Όταν οι μεγαλοεπιχειρηματίες είναι πατριώτες…

Μια εντυπωσιακή είδηση από τις Ηνωμένες Πολιτείες, θα πρέπει να μας κάνει να μελαγχολήσουμε εδώ στην Ελλάδα. Η είδηση λέει ότι ο Μπιλ Γκέιτς και ο Γουόρεν Μπάφετ, οι δύο ζάμπλουτοι, έπεισαν άλλους 11 πλούσιους Αμερικανούς προκειμένου αυτοί να δωρίσουν τη μισή τους περιουσία σε φιλανθρωπικά, ερευνητικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πρόκειται για ένα κίνημα με την ονομασία «Υπόσχομαι να δώσω», την οποία εγκαινίασαν οι Γκέιτς και Μπάφετ το 2010 για «να ξεκινήσει μια νέα εποχή στην αμερικανική φιλανθρωπία», όπως δήλωσαν. Οι πλούσιοι θα διαθέσουν συνολικά 8 δισ. δολάρια μέσα στα επόμενα τρία χρόνια ενώ οι Γκέιτς και Μπάφετ έχουν ήδη διαθέσει 1,2 δισ. δολάρια σε πέντε ερευνητικά ιδρύματα, τρία πανεπιστήμια και δεκάδες οργανισμούς που ασχολούνται με την περίθαλψη ανέργων οικογενειών αλλά και με την πρόληψη χρεωκοπίας επιχειρήσεων.

Αυτά γίνονται από τα… κορόιδα τα Αμερικανάκια. Εδώ στην Ελλάδα οι πλούσιοι, και υπάρχουν πολλοί τέτοιοι, πήραν τα λεφτά τους και τα έβγαλαν στο εξωτερικό περιμένοντας πότε θα επιστρέψει η χώρα στη δραχμή για να αγοράσουν μπιρ παρά τα πάντα. Μάλιστα, κάποια στιγμή ακούστηκε από ορισμένους μεγαλόσχημους ότι είναι έτοιμοι να δώσουν το τεράστιο ποσό των… 30 εκατ. ευρώ για να σωθεί η χώρα.

Αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα του 1,5 εκατ. ανέργων και των εκατομμυρίων φτωχών. Οι ευεργέτες που κάποτε ανέστησαν αυτή τη χώρα, δεν έχουν βρει μιμητές στη σύγχρονη νεοελληνική κοινωνία. Βιομήχανοι, επιχειρηματίες, εφοπλιστές ζουν στο δικό τους κόσμο, με τους αστακούς στη Μύκονο και τα σαλέ στην Ελβετία.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Antinews