Παραδέχεται το «έγκλημα» με τις fake δημοσκοπήσεις ο Βερναρδάκης

Πραγματικά η κυβέρνηση αυτή δεν έχει ούτε τσίπα, ούτε φόβο μήπως την κυνηγήσουν, ούτε καν διάθεση να συμμορφωθεί με τους νόμους ή στη χειρότερη περίπτωση με τους ηθικούς κανόνες. Δεν έχει κανένα φραγμό και το αποδεικνύει με τις ψεύτικες δημοσκοπήσεις. Όπως είχαμε γράψει πρόσφατα, η ανύπαρκτη εταιρεία CommonView που έβγαλε γκάλοπ σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση

Τσίπρα εκθειάζεται από την πλειοψηφία του κόσμου, έχει συνεργάτη κάποιον που εργάζεται στο υπουργείο Εσωτερικών. Ότι έχει σχέσεις με τον κ. Βερναρδάκη, τον επαγγελματία δημοσκόπο που έχει προσλάβει ο Τσίπρας και τον έχει κάνει και υπουργό.

Ο κ. Βερναρδάκης λοιπόν βγήκε και μίλησε στο ραδιόφωνο για την υπόθεση λέγοντας πως η CommonView είναι ένα «εργαστήριο κοινωνικών ερευνών» χωρίς εμπορική δραστηριότητα, η οποία έχει φτιαχτεί από φοιτητές του, όπως και άλλες παρόμοιες ομάδες που έχουν φτιαχτεί σε πανεπιστήμια κι ινστιτούτα σε όλη την Ελλάδα και πειραματίζονται με διαφορετικές μεθόδους συλλογής δεδομένων και ανάλυσης.

Επεσήμανε πως δεν τους έχει αναθέσει ποτέ κάποια έρευνα, ωστόσο χρησιμοποιεί συχνά το προϊόν της εργασίας τους, της ανάλυσης δεδομένων δηλαδή.

Σε ότι αφορά την εμπλοκή συνεργάτη του, ο κ. Βερναρδάκης απάντησε πως ο ίδιος προέτρεψε τον αποσπασμένο στο υπουργείο συνεργάτη του, Στέλιο Τσιαφούλη, να βοηθήσει τους πρώην φοιτητές του, καθώς αυτοί δεν είχαν καμία εμπειρία στα πληροφοριακά συστήματα.

Για τον κ. Τσιαφούλη είπε πως είναι «τεχνοκράτης, πληροφορικάριος» και «δημόσιος υπάλληλος καριέρας», τον οποίο απέσπασε στο υπουργείο γιατί είναι εξαιρετικός επαγγελματίας και τον χρησιμοποίησε και στην κατασκευή της ηλεκτρονικής πλατφόρμας διαβούλευσης για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Επεσήμανε επίσης ότι το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου δεν είναι πρωτογενές ρεπορτάζ αλλά ανακάλυψη της «Ομάδας Αλήθεια» την οποία χαρακτήρισε «Σέρλοκ Χόλμς» που «δεν ξέρω τι είναι και πως λειτουργεί, υπάρχει ένα μη ορατό κέντρο που γράφει οτιδήποτε, παίρνει τα τουίτ μου και κάνει πολιτική ανάλυση».

Απαντώντας στο γιατί δεν προχώρησε σε διευκρινίσεις νωρίτερα είπε πως «δεν θα απαντάω στην «Ομάδα Αλήθεια», απαντάω σε εσάς τώρα για το πρωτοσέλιδο του Ελεύθερου Τύπου, τονίζω όμως ότι είναι αναπαραγωγή μιας ομάδας».

Ο κ. Βερναρδάκης αποδίδει το δημοσίευμα στο ότι «υπάρχει ένα αφήγημα ότι η Νέα Δημοκρατία είναι μπροστά με 20 μονάδες κι όποιος χαλάει το αφήγημα είναι σαν να πατάει πάνω σε μια επικοινωνιακή ορχήστρα».

Προσέξτε. Επιβεβαιώνει ότι χρησιμοποιεί τα ευρήματα ανύπαρκτων ερευνών. Επιβεβαιώνει ότι ο συνεργάτης του ενεπλάκη, με καθοδήγηση του υπουργού, στην εταιρεία επειδή δεν έχει πείρα.

Και το κυριότερο: Αποκαλύπτει ότι έχουν φτιαχτεί κι άλλα τέτοια «εργαστήρια» που κάνουν πειράματα πάνω στην κοινή γνώμη. Ο Βερναρδάκης δηλαδή έχει στήσει φάμπρικα ερευνών από πρώην φοιτητές του, οι οποίοι κάνουν δημοσκοπήσεις χωρίς καμιά επιστημονική μέθοδο. Σ’ αυτό τους βοηθά και ο… τεχνοκράτης συνεργάτης του υπουργού και στη συνέχεια παίρνουν αυτές τις έρευνες και τις χρησιμοποιούν για δικούς τους σκοπούς. Ήτοι, τις διαρρέουν στα καλοπληρωμένα… παπαδοπαίδια της δημοσιογραφίας προκειμένου να αποπροσανατολίσουν πλήρως τον κόσμο.

Μιλάμε ότι μέχρι και ο Γκαίμπελς θα έσκυβε το κεφάλι από ντροπή. Θα αισθανόταν παντελώς ανίκανος μπροστά στη βιομηχανία προπαγάνδας που έχει στήσει το Μαξίμου.

Μα καλά. Ένας εισαγγελέας δεν υπάρχει να επέμβει για τα μαϊμού γκάλοπ;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα