Π. Λαζαράτος: Διαβλητός ο διαγωνισμός για τις άδειες - ζητά παρέμβαση εισαγγελέα

Αμείλικτα είναι τα ερωτηματικά για τη διαβλητότητα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, που εγείρονται από τη μελέτη των 2.800 βιντεοσκοπημένου υλικού από τον καθηγητή Πάνο Λαζαράτο. Οι αποκαλύψεις στις οποίες προχώρησε σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε πριν λίγο, ουσιαστικά καθιστούν τη διαδικασία διάτρητη και διαβλητή, ενώ χρήζουν διερεύνησης από τη Δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα ο κ. Λαζαράτος κατήγγειλε πως 48 άτομα μπαινόβγαιναν στο κτίριο είτε χωρίς έλεγχο είτε ενώ το μηχάνημα ελέγχου έδειχνε "κόκκινο". "Το αυτό συμβαίνει και με πληθώρα μελών κάποιων αποστολών" είπε

ο κ. Λαζαράτος.

Δεύτερον, σύμφωνα με τον καθηγητή πολλές φορές τη μέρα πηγαινοέρχονταν άτομα της εταιρείας catering με σφραγισμένα τάπερ απευθείας στα μέλη των αποστολών, χωρίς να γνωρίζει κανείς το περιεχόμενό τους.

Τρίτον, ένα απίστευτο περιστατικό εκτυλίχτηκε σε μία από τις τουαλέτες του κτιρίου της Γενικής Γραμματείας, αφού αστυνομικός και επικεφαλής αποστολής καναλιού, τη "μοιράστηκαν" για 40 δευτερόλεπτα, χωρίς κανείς να ξέρει τι εκτυλίχθηκε μέσα.

Κατόπιν τούτου, ο Π.Λαζαράτος κάλεσε τον Εισαγγελέα να παρέμβει άμεσα, ενώ ενημέρωσε πως όλα τα ευρήματα της έρευνάς του έχουν αποσταλεί στην Κομισιόν και τον κύριο Oettinger. Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε πως την Τετάρτη θα καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Ακολουθεί όλη η ομιλία του καθηγητή Λαζαράτου.

Απάντηση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης

Με ανακοίνωση επιχείρησε η ΓΓΕΕ που είχε την ευθύνη της διαδικασίας να απαντήσει στις αιτιάσεις του καθηγητή Λαζαράτου. Συγκεκριμένα αναφέρει:

"Η σημερινή συνέντευξη τύπου του εκπροσώπου του Star και του Alpha, καθώς και οι υποτιθέμενες "αποκαλύψεις – βόμβα" που εντέλει ήταν αστειότητες, ανέδειξαν για μια ακόμη φορά την απουσία σοβαρών επιχειρημάτων κατά του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η διαγωνιστική διαδικασία χαρακτηρίζεται από απόλυτη διαφάνεια. Η δημοπρασία ολοκληρώθηκε με εντελώς αδιάβλητο και επιτυχημένο τρόπο. Τα όσα ακούστηκαν σήμερα προκαλούν θυμηδία, αλλά και εντάσσονται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό παραπλάνησης της κοινής γνώμης, ο οποίος θα πέσει στο κενό".

Αναλυτικά όλη η ομιλία του κ. Λαζαράτου:

"ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΔΕΡΦΟ
I. ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Αγαπητές κυρίες και κύριοι, αγαπητές φίλες και φίλοι, σας ευχαριστώ για την παρουσία σας εδώ σήμερα. Είναι η πρώτη φορά που καλώ δημοσιογράφους σε συνέντευξη τύπου. Το κάνω μετά από περίσκεψη, γιατί μόνο έτσι πιστεύω τελικά ότι θα πορευτούμε όλοι μαζί ταχύτερα προς το φως, όπως το αξίζουμε, σε υπόθεση πράγματι σκοτεινή.

Επιτρέψτε μου μετά το πέρας αυτής της ανακοινώσεως, που αφορά τις εμπειρίες εμού και των συνεργατών μου από την μελέτη ενός μέρους του βιντεοσκοπημένου υλικού 2.800 ωρών να αποχωρήσω αμέσως. Οι συνεργάτες μου θα μείνουν κοντά σας. Είναι μια μέρα που πρέπει να λεχθούν από μένα μόνο όσα πρέπει αλλά και όλα όσα πρέπει. Να είστε πάντως σίγουροι πως δεν θα κρατήσω απολύτως τίποτε για τον εαυτό μου και μόνο.

Κυρίες και κύριοι, αυτός ο διαγωνισμός θεμελιώθηκε ως ιδέα στην απαρέγκλιτη τήρηση του αδιάβλητου χαρακτήρα του, ήτοι στην απόλυτη απαγόρευση επικοινωνίας μεταξύ των συμμετεχόντων σε αυτόν.

Και φυσικά, στην απόλυτη απαγόρευση επικοινωνίας μεταξύ συμμετεχόντων και τρίτων προσώπων άσχετων προς τους συμμετέχοντες, που θα μπορούσαν να μεταφέρουν πληροφορίες, εντός και εκτός του κτιρίου της Γενικής Γραμματείας Ενημερώσεως.

Κάθε παράβαση, έστω και μία παράβαση του αδιάβλητου χαρακτήρα καταστρέφει το διαγωνισμό.

Κάθε παράλειψη που οδηγεί σε σοβαρή διακινδύνευση του αδιάβλητου αυτού χαρακτήρα έστω και μια παράλειψη καταστρέφει το διαγωνισμό. Φανταστείτε λ.χ. να βρίσκονται στα δωμάτιά τους δύο άνθρωποι μεπομπό ή κινητά τηλέφωνα. Ή να μην έχουν ελεγχθεί δύο άνθρωποι ως προς το αν ανεβαίνουν στους ορόφους και τα δωμάτια που θα υπέβαλαν προσφορές έχοντας κινητά τηλέφωνα.

Ο διαγωνισμός καταστρέφεται! Ένα κινητό τηλέφωνο, ούτε καν δύο, δίνει τη δυνατότητα επικοινωνίας με τον μέσα και έξω κόσμο. Ο διαγωνισμός έχει τελειώσει!! Οριστικά και αμετάκλητα.

Οι διατάξεις που το προβλέπουν πολλές.

Άρθρο 3.1 των οδηγιών

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά σε όλα τα μέλη των συμμετεχόντων να φέρουν κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας προσωπικούς υπολογιστές, tablets, smartwatches, συσκευές επικοινωνίας, καθώς και οποιοδήποτε άλλο ηλεκτρονικό εξοπλισμό (όπως ηλεκτρονικά ρολόγια, φωτογραφικές μηχανές) ακόμα και αν τα ανώτερα είναι ανενεργά.
Κατά την προσέλευση θα πραγματοποιηθεί αυστηρός σχετικός έλεγχος στους συμμετέχοντες.

Άρθρο 7.2.3 της Προκηρύξεως

1) Οι συμμετέχοντες δεν επιτρέπεται να έρχονται σε παντός είδους επικοινωνία μεταξύ τους.
2) Οι συμμετέχοντες δεν επιτρέπεται να έρχονται σε επικοινωνία με την Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού.

Και φυσικά σύμφωνα με το άρθρο 3.3.2γ επικοινωνία ή απόπειρα επικοινωνίας με την Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού, αποστολές άλλων συμμετεχόντων και τρίτα πρόσωπα καθώς και κάθε απόπειρα ενδεχόμενου επηρεασμού ή προ-καθορισμού συμμετεχόντων ως προς τη λήψη αποφάσεων, πέραν του ότι συνιστά βαρύ ποινικό αδίκημα συνιστά και βαρύτατη παράβαση των όρων διεξαγωγής της δημοπρασίας που επισύρει την κύρωση του αποκλεισμού.

Πώς διασφαλίζεται αυτή η εμπιστευτικότητα, αυτό το αδιάβλητο, αυτή η αδυναμία αθέμιτης επικοινωνίας;

Με τη βασική πρώτη διάταξη που σας διάβασα. Το άρθρο 3 των Οδηγιών της Γενικής Γραμματείας Ενημερώσεως που φέρουν στο εξώφυλλό τους της σφραγίδα της Ελληνικής δημοκρατίας.

Καμία ηλεκτρονική συσκευή

Κατά την προσέλευση θα πραγματοποιηθεί αυστηρός σχετικός έλεγχος στους συμμετέχοντες.

Παρακολουθήστε τώρα εντελώς ενδεικτικά τι έγινε στην πραγματικότητα αγαπητοί φίλοι. Οι κάμερες μάρτυρες αδιάψευστοι. Όπως και τόσοι άνθρωποι που τις είδαμε. Έξι από τον Alpha, τέσσερις από τον Star και ένας από τον ανεξάρτητο πάροχο. Σύνολο 11! Μια ποδοσφαιρική ομάδα.

II. 48 άνθρωποι ανέλεγκτοι μπορεί να φέρουν όσα κινητά τηλέφωνα ήθελαν (Μέλη Επιτροπής-Συμμετέχοντες-Υπάλληλοι) ή τι κατέγραψε η κάμερα 001

Παρακολουθήσαμε προσωπικά το υλικό του ισογείου στην πύλη εισόδου. Είχαν ξεχάσει να μας το δώσουν. Επιμείναμε, ευτυχώς πολύ. Και είχαμε πολύ λίγα τεχνικά μέσα.

Στην κάμερα 001 έχουν καταγραφεί όλα. Η κάμερα ενεργοποιείται στις 5:50 το πρωί. Στοχεύει στην πύλη εισόδου. Στην πύλη αυτή, κάτι σαν τις πύλες ελέγχου του αεροδρομίου, όταν υπάρχει πρόβλημα ανάβει φως κόκκινο και φως πράσινο όταν αυτός που περνάει είναι καθαρός.

Πρώτοι έφτασαν οι αστυνομικοί. Κανένας τους φυσικά, κακώς δεν ελέγχθηκε. Οι παραβιάσεις απλώς ξεκινούν.
Στην συνέχεια έχουμε καταγράψει τι συνέβη με όλους τους συμμετέχοντες και τις ομάδες τους. Έχουμε την εξής απερίγραπτη εικόνα.

Δύο μόνο, κανονικές κατηγορίες:
1) Μερικοί άνθρωποι, πολύ λίγοι δυστυχώς, περνούν με πράσινο από την πρώτη στιγμή.
2) Μερικοί άνθρωποι, και πάλι λίγοι περνούν με κόκκινο, ξαναβγαίνουν, ελέγχονται, αφαιρείται λ.χ. η ζώνη, ξαναπερνούν με πράσινο πλέον.

Από κει και πέρα για 48 άτομα έχουμε παραβάσεις όλων των ειδών, ήτοι:
1) Υπάλληλοι της Γενικής Γραμματείας Ενημερώσεως μπαινοβγαίνουν με άνεση, απίστευτη άνεση, συνεχώς εκτός πύλης εισόδου χωρίς έλεγχο. Υπάλληλοι και νομικοί σύμβουλοι.
2) Αρχηγοί αποστολών μπαίνουν, το μηχάνημα κοκκινίζει πάνω και κάτω, ουδείς ελέγχει, και συνεχίζουν την πορεία τους σαν να μη συμβαίνει τίποτα.
3) Μέλη της Επιτροπής εισέρχονται, είτε ανέλεγκτα, είτε περνούν από την πύλη που κοκκινίζει πάνω και κάτω χωρίς να ελεγχθούν.
4) Το αυτό συμβαίνει και με πληθώρα μελών κάποιων αποστολών. Κόκκινο και κανένας έλεγχος.

Όλα έχουν καταγραφεί με λεπτά, δευτερόλεπτα και δέκατα του δευτερολέπτου. Σας διαβάζω από τις συνολικά τουλάχιστον 48 παραβάσεις με ανέλεγκτο κόκκινο ενδεικτικώς τις ακόλουθες για να καταλάβετε τη μορφή της καταγραφής και την σιγουριά μας για όσα σας λέμε:

1) Στις 6:40:42 η κα Δ. νομικός της Γραμματείας περνάει. Χτυπάει κόκκινο παντού, ουδείς έλεγχος.
2) Στις 7:05:06 τεχνικός της Γενικής Γραμματείας Ενημερώσεως περνάει. Χτυπάει κόκκινο. Τον κοιτούν στα μάτια. Συνεχίζει το δρόμο του.
3) Στις 7:09:22 άγνωστος σε μας άνδρας περνάει με κόκκινο. Τον κοιτούν πλαγίως. Συνεχίζει.
4) Στις 7:09:29 η κα Δ, η νομικός υπό α), ξαναμπαίνει όχι πλέον από την πύλη, αλλά από την πόρτα, χωρίς έλεγχο. Με άνεση και στυλ θα τολμούσα να πω.
5) Στις 7:11:15, ο Γραμματέας της Επιτροπής, που είχε βγει έξω πάει να ξαναμπεί. Την πρώτη φορά είχε περάσει με πράσινο. Την δεύτερη το μηχάνημα παραδόξως στον ίδιο άνθρωπο, μετά την έξοδό του κοκκινίζει. Ο αστυνομικός ρίχνει φευγαλέα ματιά. Ο Γραμματέας συνεχίζει την πορεία του.
6) Στις 7:13:44, η κα Ν από σταθμό περνάει. Χτυπάει έντονα κόκκινο. Κανείς έλεγχος.
7) Στις 7:15:40, ξαναμπαίνει τρίτη φορά ο Γραμματέας της Επιτροπής, χτυπάει κόκκινο για 3η φορά. Απόλυτη αδιαφορία των πάντων.
8) Ξαφνικά, στις 7:17:39, όμως ένα μέλος της Επιτροπής ελέγχεται πλήρως 3 φορές και μετά από αφαιρέσεις ζωνών, κερμάτων κλπ περνάει με πράσινο. Κάποτε γίνεται πληρέστερος έλεγχος.
9) Στις 7:27:33 άνθρωπος από το catering περνάει με σφραγισμένα σε κουτιά φαγητά. Ούτε ο άνθρωπος, ούτε τα φαγητά ελέγχονται. Ο άνθρωπος περνάει εκτός της πύλης εισόδου.
10) Στις 7:29:07, ψηλός άνδρας με καρό πουκάμισο, περνάει. Κόκκινο παντού, πάνω κάτω. Ουδείς ελέγχει.
11) Στις 7:35:18, δικηγόρος υποψηφίου, γνωστή σε μένα, περνάει. Κόκκινο. Βγάζει τη ζώνη. Ξανά κόκκινο, αλλά παραδόξως την αφήνουν να περάσει.
12) Στις 7:37:54, υπάλληλος της Γενικής Γραμματείας μπαίνει απ’ το πλάι. Κανένας έλεγχος. Οι υπάλληλοι έχουν σχεδόν πάντα ειδική μεταχείριση.
13) Στις 7:43:08, και πάλι catering. Περνάνε άνθρωποι και φαγητά. Κόκκινο, κατακόκκινο. Ουδείς έλεγχος.
14) Στις 7:46:28, αρχηγός αποστολής περνάει. Κόκκινος! Βγάζει κάτι από τις τσέπες. Ξαναπερνάει, κόκκινος. Τον αγγίζουν στον ώμο και συνεχίζει.
15) Στις 7:46:42, ευειδής κυρία που τον συνοδεύει, από την ομάδα του περνάει με κόκκινο. Την βγάζουν έξω. Ξαναπερνάει με κόκκινο. Την κοιτούν στα μάτια. Σηκώνει ελαφρά, με σκέρτσο το μπατζάκι του παντελονιού της, λίγους πόντους και συνεχίζει ανέλεγκτη και ακάθεκτη.
16) Αμέσως μετά, στις 7:50:10, η επόμενη κοπέλα της αυτής αποστολής περνάει δις με κόκκινο. Αυτή αντί να σηκώσει το μπατζάκι δείχνει το σανδάλι της και συνεχίζει προς τα μέσα.

Αγαπητοί φίλοι, όλο αυτό συνεχίζεται αδιαλείπτως από τις 6:34:41έως τις 9:11:30. Σε όλες τις μορφές. Τρόφιμα, άνθρωποι, άνδρες, γυναίκες, συμμετέχοντες και μη, catering, υπάλληλοι, δικηγόροι, εξευτελίζουν κάθε έννοια ελέγχου. Περισσότερες από 48 φορές αφού κάποιοι μπαινοβγαίνουν συνέχεια.
Υπάρχει ένα στοιχείο κωμωδίας, ένα στοιχείο γκροτέσκου αλλά και ένα έντονα τραγικό στοιχείο.

III. ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ

Τα Catering μπαινοβγαίνουν πολλές φορές τη μέρα. Σε όλους τους χώρους. Μπαίνουν πάντα ανέλεγκτα ή με κόκκινο, στοίβες σφραγισμένα τάπερ και άνθρωποι. Τα τάπερ με το άγνωστο περιεχόμενο πάνε παντού.

Οι άνθρωποι του Catering ανεβαίνουν με συνοδεία αστυνομικού, πηγαίνουν στον όροφο, παραδίδουν χέρι με χέρι στις ομάδες το σφραγισμένο τάπερ. Φυσικά, ποτέ ο αστυνομικός ούτε ανοίγει ούτε ελέγχει. Η πόρτα κλείνει και ο κάθε συμμετέχων έχει στα χέρια του το σφραγισμένο τάπερ με το άγνωστο περιεχόμενο απ’ έξω.

IV. Ο παράξενος όροφος ή οι αστυνομικοί στη λάθος τουαλέτα

Στον συγκεκριμένο όροφο οι τουαλέτες ήταν τρεις. Μια για τον ένα υποψήφιο, μια για τον άλλο και μια για τους αστυνομικούς. Των Α.Μ.Ε.Α για τους αστυνομικούς! Μεγάλη και διακριτή. Δεν την μπερδεύεις με τίποτα. Ο διαχωρισμός εύλογος. Σημειώματα, μηνύματα, επαφές, σήματα. Όλα αυτά απαγορεύονται απολύτως. Και η διακινδύνευση τέτοιας επικοινωνίας είναι απόλυτη παρατυπία.

Σε έναν όροφο όμως, ειδικά στις 31.8.2016, τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά. Η μελέτη της κάμερας που δείχνει τις τουαλέτες σε αυτό τον όροφο και μόνο από τις 5:51:03 της 31.8.2016 έως τις 23:38:10 δείχνει παράξενα πράγματα. Στον όροφο αυτό η κάμερα δεν δείχνει καθόλου την πόρτα. Πολύ χειρότερα από την περίπτωση του κ. Καλογρίτσα, όπου η κάμερα είναι τοποθετημένη στην άκρη του διαδρόμου και όχι πάνω από την πόρτα όπως στις άλλες περιπτώσεις.

Οι αστυνομικοί σε κάποιες συγκεκριμένες βάρδιες, εύκολα διακριτές, επισκέπτονται συστηματικά τις τουαλέτες ενός και μόνο υποψηφίου, λ.χ. του Χ και όχι την δική τους τη μεγάλη των Α.Μ.Ε.Α., ούτε και του άλλου υποψηφίου Ψ. Ούτε μια φορά του άλλου. Σπανίως τη δική τους.

Είναι δύο συγκεκριμένοι αστυνομικοί αυτοί που κάνουν το λάθος. Όταν έχουν αυτοί βάρδια και σε κρίσιμες χρονικές στιγμές γύρω από την χορήγηση κρίσιμης άδειας οι επισκέψεις πολλαπλασιάζονται δραματικά. Στις 19:56:24, ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης ανεβαίνει και ελέγχει τις τουαλέτες για μισή ώρα. Αστυνομικός υπάλληλος με γκρι μούσι δείχνει και του μιλάει έντονα. Ο επικεφαλής παραμένει εκεί επί πολύ ώρα ως τις 21:30.

Όλες οι επισκέψεις των δυο αστυνομικών στη λάθος τουαλέτα έχουν καταγραφεί με κάθε λεπτομέρεια και χρονική ακρίβεια. Είναι πολλές.

V. Η ΚΟΡΥΦΩΣΗ: Η σκηνή μέσα στην τουαλέτα του σταθμού Χ

Τελικά, συμβαίνει και το ακόλουθο. Μετά από αυτό σταμάτησα να βλέπω και αποφάσισα να κάνω αυτή την ανακοίνωση.
Το ακόλουθο απίστευτο και "αυτοκτονικό"!
Βρισκόμαστε στην 1.9.2016.
1. Ώρα 1:20:47 Αστυνομικός εισέρχεται στο WC του σταθμού Χ, αντί στο WC το δικό του.
2. Ώρα 1:21:38 Ο αρχηγός αποστολής Α βγαίνει από το δωμάτιό του.
3. Ώρα 1:22:03oAμπαίνει στο WC του σταθμού του, εκεί που βρίσκεται εδώ και 1,5 λεπτό ο αστυνομικός. Με πετσέτα και σέικερ καφέ.
4. Ώρα 1:22:07 Ανοίγει η πόρτα, βλέπουμε από την κάμερα την τουαλέτα. Ο αστυνομικός, πλάτη, όρθιος. Γυρνάει, βλέπει τον αρχηγό αποστολής σταθμού. Μπαίνει μέσα, αργά. Η πόρτα κλείνει.
5. Ώρα 1:22:20 Περνάει άλλος αστυνομικός, έξω από την πόρτα και φεύγει.
6. Ώρα 1:22:47Οι δύο άνδρες έχουν μείνει στην τουαλέτα 40 δευτερόλεπτα μαζί. Από 1:22:07 έως 1:22:47.
Ο αστυνομικός βγαίνει. Κουμπώνει ζώνη και φερμουάρ ακριβώς κάτω από την κάμερα. Σκύβει για να μην τον δει η κάμερα. Μετά περπατάει, κοιτάει την κάμερα, δεξιά και αριστερά και φεύγει.
Υπάρχουν διάφορα, και μεταξύ άλλων πόρτα μη ελεγχόμενη από κάμερα ή αστυνομικό στον ημιόροφο, δίπλα στις τουαλέτες του κυλικείου που οδηγεί σε όλους τους ορόφους και σε σταθερά τηλέφωνα που επικοινωνούν δυστυχώς με τον έξω κόσμο.
Αστεία, γκροτέσκα, τραγικά. Δεν συνεχίζω γιατί δεν έχει νόημα.

VI. Πώς φτάσαμε ως εδώ;

Θα αναρωτηθείτε. Μα ήταν τόσο αφελείς αυτοί οι άνθρωποι;Σε ένα τέτοιο διαγωνισμό, με τόσα λεφτά, τόσα εκατομμύρια ευρώ, τόσο ανταγωνισμό, τόσες ζωές ανθρώπων να παίζονται, να επιδίδονται σε όλα αυτά τα ανήκουστα και όλα όσα μπορεί να βάλει το μυαλό σας ότι συνέβησαν αυτές τις 4 ημέρες. Πώς είναι δυνατόν;

Είναι η αλαζονεία αγαπητοί φίλοι. Η ιστορία "κάμερες" ήταν φτιαγμένη προσεκτικά. Γνωστοποίηση καμερών και στοιχείων σε μια ανύπαρκτη, ασυγκρότητη αρχή, προσωπικών δεδομένων, που ο νόμος Παππά είχε καταργήσει μαζί με το ΕΣΡ. Η γνωστοποίηση θάφτηκε στα συρτάρια. Σε 7 ημέρες μετά το διαγωνισμό, κατά παράνομη σύντμηση όλων των προθεσμιών (που είναι 15 ή 30 ημέρες) το υλικό θα καταστρέφονταν σύμφωνα με τη γνωστοποίηση για πάντα. 7 ημέρες μετά την Παρασκευή το πρωί 2.9, την άλλη Παρασκευή. Την 9.9.2016.

Αν δεν βρισκόταν κάποιος λίγο εμμονικός με αυτά τα πράγματα,να βρει τη γνωστοποίηση μέσα στην ακέφαλη αρχή προσωπικών δεδομένων, μεταξύ των θητειών Χριστόφορου και Μενουδάκου, να ζητήσει εισαγγελική παραγγελία και αυτή –ω του θαύματος– να του χορηγηθεί. Πρώτον, για να μην καταστραφεί το υλικό. Δεύτερον, για να του δοθεί το υλικό. Το άλλο πρωί, το Δημόσιο, έντρομο, δια του κ. Μαντζουράνη, πετυχαίνει μια τροποποίηση. Να μην δοθεί το υλικό για να περισωθούν τα ευαίσθητα δεδομένα, που το Δημόσιο είχε δηλώσει με ένα όμορφο Χ, ότι δεν υπάρχουν.

Είχαμε όμως στα χέρια μας την δυνατότητα μελέτης Μετά 12 ημέρες αγώνα –καθημερινό– μια αίτηση την ημέρα και πολύ πίεση από κάποιους σταθμούς που μας στήριξαν, αρχίσαμε τη μελέτη. Με τα ευρήματα που ακούσατε και άλλα πολλά.

VII. ΑΜΕΣΕΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Καλώ τον Εισαγγελέα να παρέμβει άμεσα αυτεπαγγέλτως!

Ήδη, σχετική καταγγελία με όλα όσα ακούσατε στάλθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Θα φτάσει στον κύριο Öttinger. Με ημερομηνίες, λεπτά, δευτερόλεπτα, διατάξεις, συμβάντα.

Στην ίδια καταγγελία αναλύονται σε κάθε λεπτομέρεια και τα θέματα του Πόθεν Έσχες Καλογρίτσα, καθώς και των δύο μηδενικών προσφορών Σαββίδη, που η Επιτροπή παρανόμως χαρακτήρισε ως έγκυρες.

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου θα κατατεθεί την Τετάρτη το πρωί.

VIII. ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Ο διαγωνισμός αυτός ξεκίνησε με επένδυση ελπίδων και προσδοκιών από την Ελληνική Κυβέρνηση.

Ξεκίνησε όμως στραβά, με πρόβλημα γενετικό. Με παράκαμψη της ανεξάρτητης αρχής του Συντάγματός μας αφού πρώτα η Κυβέρνηση είχε καταργήσει το τετραμελές απόλυτα νόμιμο ΕΣΡ.
Και άρχισε στη συνέχεια να κάνει λόγο για κατάσταση ανάγκης που η ίδια δημιούργησε.
Και ξεκίνησε με πρόθεση συρρικνώσεως της πολυφωνίας και του πλουραλισμού στην Ελλάδα.

Κατέληξε σήμερα, μέσα από τα μάτια των καμερών μια φρικτή, δύσοσμη φαρσοκωμωδία με υλικό για τον Εισαγγελέα που μας ρεζιλεύει διεθνώς.
Απευθύνομαι κλείνοντας προς τον Πρωθυπουργό της Χώρας, κ. Αλέξη Τσίπρα, και μόνον προς αυτόν, το αξίωμα του οποίου, όπως και κάθε Πρωθυπουργού, τιμώ βαθιά ως καθηγητής του Διοικητικού Δικαίου και Έλληνας πολίτης.
Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ, δείτε το υλικό των καμερών και λάβετε αμέσως τα επόμενα 24ωρα πρωτοβουλίες για άμεση διακοπή αυτού του διαγωνισμού-εκτρώματος, για τον οποίο αρμόδια είναι πια μόνο τα ποινικά δικαστήρια.
Κάθε 24ωρο που περνάει και αδρανείτε μετά τη σημερινή ανακοίνωση βυθίζει τη χώρα στο απόλυτο σκοτάδι και κάνει κακό, πολύ κακό, σε όλους συμπεριλαμβανομένης και της Κυβερνήσεώς σας.
Στείλτε πίσω το χαμόγελο στους 2.000 εργαζόμενους που ζουν μέσα στην καθημερινή αγωνία, βγάλτε το μαύρο από το μυαλό σας, βγάλτε το μαύρο απ’ τις ψυχές μας. Και ξανασχεδιάστε έναν καλύτερο διαγωνισμό, με περισσότερη πολυφωνία, όπως εσείς τον οραματίζεστε. Και μην τον πάρετε εσείς στα χέρια σας, ούτε οι Υπουργοί σας. Αφήστε να κάνει την δύσκολη αυτή εργασία η ανεξάρτητη αυτή αρχή.
Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ, προστατέψτε τον πλουραλισμό, την πολυφωνία, την ελευθεροτυπία, τις ανεξάρτητες αρχές.
Περιβάλλετε με κύρος το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Πάνος Λαζαράτος
Καθηγητής Διοικητικού Δικαίου Νομικής Σχολής
Πανεπιστημίου Αθηνών"

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
ζητα, σας ευχαριστώ, το φως, catering, oettinger, star, alpha, θυμηδία, φως, ήτοι, προσφορες, tablets, ηλεκτρονική, στυλ, δις, iii, συγκεκριμένο, γκρι, ΕΣΡ, vii, viii, ελλαδα, τσιπρας, υπουργοι, ελευθεροτυπια, συνταγμα, κινηση στους δρομους, ομαδα διας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, eurobank alpha, alpha eurobank, νεα κυβερνηση, η ημέρα της γης, ξανα, ήτοι, ηλεκτρονική, αιτηση, εργασια, καθημερινη, κινητα, κινητα τηλεφωνα, πιεση, πυλη, ρολογια, σηματα, σημερινη, τηλεφωνο, φως, ωρα, alpha, star, αγνωστος, αγωνια, αδιαφορια, αδυναμια, αρθρο, ανθρωπος, απιστευτο, αστεια, βγαινει, βρισκεται, φαγητα, γινεται, γκρι, δεκατα, δυνατοτητα, δημοσιο, δυστυχως, δειτε, δικη, δειχνει, δις, δοθει, δωματια, εγινε, ευκολα, ευρω, ειπε, υπαρχει, εννοια, εξι, επικοινωνια, ερχονται, ευθυνη, ζωνη, ιδεα, ιδια, ιδιο, υπολογιστες, υποθεση, θυμηδία, εικονα, ομιλια, καμερες, κυβερνηση, κινητο, κυριε, κυρια, κτιριο, λαθος, λεφτα, ληψη, λογο, μαυρο, ματια, μηνυματα, μορφη, μυαλο, μηνυση, νοημα, ομαδα, παντα, ουσιαστικα, ποθεν εσχες, πορτα, πρωι, πυλες, σας ευχαριστώ, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, συνεχεια, στυλ, σφραγιδα, το φως, τριτη, φερμουαρ, φυσικα, φορα, χερι, χαμογελο, χειροτερα, ψηλος, αυστηρος, αγνωστο, catering, δωματιο, φιλοι, χωρα, ηλεκτρονικα, κοπελα, μεινει, μελετη, μια φορα, oettinger, ομαδες, πληροφοριες, σκηνη, tablets, ταπερ, θεματα, υλικο, ξεκινησε, χερια, ψυχες
Τυχαία Θέματα