Παιχνίδι Μέρκελ με το Σκοπιανό;

Περίεργη χαρακτηρίζεται η κινητικότητα που επέδειξε το Βερολίνο στο Σκοπιανό, με την συνάντηση Μέρκελ-Νίμιτς, η οποία σύμφωνα με διπλωματικές πηγές ενόχλησε την Αθήνα, αφού δεν προηγήθηκε καμία ενημέρωση της ελληνικής κυβέρνησης.

Το ραντεβού του ειδικού απεσταλμένου του Γ.Γ του ΟΗΕ,

με την Γερμανίδα καγκελάριο, είναι αλήθεια ότι εκκρεμούσε εδώ και αρκετό καιρό, αλλά ξενίζει και προκαλεί ερωτηματικά η επιλογή της Άνγκελας Μέρκελ να συναντηθεί τώρα με τον Μάθιου Νίμτς, σε αυτή την χρονική συγκυρία κι’ ενώ στιγμή και ενώ ακόμη δεν έχει σχηματιστεί κυβέρνηση στο Βερολίνο.

Μάλιστα το γεγονός ότι η καγκελαρία έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση, στην οποία μιλάει για …αγκάθια τα οποία όπως λέει μπορούν να ξεπεραστούν, εφόσον οι δύο κυβερνήσεις επιδείξουν την απαραίτητη πολιτική βούληση κι’ αυτό ενώ δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από τις άκαρπες συνομιλίες των διαπραγματευτών Αθήνας και Σκοπίων, προκαλεί ενόχληση στην ελληνική πλευρά. Κυβερνητικός παράγοντας σχολίαζε με νόημα: «διαβολική σύμπτωση η συνάντηση Μέρκελ-Νίμιτς να γίνεται τώρα, που εξελίσσεται η διαπραγμάτευση με τους δανειστές μας…»

Έμπειρη διπλωματική πηγή σημείωνε ότι η Γερμανική κίνηση ίσως συνδυάζεται με την κινητικότητα που έχει εκδηλώσει πρόσφατα ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για την διεύρυνση Στέφαν Φούλε, ο οποίος μετά από την συνάντηση με τον Σκοπιανό πρωθυπουργό, Ν. Γκρούεφσκι είχε εισηγηθεί την έναρξη των διαπραγματεύσεων Ευρώπης – FYROM.

Πάντως η Αθήνα παραμένει αμετακίνητη στην θέση της για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και χρήση έναντι όλων…

Ροβεσπιέρος

Keywords
Τυχαία Θέματα