Παραιτείται από την Attica Bank ο Π. Ρουμελιώτης

Καταιγιστικές αναμένονται οι εξελίξεις στην Attica Bank τις προσεχείς ώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, ο Πρόεδρος της Τράπεζας Παναγιώτης Ρουμελιώτης, αναμένεται να υποβάλει σε λίγο την παραίτησή του, ανοίγοντας

τη διαδικασία για την αντικατάστασή του.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται ύστερα από την κίνηση του ΕΦΚΑ, βασικού μετόχου της Attica Bank, να ζητήσει έκτακτη γενική συνέλευση με θέμα την εκλογή νέας διοίκησης στην Τράπεζα.

Το τελευταίο διάστημα, και συγκεκριμένα από τον περασμένο Νοέμβριο όταν βγήκε στη δημοσιότητα επεισόδιο χειροδικίας του Προέδρου Π. Ρουμελιώτη κατά του Διευθύνοντος Συμβούλου της Attica Bank, Θεόδωρου Πανταλάκη, η εικόνα της διοίκησης της Τράπεζας υπέστη σοβαρό πλήγμα. Η Τράπεζα της Ελλάδος κάλεσε σε απολογία τον κ. Ρουμελιώτη και ο ίδιος απάντησε με εξώδικα, επιχειρώντας να προασπίσει τις θέσεις του και να αντικρούσει την κατηγορία ότι λειτουργούσε ως εκτελεστικός πρόεδρος στην Τράπεζα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το κύρος της Attica Bank είχε πληγεί καίρια τόσο από το επεισόδιο κατά το οποίο ο κ. Ρουμελιώτης βρέθηκε εκτός ελέγχου, όσο και από το γεγονός ότι φάνηκε πως υπάρχει σοβαρό θέμα συνεργασίας της διοίκησης της Τράπεζας. Στο πλαίσιο αυτό, η αντικατάσταση του κ. Ρουμελιώτη φέρεται να είχε αποφασιστεί από κοινού μεταξύ της εποπτεύουσας ΤτΕ και του Υπουργείου Οικονομικών.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα