Παράνομες πλέον οι διαδηλώσεις για την Αριστερά;

21:49 8/6/2016 - Πηγή: Antinews

Για προσπάθειες υπονόμευσης της κυβέρνησης έκανε λόγο ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό Alpha 989.

«Θα υπάρχει υπονόμευση με "κινήματα κατσαρόλας". Το κίνημα "παραιτηθείτε" είναι κίνημα στα όρια της συνταγματικής ανοχής. Είναι μία κίνηση χωρίς ονοματεπώνυμο. Να δούμε τί θέλουν ακριβώς», ανέφερε, σημειώνοντας ωστόσο πως ο καθένας έχει το δικαίωμα να διαδηλώνει σε μια Δημοκρατία.

Τι έχουμε εδώ λοιπόν; Ο υπουργός Παιδείας χωρίς πτυχίο λέει ότι ουσιαστικά όποιος κάνει διαδήλωση

κατά της κυβέρνησης κινείται στα όρια της νομιμότητας. Όποιος τολμά να πάει κόντρα και να βγει στους δρόμους γι' αυτή την ανίκανη κυβέρνηση κινείται στα όρια του νόμου. Μάλιστα, για να το κάνει πιο παραστατικό επαναφέρει εκείνο το βλακώδες σενάριο ότι η ΝΔ στήνει σκηνικό Βενεζουέλας ή... Αργεντινής με «κίνημα της κατσαρόλας». Ότι δηλαδή τη λαοπρόβλητη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα τη ρίξουν «στημένοι» πολίτες που θα κάνουν διαδηλώσεις.

Μα καλά δεν έχει λίγη ντροπή μέσα του ο Φίλης; Αυτός έγινε υπουργός μόνο και μόνο επειδή μια ζωή στους δρόμους της αριστεράς ήταν και διαδήλωνε. Η συντριπτική πλειοψηφία της κυβέρνησης είναι ανεπάγγελτοι που διακρίθηκαν μόνο και μόνο γιατί πρωτοστατούσαν σε διαδηλώσεις κι επεισόδια.

Θα ξεχάσουμε όλους αυτούς τους υπουργούς και τα στελέχη που ήταν στο κίνημα «δεν πληρώνω», σ΄ εκείνους που έβριζαν τον Σαμαρά για τον ΕΝΦΙΑ, στο κίνημα κατά των διοδίων ή στα περίφημα πλέον κινήματα των «Αγανακτισμένων»;

Ο ΣΥΡΙΖΑ άραγε δεν κινούνταν στα όρια της νομιμότητας ή μήπως ήταν βουτηγμένος με τα μπούνια στην παρανομία όταν προέτρεπε για επεισόδια;

Τι θα κάνει άραγε ο Φίλης; Όποιον οργανώνει διαδήλωση κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – Ψεκασμένων θα τον στέλνει στην Αστυνομία; Θα βάζει ΜΑΤ για να μην συγκεντρωθούν; Τι άλλο θα δούμε; Να δέρνουν διαδηλωτές που θα λένε «φύγετε, παραιτηθείτε;»

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα