 Αυγούστου 2022 απεβίωσε η ναυτική δόκιμος, Ευθαλία Κορδαμπάλου. Ο θάνατός της έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους κόλπους του Πολεμικού Ναυτικού και των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο τομέας Άμυνας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ζητάει να δοθούν εξηγήσεις

Να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες απεβίωσε η πρωτοετής ναυτική δόκιμος, και να γίνουν οι απαραίτητες ενημερώσεις, ζητάει ο τομέας Άμυνας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ο θάνατος της ηλικίας μόλις 19 ετών, Ευθαλίας Κορδαμπάλου προκάλεσε σοκ, προβληματισμό

ως προς τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η περίπτωσή της, και πλήθος σεναρίων γύρω από τις αιτίες του θανάτου της. Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, διακομίσθηκε στο νοσοκομείο στις 23-8 και πέθανε στις 25-8-2022. Κατά πληροφορίες, τα πρώτα συμπτώματα φέρεται να είχε στις 21 Αυγούστου. Εξετάζεται το ενδεχόμενο της δηλητηρίασης. Λέγεται επίσης ότι πρόσφατα είχε προσβληθεί από κορονοϊό.

«Να διερευνηθούν τα αίτια του θανάτου της ναυτικής δοκίμου», ζητάει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ενώ στην ανακοίνωση του τομέα Άμυνάς του αναφέρεται: «Μόνο θλίψη μας προκαλεί ο θάνατος της δεκαεννιάχρονης ναυτικής δοκίμου κατά τη διάρκεια του θερινού εκπαιδευτικού ταξιδιού της Σχολής Ναυτικού Δοκίμων. Ο ξαφνικός θάνατος της 19χρονης ναυτικής δοκίμου μας συγκλόνισε όλους. Τα αίτια του θανάτου θα πρέπει να διερευνηθούν και να ενημερωθούμε».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΝ, «την Τρίτη 23 Αυγούστου 2022 η πρωτοετής ναυτική δόκιμος Κ.Ε. η οποία επέβαινε στο ΠΓΥ (σ.σ. πλοίο γενικής υποστηρίξεως) «Προμηθεύς», στο πλαίσιο θερινού εκπαιδευτικού πλου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Νάπολης Ιταλίας καθόσον παρουσίασε εμπύρετο αγνώστου αιτιολογίας. Τις πρωινές ώρες της 24ης Αυγούστου η κλινική της εικόνα παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και εισήχθη στη ΜΕΘ όπου κατέληξε πρωινές ώρες της 25ης Αυγούστου».

Κατά το διάστημα, από τις 18 έως τις 21 Αυγούστου, το «Προμηθεύς» και η φρεγάτα «Κανάρης», με 158 δόκιμους, είχαν καταπλεύσει στο Λα Γκουλέτ της Τύνιδας. Η δόκιμος φέρεται να εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα την ημέρα της αναχώρησης από το λιμάνι.

Η ίδια και άλλοι συνάδελφοι της φέρονται να έφαγαν στο λιμάνι της Τυνησίας σε γνωστή αλυσίδα fast food. Εκτός της ιδίας, στο νοσοκομείο είχαν εισαχθεί και άλλοι δύο ναυτικοί δόκιμοι που εμφάνισαν ήπια συμπτώματα δηλητηρίασης. Λέγεται, πάντως, ότι προ δύο εβδομάδων είχε νοσήσει από κορονοϊό. Κάτι που, ενδεχομένως, να έπαιξε επιβαρυντικό ρόλο.

The post ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Να πέσει φως στον θάνατο της ναυτικής δοκίμου appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα