Παράνομη κρίθηκε από το Δικαστήριο η απεργία της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ

23:43 4/7/2014 - Πηγή: Antinews

Το Πρωτοδικείο Αθηνών, αργά το βράδυ της Παρασκευής, έκρινε παράνομη την απεργία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ με το σκεπτικό ότι δεν διατέθηκε το εξαιρούμενο προσωπικό. Καταχρηστική κρίθηκε η απεργία σε σχέση με τα αιτήματα των ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ (Διαχειριστής

του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) και ΑΔΜΗΕ ΑΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) καθώς οι δύο τελευταίες θεωρούνται ανεξάρτητες επιχειρήσεις και δεν σχετίζονται με το θέμα.

Την απόφαση ανέμενε και η κυβέρνηση προκειμένου να προχωρήσει στην επιστράτευση.

Η ΔΕΗ «αναμένει την πλήρη συμμόρφωση προς τη δικαστική απόφαση» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η επιχείρηση.

Με απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως εγκρίνεται η λειτουργία του Εθνικού Τυπογραφείου το Σαββατοκύριακο «λόγω εκτάκτων υπηρεσιακών αναγκών» που δεν είναι άλλοι από το τύπωμα των «φύλλων πορείας».

H κυβέρνηση αντιμετωπίσει μια ενδεχόμενη συνέχιση της απεργίας, ακόμη και με άλλους τρόπους, όπως την κάλυψη μιας νέας απεργίας από τα πρωτοβάθμια σωματεία.

Να αποσύρει το νομοσχέδιο για τη δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ» και να υιοθετήσει την πρότασή του για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση, με ανακοίνωσή του, ενώ κάνει λογο για ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων.

Το ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του, τονίζει ότι, η απόφαση του δικαστηρίου που κηρύσσει παράνομη και καταχρηστική την απεργία των εργαζομένων της ΔΕΗ κινείται στο πλαίσιο της αντιδραστικής θεωρίας της κυβέρνησης, ότι δηλαδή οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να αντιστέκονται και να αντιπαλεύουν αντιλαϊκές αποφάσεις.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα