Πανικός στο Μαξίμου

Μόνο πανικό και ξεφτίλα δείχνει η κίνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε άσκηση μήνυσης για... διαρροή εγγράφων. Τόσκας και Παρασκευόπουλος επιχειρούν ουσιαστικά να φιμώσουν τους δημοσιογράφους, να κλείσουν τα στόματα και να μην βγαίνουν οι διάλογοι – φωτιά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τρομοκράτες.

Τι βγήκε δηλαδή τις τελευταίες ημέρες; Διάλογοι με παλιόπαιδα του Κορυδαλλού που δείχνουν ότι κυβερνητικά στελέχη έκλειναν δουλειές ή καλύτερα ήταν υπηρέτες των τρομοκρατών που τους υπαγόρευαν νομοθετικές ρυθμίσεις και απειλούσαν

όποιους υπουργούς ήταν αντίθετοι σ' αυτό. Με κάποιο τρόπο δημοσιογράφοι πήραν στα χέρια του έγγραφα και συνομιλίες που αποδεικνύουν ότι Συριζαίοι έχουν προβεί σε άθλιες συνεννοήσεις με άθλιους ανθρώπους.

Με τη μήνυση που κατέθεσαν οι δύο υπουργοί και με την απομάκρυνση του επικεφαλής των Αδιάφθορων της Αστυνομίας η κυβέρνηση της Αριστεράς επιχειρεί να κλείσει το ταχύτερο το θέμα, να απασφαλίσει τη βόμβα πριν αποκαλυφθούν κι άλλα χειρότερα.

Διότι η μήνυση ουσιαστικά είναι μήνυμα στους δικαστές αλλά και στους δημοσιογράφους και τα μέσα ενημέρωσης να μην βγαίνουν στο φως στοιχεία της δικογραφίας. Πράγματι, σε μια ευνομούμενη χώρα η δικογραφία πρέπει να κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό. Αρκεί βεβαίως να κάνει η Δικαιοσύνη καλά και ταχύτατα τη δουλειά της. Αρκεί δηλαδή να εφαρμόζονται οι νόμοι και να μη χρειάζεται η δημοσιοποίηση στοιχείων ώστε να βγαίνουν στο φως θέματα που οι πολιτικοί προσπαθούν να κρύψουν.

Η προσπάθεια φίμωσης είναι χαρακτηριστική του πανικού που έχει πιάσει το Μαξίμου μη τυχόν και υπάρχουν κι άλλα ηχογραφημένα με υπουργούς ή βουλευτές με τρομοκράτες αλλά και τι λένε μεταξύ τους. Μήπως δηλαδή στελέχη της κυβέρνησης φαίνεται να είναι «γιουσουφάκια» των «Πυρήνων της Φωτιάς».

Αλλά γιατί τους πείραξε τώρα η δημοσιοποίηση απόρρητων πληροφοριών; Όταν έβγαιναν συνομιλίες Χρυσαυγιτών γιατί δεν αντέδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ; Όταν βγήκαν στοιχεία για το Βατοπέδι που ήταν ο Τόσκας και ο Παρασκευόπουλος; Όταν έβγαιναν στοιχεία για «γαλάζια» σκάνδαλα (και καλώς έβγαιναν για να οδηγούνται οι υπεύθυνοι στη Δικαιοσύνη) που ήταν η ευαισθησία της Αριστεράς;

Πρόκειται ακριβώς για μια επιχείρηση «φίμωτρο» καθώς το «σκάνδαλο Πανούση» παίρνει διαστάσεις και προφανώς υπάρχουν πολλά κρυμμένα μυστικά που μπορεί να βάλουν φωτιά στο πολιτικό σκηνικό. Όσες όμως μηνύσεις κι αν κάνουν δεν θα σταματήσουν το τσουνάμι των αποκαλύψεων.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα