«Ου γαρ έρχεται μόνoν» κύριε Μεϊμαράκη

“Θέλω να με σέβονται για την ηλικία μου”, είπε ο υπό προϋποθέσεις παραιτούμενος και μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ο ίδιος όμως με τις δηλώσεις που έκανε έδειξε πως δεν σέβεται ούτε την ηλικία, ούτε την προσφορά, ούτε τη θυσία του Αντώνη Σαμαρά, του πρωθυπουργού που παρέλαβε χάος και παρέδωσε χώρα, του προέδρου που παρέλαβε ένα πτώμα και παρέδωσε κόμμα.

Του μόνου μέχρι σήμερα αρχηγού που έχει

τη γνήσια λαϊκή νομιμοποίησης της βάσης της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης όμως προχώρησε ένα ακόμη βήμα παραπάνω. Δεν σεβάστηκε τον άνθρωπο που τον διόρισε Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Κύριε Μεϊμαράκη, από την προεκλογική περίοδο κιόλας κάνατε ανεπιτυχείς προσπάθειες να αδειάσετε το έργο της κυβέρνησης Σαμαρά.

Όχι απλά δε σας βγήκε, αλλά ο κόσμος γύρισε τη πλάτη στη Νέα Δημοκρατία. Σήμερα όμως υπερβήκατε τα εσκαμμένα.

Είστε αχάριστος γιατί σας δόθηκε η ευκαιρία να πάρετε το τιμόνι της παράταξης. Δε σας είπε όμως ποτέ κανείς να κατευθυνθείτε στο γκρεμό. Από την αρχή δεν εισακούσατε τις εισηγήσεις του κ. Σαμαρά να μην μπείτε στη δίνη της εσωκομματικής εσωστρέφειας. Δεν το κάνατε.

Είστε ευθυνόφοβος γατί δεν αναλαμβάνετε τις ευθύνες σας για τη χθεσινή τραγική εικόνα της παράταξης. Έχετε την απόλυτη ευθύνη με βάση το καταστατικό του κόμματος.

Είστε επιζήμιος γιατί έχετε αφήσει τον Τσίπρα να αλωνίζει και να παλινωδεί μεταξύ ανικανότητας και ιδεοληψίας και επί της ουσίας παίζετε το παιχνίδι του «συστήματος» που πασχίζει για συναίνεση.

Κ. Μεϊμαράκη, ο σεβασμός κερδίζεται, κατακτιέται.

Δεν είναι θέμα ηλικιακό. Είναι θέμα πολιτικής συμπεριφοράς, δουλειάς και νοοτροπίας.

Αυτόν τον σεβασμό από τον κόσμο έχει κερδίσει με τον ιδρώτα του ο Αντώνης Σαμαράς.

Πείτε λοιπόν στους συμβουλάτορες σας, να αφήσουν έξω από την ιλαροτραγωδία σας και τα μικροπολιτικά σας παιχνίδια, τον Αντώνη Σαμαρά.

Γιατί ο ιστορικός του μέλλοντος θα είναι αμείλικτος μαζί σας. Πάνω από όλα όμως, θα είναι αμείλικτος μαζί σας ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας.

Γιατί κύριε Μεϊμαράκη, η παλαιοκομματική γήρανση ου γαρ έρχεται μόνη.

Με αφορμή τις κατηγορίες Μεϊμαράκη, συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά αναφέρουν τα εξής :

«Ο λαός της ΝΔ ένιωσε χθες πρωτοφανή προσβολή και απογοήτευση. Όσοι έχουν ευθύνες για ό,τι συνέβη οφείλουν να τις αναλάβουν και όχι να τις μεταθέτουν αλλού. Ο Αντώνης Σαμαράς καμία απολύτως εμπλοκή δεν έχει σε όλα αυτά. Κάνουν λάθος όσοι προσπαθούν να τον εμπλέξουν με κουτοπονηριές, ανοησίες και ψέματα. Τι εξυπηρετούν; Γιατί το κάνουν; Γιατί εμπλέκουν τον Αντώνη Σαμαρά με μια εταιρεία πληροφορικής που συνεργάζεται με τη ΝΔ ήδη από την εποχή που ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ήταν γραμματέας του κόμματος; Τι εξυπηρετεί η εμπλοκή και συνεργατών του κ. Σαμαρά οι οποίοι δεν είχαν ποτέ την παραμικρή σχέση με αυτή την εταιρεία; Τι εξυπηρετούν όλα αυτά τα ψέματα; Όμως, αυτή τη στιγμή προέχει η ενότητα του κόμματος και η ομαλή ολοκλήρωση των εσωκομματικών εκλογών. Να μην ξεχνάει κανείς, ότι ο αντίπαλος είναι αλλού».

Λίγο αργότερα πρόσθεσαν τα εξής:

Με έκπληξη παρακολουθήσαμε τις αναφορές του προσωρινού Προέδρου της Ν.Δ. κ. Βαγγέλη Μειμαράκη για δήθεν σχέσεις του κ. Σαμαρά με την εταιρία που ανέλαβε τις εκλογές της ΝΔ και εκπροσωπείται από τον κ. Κλωνάρη.

Γιατί:

Πρώτον, η επιλογή της εταιρίας έγινε με ομόφωνη απόφαση της ΚΕΦΕ και τη σύμφωνη γνώμη των εκπροσώπων και των τεσσάρων υποψηφίων.Δεύτερον, θυμίζουμε ότι για τις εκλογές της ΝΔ. είχε αρχικά επιλεγεί από την διεύθυνση πληροφορικής και την διεύθυνση προμηθειών της Ν.Δ. άλλη εταιρία, απόφαση που άλλαξε μετά τις γνωστές θορυβώδεις αντιδράσεις του κ. Βαγγέλη Μειμαράκη. Με αποτέλεσμα, να γίνει η διαδικασία από την αρχή, και να επιλεγεί η info-solutions, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έθεσε ο ίδιος ο κ. Βαγγέλης Μειμαράκης Τρίτον, ο κ. Κλωνάρης που εκπροσωπεί την εταιρία που ανέλαβε το έργο, είναι παντελώς άγνωστος στον κ. Αντώνη Σαμαρά. Αντίθετα, ο κ. Κλωνάρης συνεργάζεται με τη Νέα Δημοκρατία είτε ως υπάλληλος, είτε ως μέτοχος είτε ως ιδιοκτήτης εταιρίας πληροφορικής, ήδη από την εποχή όπου ο κ. Μειμαράκης ήταν γραμματέας του κόμματος.Τέταρτον, ελέχθη ότι επί πρωθυπουργίας Σαμαρά, η εταιρία αυτή ανέλαβε έργο της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού. Η αλήθεια είναι ότι η info-solutions (με αυτό ή με άλλο όνομα) είχε ήδη από δεκαετίας επιλεγεί από τις υπηρεσίες του Δημοσίου, για τη συντήρηση δικτύων, έχοντας αντίστοιχη σύμβαση με τους συντηρητές του ασανσέρ, τους απολυμαντές ή τους καθαριστές των εγκαταστάσεων. Η σύμβαση ήταν αξίας 562 Ε/μήνα και για πολύ μικρό χρονικό διάστημα.Πέμπτον, ο κ. Πτωχός στον οποίο ονομαστικά αναφέρθηκε ο κ. Μειμαράκης, θέλει να δηλώσει ότι δεν είχε ποτέ σχέση με τον κ. Κλωνάρη και τις εταιρίες του, τον οποίο ούτε καν γνωρίζει. Και λυπάται που υποχρεώνεται δημόσια να διαψεύδει τον κ. Μειμαράκη.

Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα