Παναγιωτόπουλος: Ουδέποτε έκανα δήλωση που να αφορά τα λεγόμενα Ερντογάν

21:41 6/2/2020 - Πηγή: Antinews

Διαψεύδει ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, τις προηγούμενες δηλώσεις, που του αποδόθηκαν σχετικά με την υποτιθέμενη απάντησή-διάψευσή του όσο αφορά τις δηλώσεις Ερντογάν:

"Σχετικώς με πληροφορίες που αναπαράγονται στα μέσα μαζικής επικοινωνίας περί δηλώσεως του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, διευκρινίζεται ότι ουδέποτε προέβη σε ανάλογη δήλωση. Όλα τα υπόλοιπα είναι προϊόντα ερμηνειών και εκτιμήσεων αυτών που τις εκφράζουν και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τους επίσημους διαύλους επικοινωνίας μεταξύ κρατών".

Τι

είχε βγει νωρίτερα από το ραδιόφωνο του Alpha

Σύμφωνα με το ραδιόφωνο του Alpha, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι δεν υπήρξε καμία συνεννόηση με την Τουρκία και πώς είναι ψέματα όσα υποστηρίζει ο Ερντογάν.

Οι δηλώσεις που του αποδίδονται από το ραδιόφωνο του Alpha είναι οι εξής: "Εμείς εκείνη τη μέρα, όλη την Παρασκευή, τρέχαμε με το θέμα του ερευνητικού και παρακολουθούσαμε αυτό. Άλλωστε, αυτές οι συζητήσεις δεν γίνονται από εμένα. Αν γινόντουσαν θα ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο, αλλά δεν έγιναν ποτέ".

Υπενθυμίζεται ότι χθες σε δηλώσεις του ο Ερντογάν, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του, υποστήριξε ότι η Τουρκία είχε στείλει μήνυμα στην Αθήνα για να μην προκληθεί ένταση στην περιοχή των Ιμίων φέτος.

Φέτος δεν ζήσαμε κρίση στα Ίμια (σημειώνεται πως ο Τούρκος πρόεδρος χρησιμοποίησε την τουρκική ορολογία Καρντάκ). Γιατί; Διότι τηρήσαμε μια συγκεκριμένη στάση. Δηλώσαμε πως αν γίνει κάποια κίνηση όπως στο παρελθόν τότε θα απαντήσουμε διαφορετικά και θα δείτε πως αν η Ελλάδα δεν κάνει κάτι στα Ίμια δεν θα γίνει και από την πλευρά μας'', δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος ενώ πρόσθεσε ότι ''ο υπουργός Άμυνάς μου πιθανότατα θα καλούσε τον Έλληνα υπουργό Άμυνας για να τον ευχαριστήσει και για να συνεχιστεί αυτή η διαδικασία στα Ίμια και στα υπόλοιπα νησιά''.

ΣΥΡΙΖΑ:Τελικά διαψεύδει ή όχι τις δηλώσεις Ερντογάν ο κ. Μητσοτάκης;

Στον ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν να ζητούν απαντήσεις για το εάν υπήρξε συνεννόηση η όχι Άγκυρας - Αθήνας όπως ισχυρίστηκε ο Ερντογάν, προκειμένου να μην μεταβεί Έλληνας αξιωματούχος στα Ίμια.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Κουμουνδούρου αναφέρει:

Έχουν περάσει δύο μέρες από τις δηλώσεις Ερντογάν για συνεννόηση με την ελληνική κυβέρνηση να μην πάει Έλληνας αξιωματούχος στα Ίμια και για συνομιλίες των Υπουργών Άμυνας για αντίστοιχες διαδικασίες σε άλλα νησιά, και μέχρι στιγμής η κυβέρνηση:

- έσπευσε να απαντήσει μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ μέσω του ΥΠΕΞ,

- σήμερα, με ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ, αμφισβήτησε το ρεπορτάζ δημοσιογράφου που μιλούσε για διάψευση του Τούρκου προέδρου, επικαλούμενος τον ίδιο τον Υπουργό Άμυνας.

Για την ταμπακιέρα όμως, η κυβέρνηση δεν έχει πει απολύτως τίποτα: Τελικά διαψεύδει τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου ή όχι ;

Επιτέλους, ας καταλάβουν στην κυβέρνηση ότι στα κρίσιμα εθνικά θέματα απαιτείται σοβαρότητα και δεν χωρούν τέτοιοι επικίνδυνοι ερασιτεχνισμοί.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα