Πανελλήνιος Σύλλογος Πομάκων: Για τον ψευτομουφτή Ξάνθης ψήφισαν ανήλικα παιδιά

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πομάκων εξέδωσε ανακοίνωση στον απόηχο της παράνομης διαδικασίας της εκλογής του ψευτομουφτή Ξάνθης. Ο Σύλλογος παρατηρεί ότι για παράδειγμα σε τζαμί σε πομακικό χωριό πήγαν μόλις 80 άτομα, ωστόσο οι ψήφοι που καταμετρήθηκαν ήταν πάνω από 120! Επίσης σημειώνει ότι στην παράνομη εκλογική διαδικασία έλαβαν μέρος ακόμη κι ανήλικα παιδιά, ενώ να σημειωθεί ότι ψηφίζουν μόνο οι άνδρες και οι γυναίκες δεν μπορούν να ψηφίσουν. Ακόμα καταγγέλλει νοθεία και “φούσκωμα” ψήφων, πράγμα που δεν αποκλείεται αφού η διαδικασία παρά της νομιμότητας

στερείται και της όποια διαφάνειας, καθώς και “επίσημων” αποτελεσμάτων.

Ο Σύλλογος σημειώνει μεταξύ άλλων: «Η συντριπτική πλειοψηφία των μουσουλμάνων της Ξάνθης απέφυγε να λάβει μέρος στην ιερή προσευχή της Παρασκευής. Με αυτόν τον τρόπο έδειξαν ότι δεν είναι κατωτέρας νοημοσύνης άνθρωποι και υποχείρια. Για παράδειγμα, σε ένα τζαμί στα πομακοχώρια, όπου συνήθως συγκεντρώνονταν τουλάχιστον 200 άτομα, την ημέρα της “εκλογής” μετά βίας συγκεντρώθηκαν 80, αλλά οι ψήφοι που καταμετρήθηκαν, με ένα μαγικό τρόπο, ήταν πάνω από … 120!

Σε ορεινούς πομάκικους οικισμούς με ελάχιστους κατοίκους, οι ψήφοι που προέκυψαν ήταν πολλαπλάσιοι του πραγματικού πληθυσμού! Φαίνεται ότι μαζί με τους κτηνοτρόφους ψήφισαν τα … κατσίκια τους! Σε άλλα τζαμιά, οι πιστοί αποχώρησαν ως ένδειξη διαμαρτυρίας, προκειμένου να μην πάρουν μέρος στην συντελούμενη φαρσοκωμωδία.

Η γελοιότητα φαίνεται και από το γεγονός ότι στην ανάδειξη μουφτή ψήφισαν ακόμα και ανήλικα παιδιά δημοτικού σχολείου, όπως αποδεικνύεται από φωτογραφίες τις οποίες αφελώς δημοσίευσαν οι ίδιοι (στη φωτογραφία που δημοσιεύουμε διακρίνονται τουλάχιστον τέσσερις ανήλικοι μαθητές και πιθανότατα μέσα στο τζαμί υπήρχαν κι άλλοι που ψήφισαν μουφτή!).

Σε άλλες περιπτώσεις, μισθοδοτούμενοι από το τουρκικό προξενείο ιμάμηδες, επειδή η προσέλευση -παρά τις πιέσεις που ασκήθηκαν- ήταν μικρή και προκειμένου να μην εξευτελιστούν στον προξενικό εργοδότη τους και αποδειχθεί η χαμηλή επιρροή στους πιστούς του χωριού τους, έδωσαν με δική τους πρωτοβουλία “φουσκωμένα” νούμερα, τα οποία στη συνέχεια “φούσκωσαν” ακόμα περισσότερο όσοι τα παρέλαβαν». 

Πηγή: xronos.gr

The post Πανελλήνιος Σύλλογος Πομάκων: Για τον ψευτομουφτή Ξάνθης ψήφισαν ανήλικα παιδιά appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα